پیگیری گسترشنیوز از جزییات نامه فلزی سازمان حمایت به وزیر صمت؛
قطعبهیقین فولادیها اعمال نفوذ کردند
نامهای که از سوی سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده به وزرات صمت ارسال شده، به طور قطع به یقین با فشار و درخواستی تولیدکنندگان فولاد است.
گسترشنیوز: سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان درخواستی با موضوع اصلاح سیاستهای تنظیم بازار محصولات فولادی خطاب به رضا رحمانی، وزیر صنعت معدن، تجارت ارسال کرد.
در این نامه که به امضای عباس تابش رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ارسال شده، از اهمیت نقش فولادیها سخن گفتهشده است. همچنین در بخشی از این نامه این گونه آمده است: نظر به اینکه صنعت فولاد بزرگترین و موفقترین بخش از صنایع کشور است که تحت تولیت وزارت متبوع قرار دارد و طی سالیان متمادی نیز شاهد روز افزون در تولید و صادرات است.
در آخر این نامه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان پیشنهاد خود را برای حل مشکلات این گونه مطرح کرده است: برای حل مشکلات پیشآمده در تولید وصادرات طی ماههای آتی به منظور ادامه روند رو به رشد صنعت فولاد کشور طی دوره فعلی خواهشمند است دستور فرمایید در اسرع وقع نسبت به رفع کلیه موانع و محدودیتهای صادراتی محصولات فولادی اعم از پیششرط الزام عرضه در بورس کالا جهت صدور مجوز صادرات از ناحیه معاونت امور معادن و صنایع معدنی و..( مشروط به بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور) اقدام فرمایید.
یک منبع آگاه بورسی در گفتوگو با گسترشنیوز اظهار کرد: بورس کالای ایران نمیتواند در این خصوص اظهار نظری کند، تصمیم عرضه و یا عدم عرضه فولاد در بورس اگر نهایی شود بورس کالای ایران آن را اجرایی میکند.
وی افزود: هرچند به شکل کلی مخالف مداخله دولت در بورس هستیم اما به شکل کلی بورس مجری قانونین و لوایحی است که دولت به بورس ارجاء میدهد. بورس پلتفورم است که معاملات در آن انجام میشود و شفافیت بزرگترین دستاورد آن است.
این کارشناس بورس در ادامه با اشاره به پیشنیه این نامه گفت: ماجرای این نامه سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده بازمیگردد به موضوع مدیریت عرضه فولاد در بازار. جعفر سرقینی معاون وزیر صمت در امور معادن طی نامهای اجازه صادرات را برای فولادیها منوط به رعایت کف عرضه در بورس کرد. این تصمیم با این هدف گرفته شد که عرضه فولاد در بازار داخلی به شکل مستمر ادامه پیدا کند. برخی فکر میکنند پیشتر تمام فولاد تولیدی در کشور در بورس عرضه میشده، که این درست نیست، تنها بخشی از فولاد در بورس عرضه میشده است. این نامه میگوید الزام عرضه کفی از فولاد برداشه شود، تا صادرکنندگان به هر میزان که میخواهند صادرات انجام دهند. با این شرایط عرضه در داخل به نفع تولیدکنندگان فولاد است.
وی افزود: نامهای که از سوی سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده به وزرات صمت ارسال شده، به طور قطع به یقین با فشار و درخواستی تولیدکنندگان فولاد است. فولادیها در کشور از قدرت و تاثیرگذاری بسیاری برخوردارند اما باید در نظر گرفت که تولید کنندگان داخلی با صادرات بیرویه فولاد به خارج از کشور با مشکلات جدی مواد اولیه مواجه میشوند.
روح الله دهقان مدیرعامل مدیریت فناوری بورس تهران در گفتوگو با گسترشنیوز گفت: عرضه فولاد در بورس کالا به طور کامل در حوزه کالایی و در اختیار بورس کالاست و معدل معاملاتی آن بر اساس سامانه ای خاص و متفاوت از سازمان بورس و اوراق بهادار انجام میشود.
وی افزود: فلزات اساسی که فولاد نیز در دستهبندی آن قرار میگیرد بعد از پرتروشیمی دومین رتبه را در معاملات بازار بورس و اوراق بهادار دارد. تعداد سهام فولادیها در گروه فلزات اساسی قابل ملاحظه است. دهقان در پاسخ به این پرسش که آیا خروج فولاد از بورس کالای ایران تاثیر بر سهام بورسی فولادی دارد،گفت: تغییر عرضه فولاد در بورس کالا به شکل مستقیم و سریع تاثیری بر سهام فولادی ندارد. اما در بلند مدت تاثیرگذار است.
محمد حسنی سعدی، مدیر روابط عمومی و امور بینالملل بورس کالای ایران در ارتباط با موضوع نامه سازمان حمایت از مصرف کنندهها و تولیدکنندگان در خصوص فولاد و بورس کالای ایران در گفتوگو با گسترشنیوز اظهار کرد: قرار نیست هیچ کالایی از بورس خارج شود و در این موضوع اظهار نظر نمیکنیم چون تصمیم نهایی گرفته نشده است و تا زمای که ابعاد موضوع مشخص نشده باشد هیچ تصمیمی گرفته نمیشود.
ارسال نظر