|

گسترش‌نیوز کمبود واگن باری را بررسی می‌کند؛

حمل‌و‌نقل معدنی‌ها لنگ ریل و واگن

دبیر ستاد توسعه حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در زمینه فناوری و دانش عملی تولید واگن باری مشکلی وجود ندارد.تنها مشکل کنونی کمبود‎ها مربوط به بازار و سفارش است.

گسترش‌‌نیوز: گسترش‌نیوز به شکل سریالی موضوع معدن و مشکلات معدنی‌ها را بررسی می‌کند.

ریل و واگن باری یکی از مهمترین شاخصه‌های زیرساختی کشور از اهمیت بسیاری در حمل‌و‌نقل مواد اولیه و محصولات و به شکل کلی زنجیره تولید معدنی برخوردار است. حمل‌و‌نقل ریلی برای صنایع معدنی به مراتب ارزان‌تر از هر روش دیگری است. هرچه این زیرساخت توسعه یافته‌تر باشد علاوه بر بالا رفتن سرعت در جابجایی، هزینه حمل‌و‌نقل کمتر می‌ شود و محصولات به موقع به مقصد می‌رسد.برخی عنوان کردند دلیل مشکلات مربوط به حمل‌و‌نقل ریلی و کمبود واگن‌های باری مربوط به تکنولوژی است اما صاحبان فناوری عنوان می‌کنند که دانش فنی مورد نیاز برای واگن های باری به مراتب پایین تر از واگن های مسافری است و مشکل کمبود‌ها بازار و سفارش است.

منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌و‌گو با گسترش‌نیوز اظهار کرد: یکی از زیرساخت‌های مهم هر کشوری توسعه حمل‌و‌نقل ریلی است. واگن‌های باری و مسافری در کشور به یک اندازه رشد تکنولوژیکی نداشته اند. در زمینه تولید واگن‌های مسافری تلاش های گسترده ای انجام شده است. از جمله آن امضای قرارداد‌های بسیار با شرکت‌های ساخت واگن برای توسعه تکنولوژیکی و علمی است. همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه با شهرداری قراردادهایی به امضا رسانیده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در زمینه واگن باری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قدمی برداشته است، گفت: ما در واگن باری جلوتر هستیم . واگن باری از نظر تکنولوژی در سطح پایین تری از واگن مسافربری است و خوشبختانه در بیش از 90 درصد آن خودکفا شده ایم تنها مشکلی که واگن باری امروز دارد به بازار و سفارش است.

دبیر ستاد توسعه حمل ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه افزود: در واگن باربری در زمینه فناوری و دانش عملی مشکلی وجود ندارد . با توجه به اینکه هزینه بخش های جاده ای افزایش بسیاری داشته است اقبال زیادی از سوی معدن داران برای جابجایی محموله های خود با واگن ریلی ایجاد شده است.که ایجاد می شود.

منطقی گفت: گروه ها و بخش هایی که نیاز زیادی به واگن باری دارند همانند ذوب آهن اصفهان فولاد و مجموعه های معدنی باید به شرکت های ساخت واگن سفارش بدهند و به محض سفارس واگن؛ تا سقف 90 درصد این واگن‏ ها در کشور ساخته می شود.

کدخبر: 57913

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین