|

تردد خودروهای پلاک شهرستان در تهران محدود می‌شود؟

این روزها معابر تهران با ترافیک سنگین مواجه است و با شروع سال تحصیلی نیز به علت افزایش سفرهای درون شهری و کوتاه شدن روز، این ترافیک سنگین تر می‌شود. براساس پیش‌بینی‌ها ترافیک تهران در نیمه اول مهر ماه همزمان با بازگشایی مدارس و دانشگاهها تا ۳۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. این ترافیک نیاز به مدیریت کردن به منظور جلوگیری از قفل شدن معابر را دارد.

گسترش‌نیوز: ترافیک تهران عوامل زیادی دارد، از جمله کمبود و فرسودگی وسایل حمل‌ونقل عمومی، فقدان ایستگاه‌های مترو در تمامی سطح شهر و.... در این میان یکی از عوامل اصلی ترافیک را می‌توان در تردد خودروهای پلاک شهرستان در معابر پایتخت دانست. درست آنجا که هر روز صبح به اندازه تمام خودروهای پلاک تهران، خودروی پلاک شهرستان از مبادی ورودی وارد پایتخت می‌شوند و همین عامل شکل‌گیری ترافیکی سنگین در ورودی‌های تهران می‌شود.

مطابق اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی ورودی‌های تهران از جمله جاده مخصوص کرج، بزرگراه فتح، آیت الله سعیدی و اتوبان تهران - کرج صبح‌ها به سمت تهران ترافیک سنگین دارند و عصرها هم به عکس.

برخی خودروهای پلاک شهرستان این روزها حتی از پایتخت خارج هم نمی‌شوند و صاحبان آنها با اقامت در پایتخت و به‌وجود آوردن پدیده خودرو خوابی در خیابان‌های تهران مشغول مسافرکشی هستند. موضوعی که برای خودروهای شخصی غیرقانونی است، اما جالب این جاست که پلاک شهرستانی‌ها بیش از تاکسی در تهران مسافرکشی می‌کنند.

ما جوانانی را می‌بینیم که با کمک یکدیگر ماشین خریده و محلاتی را به عنوان پاتوق در نظر گرفته و ماشین خوابی می‌کنند. اینها جوانان شهرهای دیگری هستند که به دلیل نبود شغل به تهران می‌آیند و می‌بینیم که محلات تهران بین آنها تقسیم شده است و بچه‌های یک استان در یک محله و استان‌های دیگر در محلات دیگر جمع می‌شوند و در خودروهایشان می‌خوابند.

این خودروها علاوه بر ایجاد ترافیک، عامل آلودگی هوا و صوتی هستند و حتی مشکل جای پارک را در پایتخت رقم زده‌اند. آنها در تمام طول سال در معابر پایتخت تردد می‌کنند و دست آخر هم عوارض سالانه خود را به حساب شهرداری صادر‌کننده پلاک در شهر خود واریز می‌کنند.

شاید وجود محدودیت ورود پلاک شهرستانی‌ها به پایتخت؛ مشابه آنچه در طرح کاهش آلودگی هوا شاهد اجرای آن هستیم، بتواند میزان سفر و تردد خودروهای پلاک شهرستان در پایتخت را کاهش دهد، موضوعی که می‌تواند در نهایت به کاهش ترافیک و آلودگی هوا بینجامد.

شهرداری تهران در امسال با وضع حلقه دوم ترافیکی در پایتخت، ورود به این محدوده را سهمیه بندی کرد و خودروهای تهرانی با ۲۰ روز سهمیه و خودروهای شهرستانی با ۱۵ روز سهمیه در هر فصل مجاز به ورود رایگان، در این محدوده شدند.

حالا میر لوحی عضو شورای شهر تهران معتقد است که این طرح باید به منظور جلوگیری از ورود بی‌ضابطه خودروهای شهرستانی که هر روز وارد شهر تهران می‌شوند، با در برگیری تمام شهر تهران اجرا شود.

به این معنا که آنچنان که خودروهای تهرانی برای ورود به حلقه دوم ترافیکی دارای سهمیه‌ای مشخص (۲۰ روز) در هر فصل هستند، خودروهای شهرستانی هم برای ورود به تهران دارای سهمیه‌ای مشخص در هر فصل یا ماه باشند.

تردد خودروهای پلاک شهرستان در تهران سهمیه بندی شود

هر طرحی که اجرا می‌شود در کنار مزایا ممکن است معایبی به ویژه در زمان اجرای اولیه، داشته باشد. سید محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران در خصوص سهمیه بندی روزهای مجاز ورود خودروهای شهرستانی به شهر تهران گفت: حتما باید چنین طراحی داشته باشیم و خودروهایی که از بیرون تهران می‌آیند چنانچه بخواهند بیشتر از یک حد مشخص در تهران تردد کنند، باید هزینه‌ای مضاعف نسبت به شهروندان تهرانی پرداخت کنند.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ظرفیت تردد خودرو در شهر تهران ۱ میلیون خودرو است، اظهار کرد: درحال‌حاضر ۵ میلیون خودرو در شهر تهران تردد می‌کند.

وی افزود: «اکنون در حال طراحی ساز و کاری هستیم که به زودی این امکان را فراهم می‌کند که خودروهای شهرستانی با رعایت شرایطی خاص در تهران اجازه تردد داشته باشند.»

میر لوحی با اشاره به اینکه به دنبال اجرای طرحی به نام «پیمایش» هستیم، گفت: «در این طرح کسانی که از شهرستان به تهران می‌آیند تنها به مقدار مشخصی می‌توانند تردد کنند.»

در حالیکه میر لوحی خبر از بررسی این طرح برای کاهش ترافیک و آلودگی تهران داده، هاشمی رئیس شورای شهر تهران تلاش می‌کند تا با برچسب زنی مانع اجرای این طرح شود.

اجرای این طرح مسائل امنیتی ایجاد می‌کند

محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سهمیه بندی ورود خودروهای شهرستانی برای ورود به تهران چقدر امکان‌پذیر است گفت: «من در این مورد نمی‌توانم نظر بدهم! این یک موضوع کشوری است و وزارت کشور باید نسبت به آن تصمیم بگیرد زیرا که اجرای این طرح مسائل امنیتی ایجاد می‌کند.»

موافق محدودیت تردد پلاک شهرستانی‌ها در تهران نیستم

محسن پورسیدآقایی معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار تهران، بدون رد یا مخالفت با این پیشنهاد گفت: «در شرایط کنونی اجرای این طرح را به صلاح نمی‌دانیم.»

موافقت وزارت کشور با اعمال محدودیت تردد برای پلاک شهرستانی ها

اما مهدی جمالی نژاد معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌های کشور، در مورد طرح مذکور گفت: «نظر ما نسبت به این موضوع مساعد است و برای عملی شدن آن هم همکاری می‌کنیم. این موضوع پیشنهاد خوبی است، خیلی از خودروها از شهرستانهای اطراف به تهران می‌آیند و به آلودگی و ترافیک آن می‌افزایند.»

برای اجرای این طرح نیاز به زیرساخت داریم

محمد جواد جمالی نوبندگانی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هم با بیان اینکه با این طرح موافق هستم، گفت: «البته اجرای این طرح زیر ساختهای زیادی می‌خواهد. زیرا تهران مانند گذشته نیست که چند دروازه داشته باشد و بخواهیم از این طریق عبور و مرور را کنترل کنیم. با نفس این پیشنهاد موافقم ولی باید در مورد نحوه اجرای آن اقدام کارشناسی انجام داد. »

منبع: دیجیاتو

کدخبر: 65228

ارسال نظر