|

کرونا صدور پروانه بهره‌برداری صنعتی را کم نکرد

نیارکی گفت: از لحاظ سرمایه‌گذاری نیز ۳۰۰ درصد رشد داشتیم و علت آن نیز این است که ۲۸ طرح بزرگ داریم یعنی یک هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری جدید در صنعت کشور اتفاق افتاده است.

صنعت کرونا صدور پروانه بهره‌برداری صنعتی را کم نکرد

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه نرخ صدور پروانه بهره‌برداری واحدهای صنعتی کشور نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته هشت درصد افزایش یافته است.

مهدی صادقی نیارکی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از شهرک صنعتی شکوهیه قم و افتتاح چند طرح صنعتی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهارکرد: در این مدت بالغ بر پنج هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی به بهره‌برداری رسیده و اشتغال صنعتی نیز ۲۸ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به ایجاد بالغ بر ۱۰۷ هزار اشتغال صنعتی گفت: از لحاظ سرمایه‌گذاری نیز ۳۰۰ درصد رشد داشتیم و علت آن نیز این است که ۲۸ طرح بزرگ داریم یعنی یک هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری جدید در صنعت کشور اتفاق افتاده است.

وی اضافه کرد: امسال طرح‌های صنعتی بسیار بزرگی در کشور به بهره‌برداری رسیده و تا پایان سال نیز طرح‌های بالای ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیز شامل ۶۰ طرح است که مجدد به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون وزیر صمت موضوع رشد تولید واحدهای صنعتی را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: بیشتر واحدهای صنعتی در ۲ یا ۳ شیفت کار می‌کنند یکی از مسائل ما در وزارت صمت تامین مواد اولیه واحدهاست خوشبختانه این واحدها نه تنها متوقف نشدند بلکه واحدهایی که راکد بودند نیز دوباره احیا می‌شوند.

صادقی تصریح کرد: ما تلاش می‌کنیم که بر اساس امکانات موجود مواد اولیه مورد نیاز واحدهای صنعتی کشور را با یک نظم خاص و شکل عادلانه‌ای توزیع کنیم که این هم نوید بخش رشد تولید است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: یکی از موضوع‌های مهمی که از سوی وزارت صمت و سازمان‌های صمت در هر استان از جمله قم و همچنین شرکت‌های صنعتی دنبال می‌شود موضوع احیای واحدهای راکد و نیمه فعال است.

وی افزود: امسال از مجموع ۹ هزار واحد صنعتی راکد و نیمه فعال موجود در کشور برای احیا و بهره‌برداری مجدد ۱۵۰۰ واحد هدف‌گذاری شده که طبق آخرین آمار این رقم بالغ بر ۱۲۰۰ واحد است و قم نیز هدف‌گذاری که داشته محقق شده است.

صادقی طرح ساخت داخل به عنوان یکی از طرح‌های تعریف شده از سوی وزارتخانه متبوع خود در راستای حمایت از تولید داخلی را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: هدف از اجرای این طرح، افزایش خوداتکایی صنعتی در کشور، افزایش نوآوری، کاهش وابستگی و افزایش عمق ساخت داخل است که بر اساس آن باید ۳.۲ میلیارد دلار داخلی‌سازی صورت بگیرد.

وی ادامه داد: طبق آخرین گزارش ارائه شده از طرف مرکز ساخت داخل وزارت صمت خوشبختانه ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از هدفی که برای استان‌ها تعریف کرده بودیم محقق شده است.

معاون وزیر صمت همچنین خاطرنشان کرد: در مجموع با اتفاق هایی که در صنعت کشور افتاده موضوع رشد صنعتی را تا پایان سال محقق خواهیم کرد و این مسیر در آینده نیز تداوم پیدا می‌کند.

وی همچنین با اشاره به اهتمام وزارت صمت به مقوله مدیریت واردات کالا به کشور گفت: وزارت صنعت به دنبال این است که واردات کالاهای غیر ضروری، کالاهایی که ساخت داخل دارند و کالاهای مصرفی با دوام که امکان تامین آن در داخل وجود دارد را مدیریت کند.

وی گفت: در مجموع ما سیاست هایی که سیاست‌های محوری نظام است را در قالب اقتصاد مقاومتی درون زایی اقتصاد و برون گرایی که به رشد و توسعه و تعالی صنعتی منجر خواهد شد و نقش صنعت در توسعه اقتصادی نیز بیش از پیش نمود پیدا کند را دنبال می‌کنیم.

صادقی در پاسخ به سوالی در خصوص ترخیص پارچه‌های وارداتی از گمرک گفت: در مجلس شورای اسلامی و وزارت صمت جلسه‌های مختلفی داشتیم و تصمیم‌های خوبی نیز اتخاذ شده و تمرکز ما بر حمایت از تولید داخل است.

وی ادامه داد: مشکل‌های واحدهایی که درگیر مواد اولیه بودند نیر بررسی و برای آن راهکار استخراج شد و این مدیریت صورت گرفته باعث شد یک تعدادی از وارد‌کنندگان تصمیم گرفتند خودشان تولید‌کننده شوند.

 به مناسبت دهه مبارک فجر، سه واحد صنعتی با اشتغالزایی ۲۰۰ تن امروز با حضور وزیر اطلاعات، معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، استاندار و سایر مسئولان در شهرک‌های صنعتی قم به بهره‌برداری رسید.

منبع: ایرنا
کدخبر: 153139

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین