رئیس سازمان نظام مهندسی ایران در گفتوگو با گسترشنیوز پاسخ میدهد؛
ماجرای بازدید هیئت روسی از ماینکس ۲۰۱۹ چه بود؟
اسماعیلی گفت: موفق شدیم در حاشیه ماینکس ۲۰۱۹ با یک تیم دولتی روسی مقدمات یک تفاهم نامه را فراهم کنیم. تا براساس آن یک تفاهم نامه بین سازمان نظام مهندسی معدن و تیم تجاری که از وزارت اقتصاد روسیه است، امضاء خواهد شد.
گسترشنیوز: هشتمین نمایشگاه سالانه فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی ایران (MINEX ۲۰۱۹) و هشتمین کنفرانس بینالمللی مهندسی متالورژی و مواد (iMat۲۰۱۹) که یکی از بزرگترین نمایشگاههای معدنی و صنعتی کشور و خاورمیانه محسوب میشود .
با حضور بیش از ۱۳۰ شرکت و بنگاه اقتصادی داخلی و خارجی از ۱۸ کشور که به طور مستقیم و یا نمایندگان آنها از کشورهای ایتالیا، آلمان، روسیه، افریقای جنوبی، ترکیه، چین، کره، ژاپن، هلند، سوئد، بلژیک، اسپانیا، چک، لهستان، رومانی، کانادا، پاکستان و هند از ۱۵ مهر در مصلی امام خمینی آغاز به کار کرد و امروز ۱۷ مهرماه ۹۸ اختتامیه آن است.
در حاشیه ماینکس خبرنگار گسترش نیوز با حضور در غرفه سازمان نظام مهندسی با داریوش اسماعیلی، رئیس سازمان نظام مهندسی ایران در گفتوگوی اختصاصی در خصوص سرمایهگذاری و کم کیف موضوعات و چالشهایی که ایجاد شده به گپ و گفت پرداخت که در زیر میخوانیم؛
چرا سازمان نظام مهندسی متولی برگزاری ماینکس ۲۰۱۹ است؟
ماینکس ۲۰۱۹، رویداد مبارکی است و سازمان نظام مهندسی ایران برگزارکننده این رویداد است. از جهات مختلف برای صنایع معدنی ایران مفید است. امروز ما به شدت دنبال این هستیم که سرمایهگذار ها را تشویق کنیم تا در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایهگذاری کنند و این هم نمایشگاه در جهت پیگرفتن این هدف برگزار شده است
در ارتباط با برگزاری همزمان ماینکس ۲۰۱۹ و آی مت ۲۰۱۹ توضیحاتی بفرمائید؛
نمایشگاه بینالمللی ماینکس ۲۰۱۹ یکی از مهمترین رویدادهای کشور و از مهمترین اولویتهای آن، جذب سرمایهگذار است. دو رویداد بینالمللی به شکل مشترک و در دو بعد برگزار میشود. یک بعد آن نمایشگاه و همایش است و یکی از مهمترین اهداف آن جذب سرمایهگذار در بخش معدن و صنایع معدنی است. متولی این بخش ماینکس ۲۰۱۹ سازمان نظام مهندسی ایران است. و بعد دوم آن سمینار آی مت است که به همت انجمن متالورژی ایران برگزار شده است.
ماجرای بازدید هیئت روسی از ماینکس ۲۰۱۹ چه بود؟ آیا سازمان نظام مهندسی موفق شد با سرمایهگذاران خارجی تفاهمنامهای داشته باشد؟
موفق شدیم در حاشیه ماینکس ۲۰۱۹ با یک تیم دولتی روسی مقدمات یک تفاهم نامه را فراهم کنیم. تا براساس آن یک تفاهم نامه بین سازمان نظام مهندسی معدن و تیم تجاری که از وزارت اقتصاد روسیه است، امضاء خواهد شد.
دلیل برگزاری نمایشگاه و سمیناری در ارتباط با معدن و صنایع معدنی به شکل همزمان چیست؟
از دید ما برگزاری این نمایشگاه در حوزه معدن و صنایع معدنی بسیار ضروری بود و جای آن در بخش معدن خالی بود از این جهت که این رویداد را به شکل مشترک با انجمن مواد و متالوژی برگزار کردیم. ماینکس و آی مت در یک زمان و در یک مجموعه با حساب و کتاب انجام شده است. برای ما همزمانی این دو رویداد ارزشمند است. ما امروز ارتباط بین صنعت و دانشگاه در صنایع معدنی را دنبال می کنیم و این سمینار و نمایشگاه فرصت خوبی برای این ارتباط است.
نظر سنجی از برگزاری آی مت کیفیت پایین خدمات رسانی نسبت به سال پیش را نشان میدهد. در تحقیقاتی که گسترش نیوز انجام داد، این گونه عنوان شد که این موضوع بر عهده برگزارکنندگان ماینکس ۲۰۱۹ است پاسخ شما به این موضوع چیست ؟
هشتمین کنفرانس بین المللی متالورژی و مواد آی مت ۲۰۱۹ به عنوان رویداد معدنی به طور همزمان با ماینکس ۲۰۱۹ توسط انجمن متالورژی و مواد برگزارشد. بنابراین همه مسئولیت های مرتبط با کنفرانس متوجه انجمن است و همه مسائل مربوط به سرمایهگذاری متوجه سازمان نظام مهندسی است در نتیجه ما هیچ دخل و تصرفی در امور مربوط به آی مت ۲۰۱۹ نداشتیم. ما به عنوان سازمان نظام مهندسی معدن در مورد کنفرانس نحوه اجرایی شدن، میزان هزینهها و داوری نداریم و هر گونه موضوعی در ارتباط با اینکه چه میزان هزینه از دانشجویان دریافت میشود؟ آیا تسهیلات و امکانات برای ارائهکنندگان در نظر گرفته میشود؟
تنها موضوع مشترک آی مت و ماینینگ افتتاحیه بود که در آن سخنرانهایی از سازمانها و نهادهای مختلف دولتی و غیر دولتی حضور داشتند و مهمانانی مشترک وجود داشت و بعد از افتتاحیه هر بخش به شکل تخصصی به برنامههای خود پرداخت.
گفتنی است: این کنفرانس و نمایشگاه در سه بخش اصلی اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی تا علم مواد و مهندسی متالورژی و ریخته گری و رسیدن به محصول میانی برپا میشود و در آن انواع صنایع، تجهیزات و ماشینآلات معدنی، صنایع معدنی، شرکتهای مختلف سرمایه گذار، موسسات مالی و اعتباری و مهندسین مشاور حضور و مشارکت خواهند داشت؛ در این رویداد سعی برآن شده که زنجیره کامل معدن تا قطعه ریخته گری آورده شود.
ارسال نظر