|

برنامه‌ریزی برای صرفه‌جویی ۵ درصدی مصرف آب و برق صنایع

علی رسولیان در نشست ارتباط تصویری برخط تشریح سامانه پایش اطلاعات مصرف برق که با حضور مدیران عامل و معاونان فنی شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها برگزار شد، با اشاره به اولویت‌گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در تأمین برق پایدار صنایع از طریق راه‌اندازی نیروگاه‌های کوچک مقیاس گفت: یک هزار و ۲۹۶ مگاوات ظرفیت موجود برای راه‌اندازی نیروگاه‌های مقیاس کوچک (CHP) در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور وجود دارد که یک هزار و ۱۴۵ مگاوات آن درحال بهره‌برداری است.

صنعت

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از بهره‌برداری یک هزار و ۱۴۵ مگاوات برق در نیروگاه‌های مقیاس کوچک مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور خبر داد.

علی رسولیان در نشست ارتباط تصویری برخط تشریح سامانه پایش اطلاعات مصرف برق که با حضور مدیران عامل و معاونان فنی شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها برگزار شد، با اشاره به اولویت‌گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در تأمین برق پایدار صنایع از طریق راه‌اندازی نیروگاه‌های کوچک مقیاس گفت: یک هزار و ۲۹۶ مگاوات ظرفیت موجود برای راه‌اندازی نیروگاه‌های مقیاس کوچک (CHP) در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور وجود دارد که یک هزار و ۱۴۵ مگاوات آن درحال بهره‌برداری است.

وی افزود: یک هزار و ۶۴۵ مگاوات پروانه بهره‌برداری در این حوزه درحال احداث است و یک هزار و ۸۲۳ مگاوات نیز ظرفیت استقرار مولدهای مقیاس کوچک در شهرک‌ها و نواحی صنعتی وجود دارد.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه کرد: همچنین برای تولید یک هزار و ۳۱۹ مگاوات برق، متقاضی جدید احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس داریم و حدود ۵۳۶ مگاوات مولد اضطراری تولید برق نیز در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور شناسایی شده است.

رسولیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفاهمنامه‌های تأمین برق منعقد شده بین شرکت‌ شهرک‌های صنعتی و شرکت‌های برق منطقه‌ای استان‌ها ادامه داد: در این راستا ۹۱ تفاهمنامه برای تأمین برق در ۸۷ شهرک و ناحیه صنعتی سراسر کشور منعقد شده است.

وی توضیح داد: ۳ هزار و ۴۲۳ مگاوات ظرفیت برق مورد نیاز در راستای تفاهمنامه‌های منعقد شده است که تا کنون ۵۲۳ مگاوات برق در این راستا تأمین شده و مابقی در دست اجراست.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهارکرد: ۹۲ شهرک صنعتی تخصصی انرژی‌های تجدید پذیر به گستره ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار به سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق معرفی شده است که این شهرک‌ها ظرفیت ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای بهره‌وری انرژی برق را دارند.

رسولیان در ادامه به ظرفیت‌های موجود در آیین ‌نامه قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز اشاره کرد و افزود: ظرفیت‌ها و ظرفیت‌های زیادی برای راه‌اندازی نیروگاه‌های انرژی خورشیدی، خود تأمین و کوچک مقیاس در این آیین نامه وجود دارد که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند از آن بهره ببرند.

وی همچنین موضوع بازار برق و راه‌اندازی این بازار را در راستای تأمین برق پایدار صنایع حائز اهمیت دانست و اضافه کرد: مشکلات و دغدغه‌ها در این حوزه باید به بورس و توانیر انعکاس داده شود تا با حل و فصل آن‌ها، شاهد راه‌اندازی این بازار برای تأمین هرچه بهتر برق پایدار باشیم.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به برنامه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص بهینه‌سازی مصرف انرژی در حوزه صنایع یادآور شد: برنامه‌ریزی‌های لازم برای تحقق صرفه جویی ۵ درصدی در مصرف آب و برق صنایع انجام شده است و این برنامه به‌صورت مداوم مورد پایش قرار می‌گیرد.

رسولیان توضیح داد: کمیته بهره‌وری در وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شده است که موضوعات مرتبط با بهره‌وری آب و برق در صنایع کشور را مورد پایش و تحلیل قرار می‌دهد.

وی با تأکید بر این‌که ارتقاء بهره‌وری از سیاست‌ها و اولویت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت و رویکردی مهم در دوره تحولی جدید است، تصریح کرد: برای موضوع بهره‌وری آب و برق صنایع می‌توانیم همچون احیاء واحدهای صنعتی راکد از مشاوران تخصصی استفاده کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به این‌که از ابتدای تابستان امسال تا کنون قطع برق صنایع به‌صورت برنامه‌ریزی شده و با اطلاع قبلی صورت گرفته است، گفت: قطع برق خارج از برنامه در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور به شدت کاهش یافته که این موضوع رضایت نسبی فعالان اقتصادی را به دنبال داشته است.

رسولیان افزود: مجموع خاموشی‌های خارج از برنامه طی مدت اخیر کمتر از ۷ درصد بوده و حتی در برخی از روزها هیچ قطعی برق خارج از برنامه‌ای در شهرک‌ها و نواحی صنعتی نداشته‌ایم و در برخی روزها نیز کل قطعی برق خارج از برنامه در حد فقط یک ساعت بوده است.

وی اضافه کرد: قطع برنامه‌ریزی شده و با اطلاع قبلی برق در شهرک‌ها و نواحی صنعتی، نتیجه همکاری و هماهنگی مناسب بین بخشی در وزارتخانه‌های "صنعت، معدن و تجارت" و "نیرو" بوده است، که با پیگیری‌های این سازمان و تعامل بسیار خوب شرکت توانیر اتفاق افتاد و از بروز اختلال در کسب و کار تولیدی صنایع جلوگیری نمود.

در این نشست، مشاوران سامانه هوشمند پایش برخط مصرف برق به معرفی امکانات این سامانه و مدیریت اعمال خاموشی در صنایع کشور پرداختند.

همچنین "فتحعلی محمدزاده" معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز در بخش دیگر این نشست به بیان مهم‌ترین مسائل در حوزه مدیریت مصرف برق و اعمال خاموشی‌ها، مولدهای مقیاس کوچک یا تولید پراکنده (CHP)، مولدهای خود تأمین (DG)، افزایش بهره‌وری، انرژی‌های تجدید پذیر و مدیریت پایش و کنترل از طریق سامانه "مدام" پرداخت.

مدیران عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها نیز در این نشست به بیان دیدگاه‌ها و نکته نظرات خود پیرامون برنامه‌های عملیاتی و ویژه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در برش استانی پرداختند و در پایان به پرسش‌های حاضران پاسخ داده شد.

 

منبع: روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی ایران
کدخبر: 272396

ارسال نظر