اعضای مگلند در گفتگو با گسترشنیوز:
مگلند، راهکاری برای نجات مطبوعات ایران
هدف نهایی مگلند و کمپین نجات مطبوعات، رونق دادن به کسب و کار جامعه مطبوعات کشور است.
گسترشنیوز: آیا مطبوعات کاغذی در عصر اینترنت و فضای مجازی، شانسی برای بقا دارند؟ جواب اعضای گروه مگلند به این سؤال یک بله قاطع است. آنها معتقدند که مطبوعات کشور با پیوستن به این سرویس جدید میتوانند به روزگار رونق و شکوفایی خود بازگردند، در هزینههای خود صرفهجویی کنند و از فرصتی که دنیای مجازی برای جذب و حفظ مخاطب فراهم آورده است به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری کنند. مگلند چه میکند و چه خدماتی به جامعه مطبوعات ارائه میکند؟ برای یافتن پاسخ این سؤال با اعضای این گروه به گفتگو نشستیم. نظر به مفصل بودن این مصاحبه آن را به دو قسمت تقسیم کردیم. آنچه میخوانید بخش اول این گفتگو است.
اشتباه نشود؛ PDF منتشر نمیکنیم
مگلند پلتفرمیبرای انتشار محتوای مطبوعات در فضای مجازی است. هدف آن است که مطالعه آنلاین مطبوعات ممکن شود. علاوه بر این میخواهد امکان جستجو در محتوای مطبوعات را فراهم کند.
بهادر کاردل مدیرعامل مگلند ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: البته اکنون هم بعضی روزنامهها و مجلات در فضای مجازی منتشر میشوند ولی مشکل اینجاست که در قالب PDF ارائه میشود. PDF را نمیتوان مصداق انتشار آنلاین دانست چون تا وقتی دانلود نشود، قابلیت خواندن ندارد. PDF مثل هندوانه دربسته است. از طرف دیگر قبل از دانلود نمیدانید چه مطالبی در انتظار شماست. مخاطبان فضای مجازی، به صورت هدفمند جستجو میکنند یعنی کلیدواژه خاصی را جستجو میکنند. محتوای ناب، جدید و غیرتکراری که کاربر دنبال آن است معمولاً در فضای
مجازی یافت نمیشود چون مطالب عمدتاً کپی هستند. محتوای غنی و بکر را در مطبوعات میتوان یافت اما این محتوای باکیفیت به فضای مجازی راه پیدا نمیکند. به این ترتیب کوه عظیمی از محتوای غنی در فضای مجازی منتشر نمیشود. پلتفرمیکه طراحی کردهایم این آرشیو ارزشمند را در بستر اینترنت قرار میدهد. در این پلتفرم مخاطب میتواند مطالب روزنامه یا نشریهی مورد علاقهی خود را جستجو کند و بخواند.
هزینه استفاده برای مخاطب و ناشر چقدر است؟
کاردل در پاسخ این سؤال که «هزینه استفاده از این سرویس چقدر است؟» گفت: دست ناشر مطبوعاتی باز است. او میتواند محتوای خود را به صورت رایگان عرضه کند یا به فروش برساند. انتخاب با خود ناشر است اما بسیاری از ناشران گزینه نشر رایگان را ترجیح میدهند چون درآمد اصلی مطبوعات از ناحیه آگهی و تبلیغ تأمین میشود نه فروش نسخه چاپی. بنابراین سعی میکنند با انتشار نسخه آنلاین، تعداد مخاطبان خود را افزایش دهند که در نهایت به پشتوانه تعداد مخاطب بیشتر، آگهی بیشتری جذب کنند.
وی در تکمیل سخنان خود اظهار داشت: ناشران در ازای استفاده از این پلتفرم، آبونمان سالانه پرداخت میکنند. البته به مناسبت کمپین «دوباره مطبوعات» که از نیمه شعبان تا عید فطر میباشد، تخفیف ویژه در نظر گرفته شده است. مطبوعات چاپی در شرایط بحرانی به سر میبرند و ما یک رویکرد حمایتی در پیش گرفتهایم که بتوانند از پتانسیلهای فضای مجازی بهرهمند شوند.
فیروزه حسینزاده، مدیر محتوای مگلند درباره میزان استقبال از این ایده نو گفت: مطبوعات استقبال خیلی خوبی داشتهاند. در همین مدت کوتاهی که فعالیت خود را آغاز کردهایم بازخورد بسیار خوبی از اهالی مطبوعات دریافت کردهایم. خوشبختانه میزان استقبال از این ایده فراتر از انتظار خودمان بوده است.
پنل ناشران، فرصتی برای رصد مدوام مخاطبان
مدیرعامل مگلند در ادامه به موانعی که بر سر راه فراگیر شدن مگلند وجود دارد پرداخت و گفت: وقتی بحث فضای مجازی به میان میآید ذهن اصحاب مطبوعات فوراً به سوی نسخه PDF میرود. یکی از بخشهایی که هنگام پرزنت این خدمت، زمان زیادی از ما میگیرد این است که نشان دهیم خدمت ما متفاوت است. یکی از نقاط قوت خدمتی که ارائه میکنیم «پنل» ناشران است. ناشر از این طریق میتواند به دادههای مربوط به میزان بازدید مخاطبان، الگوهای جستجو بازدیدکنندگان و یکسری آمارهای پیشرفتهی دیگر دسترسی داشته باشد. به کمک این دادهها میتوانیم دربارهی فرصتها و ضعفها و چالشهای پیشرو به ناشران مشاوره بدهیم. ناشر به کمک این اطلاعات میداند چند نفر از محتوای او بازدید کردهاند، چه تعداد از آنها بازدید کردهاند اما خرید نکردهاند یا چه مدت مطالعه کردهاند؟ و... هدف ما آن است که چیزی شبیه گوگل مطبوعات ارائه کنیم یعنی مخاطب عادی، پژوهشگران یا خود اصحاب رسانه بتوانند در کمترین زمان ممکن، محتوای ایدهآل خود را بیابند. مزیت دیگر این سرویس آن است که مدیریت آرشیو را برای ناشران بسیار آسان کرده است.
سایت داشتن به معنای حضور در فضای مجازی نیست
محمدمهدی محمدی، مدیر مارکتینگ مگلند در تکمیل این بخش از موضوع گفت: یکی از موانع دیگر آن است که بیشتر مطبوعات همچنان به صورت سنتی فعالیت میکنند و آنطور که باید و شاید با استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی آشنا نیستند. فلان روزنامه ممکن است سایت داشته باشد اما آن را به شکل کارآمد، مدیریت نمیکند. به عنوان مثال بسیاری از این روزنامهها با معنا و اهمیت سئو کردن آشنایی ندارند. آنها به صرف داشتن یک سایت تصور میکنند که در فضای مجازی حضور دارند. بعضی از آنها در استفاده از این سرویس اکراه دارند و شرایط اقتصادی سخت، گرانی کاغذ و هزینههای دیگر چاپ باعث شده در استفاده از این خدمت، مردد باشند.
ارسال نظر