|

اختصاصی گسترش‌نیوز:

کتابی برای دیوانه‌ها/ فلسفه در خدمت درمان

موسسه مدرسه زندگی سعی دارد از فلسفه برای حل مشکلات روزمره و زدودن رنج و محنت انسان‌ها استفاده کند.

گسترش‌نیوز: از عمر «مدرسه زندگی» ۱۸ سال می‌گذرد. این موسسه را آلن‌ دوباتن و چند فیلسوف، روانشناس و مشاور سرشناس دیگر تاسیس کرده‌اند تا مهارت‌های اساسی و کاربردی زندگی را به علاقه‌مندان بیاموزند. مدرسه زندگی چند سالی است که یکسری کتابچه منتشر می‌کند تا علاوه بر لندن‌نشینان که امکان حضور در این کلاس‌ّها و کارگاه‌ها را دارند، مردم جاهای دیگر جهان هم بی‌نصیب نمانند. این سری کتاب‌ها که با استقبال گسترده مردم مواجه شده‌اند معمولا کوتاه هستند و آخر هفته‌ها می‌‌توان یکی از آنها را خواند.

خوشبختانه تعداد زیادی از این کتاب‌ها به فارسی ترجمه شده‌اند. فروشگاه فیدیبو شماری از مهم‌ترین عناوین این مجموعه را در قالب کتاب ناشرمولف، روانه بازار کرده است. با گزارش گسترش‌نیوز همراه باشید.

cheraazchizhayarzan۱۲.jpg

چرا با آدم اشتباهی ازدواج می‌کنی م؟

به تعداد آدم‌هایی که ازدواج خود را اشتباه می‌دانند افزوده می‌شود. اما آیا نمی‌توان به این نقطه تلخ نرسید؟ کجای کار ما می‌لنگد که به این سرنوشت دچار می‌شویم؟ این کتاب سعی دارد پاسخ این سوالات و چند سوال اساسی دیگر را بیان کند. در بخشی از این کتاب خواهید خواند:

همه­ ما به اشکال مختلف، دیوانه هستیم. همه­ ما از اختلال عصبی رنج می­بریم، تعادل روانی نداریم و به بلوغ شخصیتی نرسیده­ایم اما از جزییات مشکلات خود، کاملاً بی­اطلاع هستیم چون کسی تشویقمان نمی­کند خود و مشکلاتمان را بیشتر بشناسیم. همه­ی دلداده­ها به اشکال و درجات مختلف، دیوانه‌اند پس نخستین و مبرم­‌ترین وظیفه­ آنها این است که دیوانگی­های خود را کنترل کنند. آنها باید بفهمند که ریشه­ این مشکلات کجاست؟، این مشکلات، آنها را به انجام چه کارهایی وادار می‌کنند؟ و از همه مهم‌تر؛ چه جور افرادی، سبب خشم یا آرامش آنان می­شوند؟ ارتباط زناشویی خوب، ارتباط بین دو شخص سالم نیست (تعداد افراد سالم زمین، زیاد نیست) بلکه ارتباط بین دو دیوانه است. درواقع در یک ارتباط خوب؛ دو دیوانه با تکیه‌بر یکسری مهارت­ها و اندکی شانس و اقبال می­توانند میان دیوانگی­های خود نوعی صلح و سازش امن و پایدار، ایجاد کنند .

چگونه عشق خود را پیدا کنیم؟

موضوع این کتاب هم مثل کتاب قبلی به دنیای عشق مربوط می‌شود. به ما گفته شده است که عشق کور است و با عقل، بیگانه اما دوباتن این‌گونه فکر نمی‌کند. او در جای‌جای کتاب به شما می‌گوید که اگر عقل را همراه خود به دنیای عشق نبرید گرفتار چند غریزه خطرناک می‌شوید و تا چشم باز کنید به‌جای عاشق شدن، شیفته شده‌اید و بین این دو تفاوت از زمین تا آسمان است. عشق می‌سازد و باعث رشد شخصیت می‌شود و شیفتگی ویران می‌کند و انسان را کودک‌صفت و وابسته نگه می‌دارد. در واقع این کتاب سعی دارد خواننده را با بیراهه‌هایی که در مسیر عشق و عاشقی قرار دارد آشنا کند و برای این کار چشم ما را به روی چند غریزه اساسی و بلاهایی که نشناختن آنها ممکن است به سرمان بیاورد آشنا می‌کند.

متفکران بزرگ

این‌یکی، مهم‌ترین کتاب این مدرسه به شمار می‌آید. یکی از بدی‌های کتاب الکترونیک آن است که معمولا بسیار کمتر از کتاب چاپی دیده می‌شود. بدون شک اگر «متفکران بزرگ» به صورت کاغذی منتشر می‌شد بسیار بهتر و بیشتر دیده می‌‌شد. نویسندگان مدرسه زندگی در توصیف این کتاب از کلمه «دائره‌المعارف مدرسه زندگی» استفاده کرده‌اند. دوباتن در کتاب بسیار موفق و پرفروشی که قبلا نوشته بود دنبال نوعی فلسفه‌درمانی بود. وی در تسلی‌بخش‌های زندگی سعی کرده بود با تکیه بر افکار بزرگانی مثل شوپنهاور برای رنج‌ها و مشکلات روزمره‌ای که سراغ همه ما می‌آیند راه‌حل‌های عملی و کاربردی ارائه دهد. به‌هرحال در تسلی‌‌بخش‌های فلسفی فقط به چند فیلسوف پرداخته می‌شود اما در اینجا با طیف متنوع‌تری مواجه خواهید شد. گروه نویسندگان که دوباتن یکی از آنهاست می‌خواهد ببیند که افکار فلاسفه، هنرمندان، معماران، متفکران سیاسی، نویسندگان سرشناس ادبی دقیقا به حال کدام‌یک از گره‌های زندگی ما مفید است. یکی از خوبی‌های کتاب آن است که تعداد زیادی از چهره‌های آن به‌کل تازگی دارند و حتی از افکار بزرگان حوزه‌هایی مثل مد و طراحی ماشین‌آلات غفلت نشده است. دوباتن ویراستار ارشد این کتاب است.

چرا از اشیا ارزان متنفریم؟

این کتاب می‌خواهد مخاطب را به این نتیجه برساند که برای لذت بردن از داشتن یک شی لازم نیست که آن شی حتما گران‌قیمت باشد. در واقع کتاب از شما می‌خواهد که معادله‌های، گران= باارزش و ارزان= بی‌ارزش را از ذهن خود پاک کنید تا از داشتن چیزها و اشیا به‌ظاهر پست و پیش‌پاافتاده، لذت ببرید. اقتصاد سرمایه‌داری باعث می‌شود که فقط از داشتن اشیا گران، ذوق‌زده شویم و به رضایت‌خاطر برسیم. کتاب می‌گوید اگر می‌خواهید به راستی از زندگی خود و خرده لذت‌های آن لذت ببرید باید هر چه زودتر خود را از شر این باور مضر و نادرست خلاص کنید. این مضمون در کتاب «خرده لذت‌ها» هم دنبال می‌شود و در آنجا نمونه‌های متعددی از لذت‌های کوچک زندگی بیان می‌شود.

.

کدخبر: 56886

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین