|

گزارش گسترش نیوز از نشست خبری سخنگوی وزارت صمت؛

آیین‌نامه واردات خودرو تصویب شد / بانک مرکزی مخالف است

سخنگوی وزارت صمت درباره تامین ارز مورد نیاز واردات خودرو و موافقت بانک مرکزی یادآور شد: بانک مرکزی معمولاً مخالفت‌هایی دارد، اما نکته ما تصویب آیین‌نامه واردات است که این مهم انجام شده است.

صنعت آیین‌نامه واردات خودرو تصویب شد / بانک مرکزی مخالف است

صبح امروز نشستی با حضور سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و اصحاب رسانه برگزار شد امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت گفت: در چهار ماهه امسال در حوزه تجارت خارجی و در حوزه صادرات ۲۷.۳ درصد معادل ۵۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نسبت به مدت مشابه رشد داشته‌ایم و این به معنای افزایش تولید، افزایش رقابت‌پذیری و اصلاح ساختارهاست.

وی ادامه داد: در بهار امسال در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ۴ برابر نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته و این به معنای رونق اقتصاد دانش‌بنیان، توسعه زیرساخت‌ها و رشد صنایع تخصصی همچون انرژی است.

این مقام مسئول رشد صنعت در چهار ماهه سال گذشته را ۵ درصد و در چهار ماهه امسال را ۶ درصد عنوان کرد و افزود: رشد فولاد در چهارماهه ابتدای امسال ۱۰ درصد بوده و در حوزه لوازم خانگی در یکساله دولت سیزدهم از رشد ۸ درصدی برخوردار بوده است.

وی اضافه کرد: ممنوعیت لغو واردات لوازم خانگی در فرآیند تصمیم‌گیری است و این موضوع توسط وزارت صمت در حال بررسی است.

مشاور رسانه‌ای وزیر صمت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که ۶۶۳۵ قرارداد با حق بهره‌برداری در مدت مشابه سال گذشته منعقد شده است ادامه داد: پیش‌بینی ما برای تحقق اهداف سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی در چهارماهه امسال ۸۲۰۹ قرارداد بوده این در حالی است که ۶۶۷ قرارداد سرمایه‌گذاری جدید تا امروز (۴ ماهه ابتدای سال)، در شهرک‌های صنعتی کشور منعقد شده است.

وی به هدف‌گذاری واحدهای به بهره‌برداری اشاره کرد و افزود: پیش‌بینی شده است ۲۰۴۷ واحد صنعتی در دولت سیزدهم به بهره‌برداری برسد همچنین ۳۵۵۵ طرح در شهرک‌ها واگذار شود.

قالیباف در ادامه این نشست بر میزان اشتغالزایی در شهرک‌های صنعتی کشور اشاره کرده و با بیان این که در چهار ماهه امسال ۵۶۹ واحد منجر به اشتغالزایی ۱۰ هزار و ۳۴۴ نفر منجر شده است افزود: درحال‌حاضر مهم‌ترین معضلات شهرک‌های صنعتی، زیرساخت ها، جاده ها، انرژی و نصفیه خانه‌های پساب است که در سال ۱۴۰۱ حدود ۸ هزار میلیارد تومان برای تامین زیرساخت‌ها اختصاص خواهیم داد.

وی درباره پروژه های در دست ایمیدرو گفت: ایمیدرو با ۲۶ طرح و ۳۶ هزار میلیارد تومان اعتبار موفق به اشتغالزایی ۱۱ هزار و ۱۴۲ نفر در ۱۶ استان محروم کشور شده است.

هدفگذاری برای تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در ۱۴۰۱

سخنگوی وزارت صمت در ادامه با اشاره به این که هدفگذاری برای تولید خودرو در امسال حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه است افزود: قرار است امسال ایران خودرو، حدود ۷۵۰ هزار و سایپا ۶۵۰ هزار دستگاه خودرو تولید کند که متاسفانه هنوز از برنامه عقب هستند اما مسئولان این دو غول خودروسازی قول داده‌اند تا اتمام امسال این پیش‌بینی را محقق سازند.

وی درباره کیفیت خودروهای تولیدی اذعان کرد: برای ارتقای کیفیت تولید خودرو اقدام به اصلاح خط تولید کرده‌ایم به شکلی که در سال گذشته اگر ۸۰۰ هزار دستگاه تولید داشته‌ایم ۴۰۰ هزار دستگاه به علت نواقص موجود به پارکینگ منتقل می‌شد اما امسال این وضعیت؛ تقریبا به صفر رسیده است.

ابلاغ جزئیات آئین نامه واردات خودرو در هفته دولت

قالیباف در مورد آیین‌نامه واردات خودرو  با اشاره به اینکه آیین‌نامه به تصویب دولت رسیده است و احتمالاً در هفته دولت جزییات آن ابلاغ می‌شود گفت:  براساس این آیین‌نامه سقف واردات خودرو ۲۰ هزار دلار خواهد بود، ضمن اینکه خودروهای وارداتی باید استانداردهای ۸۵گانه را بگذرانند.

وی با تاکید براین که خودروهای اقتصادی خودروهایی هستند که در سطح جهانی ۵۰ درصد تقاضا را تشکیل می‌دهند درباره تامین ارز مورد نیاز واردات خودرو و موافقت بانک مرکزی در این ارتباط  یادآور شد: بانک مرکزی معمولاً مخالفت‌هایی دارد، اما نکته ما تصویب آیین‌نامه واردات است که این مهم انجام شده است.

قالیباف درباره ثبت‌نام و برگزاری سومین مرحله قرعه‌کشی اظهارکرد: در این رابطه اقداماتی در دست انجام است و توان خودروسازان برای عرضه در حال بررسی است. احتمال داده می‌شود سومین دوره ثبت‌نام و قرعه‌کشی خودرو در نیمه اول شهریورماه انجام شود.‌

وی با بیان اینکه برای ارتقا کیفیت خودرو در کوتاه مدت به دنبال افزایش کیفیت قطعات هستیم، گفت: اما در بلند مدت، مشکل پلتفرم است و باید به دنبال پوست اندازی پلتفرمی برویم. پلتفرم خودروی اقتصادی هم تا شهریور سال آینده به تولید می‌رسد.

اصلاح رویه ها در فولاد مبارکه

سخنگوی وزارت صنعت گفت: آنچه در مورد فولاد مبارکه در دوره جدید رخ داده رشد ۱۰ درصدی تولید و اصلاح افراد و فرآیندها بوده است و شاید بیش از ۵۰  درصد تغییر در بدنه مدیریتی فولاد مبارکه رخ داده است.

 وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که در روزهای گذشته مشاهده شد که نقدهایی نسبت به گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه وجود داشت یادآور شد: اما صرف‌نظر از اینکه تخلف در فولاد مبارکه چقدر بوده است، سیاست  وزارت صمت  این گونه بوده  که به دنبال اصلاح رویه‌ها باشد تا حتی یک ریال تخلف صورت نگیرد. از قوه قضاییه نیز خواسته‌ شده تا به این موضوع رسیدگی کنند و هر آنچه اتفاق افتاده مبرهن شود اما باید توجه کرد که یک جو آرام‌رسانی برای رسیدگی به تحقیق و تفحص مجلس درباره فولاد مبارکه لازم است تا قوه قضاییه بتواند در یک فضای منطقی به این گزارش رسیدگی کند.

سیمان باید صادر شود

سخنگوی صمت در ادامه  بیان کرد: تولید سیمان رشد یافته است و هفته یک میلیون و دویست هزار تن در بورس کالا عرضه می‌شود، در حالی که تقاضا برای آن ۷۵۰ هزار تومان است، در نتیجه باید به فکر صادرات مازاد بر تولید باشیم.

افزایش قیمت ها ارتباطی به وزارت صمت ندارد

قالیباف با بیان اینکه وزارت صمت در افزایش قیمت‌ها دخل و تصرف ندارد، افزایش قیمت را منوط به وجود مشکلاتی در ساختار اقتصادی عنوان کرد و تفکیک بخش بازرگانی از وزارت صمت را بی ربط به این موضوع دانست و اظهار داشت: این موضوع یک پدیده پولی ناشی از مشکلات ساختاری در اقتصاد و افرایش نقدینگی است. بنابراین تا زمانی که نقدینگی رشد کند، قیمت‌ها بالا می‌رود، پس وزارت بازرگانی نقش زیادی ندارد. البته وزارت بازرگانی نکات مثبتی هم دارد، اما رویه دنیا یکجا دیدن سیاست‌های تجاری و تولید است که همین باعث ادغام وزارتخانه‌ها شد. اگر این سیاست در کشور ما درست اجرا نشد، مشکل سیاست نیست.

تحریم و افزایش ۲۵ درصدی هزینه تولید

این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه تحریم‌ها ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه تولید را بخاطر هزینه حمل و نقل، هزینه واسطه تامین پول و غیره افزایش داده، کاهش قیمت ها را منوط به لغو تحریم ها دانست و افزود: حتی اگر هزینه های تولید کاهش یابد به معنی ارزان شدن نیست چون با تورم ۴۰ درصدی هم مواجه هستیم.

مهمترین اقدامات حقوقی وزارت صمت

در ادامه این نشست،‌ قالیباف با اشاره به این که از لحاظ حقوقی،‌ عملکرد توسعه ای وزارت صمت در حال پی گیری است ادامه داد: پی گیری راه اندازی فاز یک گروه صنعتی آزمایش، رفع موانع کارخانه های سیمان بالاخص کارخانه دهلران و راه اندازی آن در نیمه دوم شهریور، آغاز عملیات اجرایی واحد‌های بافندگی،  اقدامات اجرایی جهت ایجاد ناحیه صنعتی تریکو و پوشاک در استان مرکزی،‌ پی گیری مشکلات و رفع موانع صنعت کاشی و سرامیک و ساماندهی واحدهای تولید پوشاک در همدان از مهمترین اقدمات بخش حقوقی وزارت صمت بوده است.

به گفته وی، بیش از ۳۵۰ مورد ملاقات فردی وزیر صمت و برگزاری ۳۵۰ مورد جلسه تخصصی با کمیسیون های تخصصی مجلس  از مهمترین ملاقات وزارت صمت است.

کدخبر: 272003 نیما مجدی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین