|

راهکار صادقی نیارکی برای نجات صنعت کشور

سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر لزوم تهیه قانونی برای ادغام بنگاه‌ها و برنامه‌ریزی برای شناسایی روش‌های نوین در این زمینه گفت: با ایجاد مکانیزمی در کشور‌ باید ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود قانونی و عملی شود.

گسترش‌نیوز: مهدی صادقی نیارکی در دیدار با اعضای کمیسیون صنعت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ضمن تشریح برنامه‌های ۱۰‌گانه معاونت امور صنایع اظهارکرد: روش ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود باید علمی و قانونی محاسبه شود و مکانیزمی وجود داشته باشد که تجاری‌سازی دانش فنی، ایده‌ها و خلاقیت‌ها، ارزش پیدا کند. با این اقدام، تأمین وثایق صنایع و نقدینگی بنگاه‌های پیشتاز در نوآوری و دارای سهم بازار مهیا می‌شود و ظرفیت‌های خالی تولید تکمیل خواهد شد.

وی با اشاره به تشکیل شورای هم اندیشی خبرگان صنعت در آینده‌ای نزدیک افزود: با تشکیل این شورا موضوعات اصلی اقتصاد صنعتی مطرح و پیشنهاد خواهد شد.

راهکار صادقی نیارکی برای نجات صنعت کشور

سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت راه نجات کشور را ساماندهی خوشه‌های صنعتی و بهره‌گیری از توان واحدهای کوچک و متوسط توصیف ‌کرد‌ و خوشه‌سازی و ادغام بنگاه‌ها را نخستین گام برای تحقق این هدف برشمرد و اضافه کرد: با ادغام بنگاه‌های تولیدی، خلاقیت، نوآوری و R&D مشترک شکل خواهد گرفت و بنگاه‌ها در بازه زمانی کوتاه‌تری وارد فضای رقابتی با اقتصاد جهانی خواهند شد.

به گفته صادقی نیارکی، با ایجاد مکانیزم برای ادغام بنگاه‌های اقتصادی و شناسایی روش‌های ادغام در مالکیت سهام، برند، محصول و...، بسترهای لازم برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های خالی بنگاه‌ها، توسعه خوشه‌های کسب و کار و در نهایت بهبود فضای صنعتی کشور فراهم خواهد شد.

وی پرداختن به نسل چهارم فنآوری، ICT، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، نانو و سایر حوزه‌ها را از موضوعات مهم اقتصاد جهانی برشمرد و تأکید کرد: بخش خصوصی باید به سمت این سیاست‌های کلان و تأثیر‌گذار هدایت شود؛ چرا که توسعه اقتصادی از مسیر تولید بخش خصوصی توانمند و شفاف می‌گذرد.

بهره‌مندی از توان خبرگی تشکل‌ها

سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه بر بهره‌مندی از توان خبرگی تشکل‌ها به‌ویژه خانه‌های صنعت، معدن و تجارت و اتاق‌های بازرگانی در شورای هم اندیشی خبرگان صنعت تأکید و تصریح کرد: بخش خصوصی کشورمان با توجه به سابقه فعالیت دیرینه در اقتصاد ایران از ظرفیت‌های بسیاری برخوردار است و ما در این شورا و نشست‌های ماهانه با تشکل‌ها از این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به‌صورت کارشناسی و تخصصی در جهت بهبود فضای کسب و کار بهره خواهیم برد.

صادقی نیارکی با اشاره به این‌که دبیرخانه این شورا به بخش خصوصی سپرده می‌شود، ادامه داد: در این شورا سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد صنعتی، اقتصاد سیاسی، اقتصاد توسعه و... با نگاه هم افزا به اقتصاد کلان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی در پایان بر ضرورت توجه به توسعه صادرات و توانمند‌سازی بخش خصوصی مولد و بهره‌مندی از بسترهای موجود در کشورهای سوریه و عراق تأکید کرد.

در این نشست که با حضور اعضای کمیسیون صنعت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران برگزار شد، مهم‌ترین اولویت‌های این تشکل تشریح و در راستای رفع برخی از مشکلات صنعتی تصمیمات لازم اتخاذ شد. همچنین مقرر شد خانه صنعت، معدن و تجارت با بررسی برنامه ۱۰ گانه معاونت امور صنایع، نظرات پیشنهادی خود را متناسب با شرایط اقتصادی کشور اعلام نماید.

رصد و پایش مستمر وضعیت تولید کالاهای منتخب با هدف حفظ وضع موجود تولیدات صنعتی، ایجاد رونق تولید از طریق مدیریت واردات، تلاش برای پیاده‌سازی عملی نهضت ساخت داخل و توسعه صادرات از جمله موضوعات مورد تأکید در برنامه ۱۰گانه معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌شمار می‌رود.

کدخبر: 64380

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین