|

اختصاصی گسترش‌نیوز:

مگ‌لند فرصتی برای تولد دوباره مطبوعات

مگ‌لند طوری طراحی شده است که اگر ناشری توان راه‌اندازی سایت نداشته باشد بتواند از آن به‌عنوان سایت خود استفاده کند.

گسترش‌نیوز : فقط چند ماه از آغاز به کار مگ‌لند و کمپین نجات مطبوعات سپری شده است اما همین چند ماه نشان می‌دهد که این گروه، موفق شده و راه را درست رفته‌ است. آنها در همین مدت کوتاه توانسته‌اند برای مطبوعات طرف‌قرارداد خود، مخاطب بین‌المللی پیدا کنند. مگ‌لند طوری طراحی شده که ناشر روزنامه یا مجله می‌تواند از آن به‌عنوان سایت خود استفاده کند. با بخش دوم گفتگوی ما با اعضای جوان این گروه همراه باشید.

bahadormohamadi.JPG

فرصتی برای دیده شدن

بهادر کاردل مدیرعامل مگ‌لند اظهار داشت: ورود درست و جدی به فضای آنلاین حتی ممکن است به بین‌المللی شدن مطبوعات کمک کند. بعضی از ناشران در همین مدت کوتاه توانسته‌اند از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس هم بازدیدکننده داشته باشند. در حال حاضر از افغانستان، تاجیکستان، امارات، ترکیه و کشورهای دیگر مخاطب داریم. فضای مجازی به‌خصوص به حال نشریاتی که نام و نشان چندانی ندارند بسیار مفید خواهد بود. به‌عنوان‌مثال روزنامه‌ تخصصی که در خوزستان کار می‌کند ممکن است بسیار خوب عمل کند اما زیاد دیده نشود. به‌این‌ترتیب نشریه‌ای که فقط 100 یا 500 نسخه تیراژ داشته به تیراژ چند ده هزاری می‌رسد. تعداد زیادی از هزار نشریه فعال کشور برای مخاطبان ناشناخته‌اند. هیچ ابزاری به‌اندازه فضای آنلاین به دیده شدن کمک نمی‌کند.

تولید محتوای غنی، کار شبکه‌های اجتماعی نیست

بعضی بر این اعتقاد هستند که عصر مطبوعات به سر آمده و مخاطب امروز، محتوای جدی آن‌ها را نمی‌پسندد. اگر واقعاً چنین باشد تبدیل نسخه کاغذی به نسخه دیجیتال فایده‌ چندانی نخواهد داشت. آیا این‌گونه است؟

بهادر کاردل در پاسخ این سؤال گفت: با آمدن رادیو همه فکر می‌کردند که روزنامه به پایان کار رسیده است. وقتی تلویزیون آمد بسیاری از مرگ رادیو سخن گفتند ولی هیچ‌یک از این اتفاقات نیفتاد. محتوای عمیق و مستند مطبوعات را نمی‌توان در فضای مجازی یافت؛ بنابراین جای آن خالی است. محتوای تلگرامی نمی‌تواند نیاز شهروندان به اطلاعات معتبر و موثق را برطرف کند. مشکل اصلی جای دیگری است: مطبوعات هنوز نتوانسته‌اند جایگاه خود را در فضای مجازی پیدا کنند. در واقع با یک خلأ بزرگ مواجه هستیم.

maglandcampign.jpg

تحلیل دقیق رفتار مخاطب

وی در ادامه افزود: مخاطب بسته به جنسیت، سن، قومیت، تحصیلات، درآمد، گرایش‌های فرهنگی، سیاسی و... نیازها و علايق خاص خودش را دارد. تلگرام پرمخاطب‌ترین شبکه اجتماعی در ایران است اما فقط ۶۰ درصد از کاربران بالقوه از آن استفاده می‌کنند. ۴۰ درصد باقیمانده چه می‌کنند؟ بدون شک آن‌ها می‌توانند نیاز خود را از طریق مطبوعات برطرف کنند.

دنبال حذف کاغذ نیستیم

آیا ورود ناشران به عرصه مجازی به معنای دست شستن از نسخه کاغذی است؟ مدیر محتوای مگ‌لند در پاسخ این سؤال گفت: به‌هیچ‌عنوان به دنبال حذف کاغذ نیستیم. پیشنهاد ما این است که نسخه‌های کاغذی و دیجیتال مکمل هم باشند. متأسفانه بسیاری از نشریات کوچک و ضعیف در حال رشد بودند اما نابود شدند. امیدواریم این پلتفرم به احیای آن‌ها کمک کنند و در فضای آنلاین، از نو متولد شوند. تعدادی از نشریات متوسط بودند ولی اکنون ضعیف شده و در خطر جدی قرار دارند. مرگ یک روزنامه یا نشریه تعداد زیادی را بیکار می‌کند. از طرف دیگر مخاطبی که به محتوای آن عادت کرده است را از داشتن رسانه‌ی موردعلاقه خود محروم می‌کند. هر دو دسته می‌توانند تیراژ کاغذی خود را کاهش دهند و بعدازآنکه جایگاه خود در فضای آنلاین را تثبیت کردند، مجدداً نسبت به افزایش تیراژ نسخه کاغذی خود اقدام کنند.

msglandmohamadi.JPG

محمدمهدی محمدی در ادامه افزود: مگ‌لند طوری طراحی شده است که اگر ناشری توان راه‌اندازی سایت نداشته باشد هم بتواند از آن به‌عنوان سایت خود استفاده کند. هر نشریه یک صفحه اختصاصی در مگ‌لند خواهد داشت که نقش سایت را برای او بازی خواهد کرد. نشریات می‌توانند محتوای متنی یا ویدیویی و آرشیو خود را در این فضا عرضه کند. این راهکار در شرایط کنونی که مطبوعات به لحاظ مالی در تنگنا هستند می‌تواند بسیار مفید باشد.

مدیر محتوای مگ‌لند در تکمیل این بخش از سخنان همکار خود گفت: از نظر حجم اطلاعاتی که ناشر مطبوعاتی می‌تواند در صفحه‌ی خاص خود عرضه کند، هیچ محدودیتی وجود ندارد. ناشر می‌تواند شماره اول تا آخر نشریه خود را عرضه کند.

بهینه‌سازی محتوا برای گوگل

مدیرعامل شرکت در ادامه به یکی از مزایای سرویس مگ‌لند پرداخت و گفت: یکی از هزینه‌برترین خدمات در حوزه‌ی بازاریابی محتوا بحث سئو است. ما محتوای ناشر را سئو می‌کنیم و از این طریق در هزینه‌های او صرفه‌جویی خواهیم کرد. به یک‌شکل دیگر هم به بازنشر محتوای ناشر کمک می‌کنیم. وقتی با ناشری قرارداد می‌بندیم از او تعهد می‌گیریم که مخاطبانش را از وجود این سرویس و امکانات آن آگاه کند. وقتی مخاطب با این سرویس آشنا شد به مجموعه وسیعی از نشریات دسترسی خواهد داشت. در واقع جامعه مخاطب را با کل ناشران حاضر در مگ‌لند به اشتراک می‌گذاریم.

maglandgorohi.JPG

همه این قابلیت‌ها دست‌به‌دست هم داده که در همین مدت کوتاه، ماهانه ۶ هزار بازدید داشته باشیم. نمودار رشد ما هم در آلکسا گویاست و پیشرفت آن را به‌خوبی نشان می‌دهد. قبل از ورود به این بازار، جوانب مختلف کار را سنجیده‌ایم و بازارسنجی‌های لازم را انجام داده‌ایم. از طرف دیگر فرایند توسعه و پژوهش را همچنان ادامه می‌دهیم که گزینه‌ها و قابلیت‌های بهتر و بیش‌تری ارائه کنیم. به این میزان رشد بسنده نمی‌کنیم و بازخوردی که دریافت می‌کنیم را اعمال می‌کنیم. خوشبختانه این روند رشد به‌خوبی احساس می‌شود و مطبوعاتی که با ما کار می‌کنند هم این ارزیابی را صحیح می‌دانند.

مطبوعات کمک کنند

چگونه می‌توان به موفقیت کمپین نجات مطبوعات کمک کرد؟ محمدمهدی محمدی در پاسخ این سؤال گفت: مهم‌ترین مشکل پیش روی ما اطلاع‌رسانی به ناشران است. به پوشش رسانه‌ای گسترده و برگزاری همایش‌ها و نشست‌های مختلف نیاز است که بتوان جامعه بزرگ مطبوعات را از فواید مگ‌لند مطلع کرد. شرایط وخیم است و کم‌تر روزی است که شاهد تعطیلی نشریات نباشیم. تعطیلی، سرنوشت اجتناب‌ناپذیر مطبوعات نیست. دردی است که برای آن درمان وجود دارد و ما امیدواریم که مطبوعات، در بُعد اطلاع‌رسانی ما را یاری دهند.

محمدمهدی محمدی مدیر مارکتینگ مگ‌لند در رابطه با امنیت محتوای ارائه شده در مگ‌لند گفت: با ناشران قرارداد محرمانگی منعقد می‌شود. البته ما هم یک سری اطلاعات در اختیار ناشر قرار می‌دهیم و متقابلاً انتظار داریم که اطلاعات ما محفوظ بماند. توقع ما از اهالی مطبوعات این است که با ذهن باز برخورد کنند و قبل از هر چیز با جوانب مختلف راهکاری که برای برون‌رفت آن‌ها از این بحران ارائه شده است آشنا شوند.

کدخبر: 51427

ارسال نظر