گفتوگوی اختصاصی گسترشنیوز با نائب رئیس هیات مدیره سالکو؛
ورود خودروسازیهای جهانی به سرمایهگذاری مشترک با آلومینیومیها
نائب رئیس هیات مدیره سالکو گفت: بسیاری از خودروسازهای معروف دنیا با مدلهای مختلف سرمایهگذاری مشترک به فعالیت با کشورهای دارنده مواد اولیه ورود کردهاند.
گسترشنیوز: محمدمهدی مستقیمی، نایب رئیس هیات مدیره شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) در گفتوگو با گسترشنیوز اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در بحث توسعه دنبال میکنیم این است که آیا اطلاعات ما از نظر وزن و به روزبودن با بازار روز قابل مقایسهاست؟ متاسفانه زمانی ما از اطلاعات مربوط به بازار اطلاع پیدا میکنیم که یا دیر شده و یا خیلی از رقبا پیشتر از ما بر اساس آن اخبار تصمیمات بهتری گرفتهاند.
وی در ادامه دلیل این موضوع را اینگونه عنوان کرد: امر توسعه در ایران علیرغم اینکه در زمینه فولاد، مس و فرآوردههای نفتی خوب پرداخته شده است، در فلزات غیرآهنی به خصوص آلومینیوم عقب هستیم، دلیل آن این است که خود را از سرمایهگذاری در چرخه تولید آلومینیوم بینیاز میدانیم. هر وقت که آلومینا کم داشتیم بهراحتی توانستیم آن را از بازارهای خارجی تامین کردیم.
مستقیمی افزود: واقعیتها آینده متفاوتی را در زمینه آلومینیوم و آلومینا نشان میدهد. واقعیتها نشان میدهد میزان تولید آلومینیوم و آلومینا کشورهای مختلف در آینده به صورت خام کاهش چشمگیری خواهد داشت. کشورهای فعال در زمینه آلومینا همچون اندونزی خام فروشی را کنار گذاشتند و به دنبال فرآوری هستند. تا کنون اندونزی آلومینا را به چین صادر میکرد اما درحالحاضر سران این کشور به دنبال ایجاد کارخانه آلومینیوم با همکاری چین در خود اندونزی هستند.
وی با بیان این موضوع که رونده خام فروشی در دنیا در حال بسته شدن است، گفت: دارندگان مواد اولیه به دنبال این هستند که تا مرحله آخر از ارزش افزوده را نصیب کشور خود کنند بنابراین در امارات میبینیم که آلومینیوم ایی جیای سرمایهگذاری هنگفتی در زمینه صنایع پایین دستی انجام داده است.
مستقیمی گفت: بسیاری از خودروسازهای معروف دنیا با مدلهای مختلف سرمایهگذاری مشترک به فعالیت با کشورهای دارنده مواد اولیه ورود کردهاند.
وی افزود: محصول آلومینیوم در خود کشور دارنده مواد اولیه تبدیل به محصول نهایی همچون رینگ خودرو میشود. در امارات نیز در این زمینه سرمایهگذاری شده و کارخانه تولید آلومینیوم در کشور ایجاد شده است.
وی افزود: گروه ایی جیای در تولید آلومینا سرمایهگذاری کرده و از گینه با کشتی بوکسید به امارات وارد کنند و در این کشور به آلومینا تبدیل کنند. معدن بوکسیت در گینه برای خود گروه ایی جیای است سرمایهگذاری بر روی اسکلههای بارگیری، جادهها و راههایی که به معادن ختم میشود نیز توسط این گروه ایجاد شده است و حتی چرخه فرآوری بوکسید نیز از آن خود گروه ایی جیای است.
وی افزود: روند اصلی تحولات آینده معدنی بهگونهای است که در آینده قرار نیست کسی به ایران بیلت آلومینیوم بفروشد. دارندگان بیلت آلومینیوم، این محصول را برای تولید پروفیل به ایران نخواهند داد، خود این کشورها پروفیل را تولید و صادر خواهند کرد.اتفاقی که در آینده میافتد این است که در آینده ما همچنان متقاضی بیلت، آلومینا خواهیم بود و فروشنده بیلت و آلومینا در بازار خارجی برای خرید پیدا نخواهیم کرد.
ارسال نظر