عبور از بزرگراههای شهر تهران پولی میشود؟
معاون فنی و عمرانی شهردار تهران درباره اخذ عوارض عبور از بزرگراههای شهری توضیح داد و گفت درحالحاضر هم در برخی مکانهای عمومی تهران، مدل اخذ عوارض اجرا میشود، از جمله برای ورود برخی از بوستانهای تهران مانند باغ پرندگان، عوارض ورود از مردم گرفته میشود و تصمیم گیری درباره موارد مشابه از جمله اخذ عوارض عبور از بزرگراهها در صلاحیت شورای شهر است.
گسترشنیوز: معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در نشست خبری امروز خود درباره پروژههای اولویتدار شهرداری تهران و حضور بخش خصوصی در این پروژهها توضیحاتی ارائه داد.
صفا صبوری، درباره اینکه میزان سرمایهگذاری بخش خصوصی و مشارکت مردم در پروژههای تهران چقدر است، توضیح داد: بیشتر سرمایهگذاری حوزه سازمان مشارکتهای شهرداری تهران است. برخی از پروژه هایی که ما سرمایهگذار بخش خصوصی نیاز داریم، به سازمان مشارکتها، پیشنهاد میدهیم. متاسفانه در یکی دو سال اخیر، سرمایهگذاری بخش خصوصی برای مشارکت در پروژههای شهری کم بوده است. دلیلش هم بیشتر مسائل تحریمها و ترس از سرمایهگذاری است. همانطور که ساختوساز کاهش یافته است، مردم وقتی فشارهای اقتصادی و جنگ اقتصادی شروع میشود سرمایه گذارها میترسند سرمایهگذاری کنند
او در ادامه توضیحاتش گفت: زمان جنگ اقتصادی باید طی شود تا سرمایه گذارها رغبت پیدا کنند. خیلی سرمایهگذاری در پروژههای عمرانی تهران گسترده نیست. بیشتر حوزه پروژههای ما توسعه شهری است و بیشتر پول میگیریم و میسازیم. پروژههای مشارکت بیشتر در ابنیه است، چون مدل عوارض گرفتن از بزرگراههای داخل شهری راه نیفتاده است و بخش خصوصی خیلی رغبت برای این موضوع نشان نمیدهد.
اهم توضیحات معاون شهردار تهران به قرار زیر است:
-نزدیک به ۷۰ پروژه عمرانی در دست اقدام داریم که برخی از آنها سنواتی هستند و در دورههای کوتاه به انجام نمیرسند. این پروژهها در سالهای گذشته و زمان تصدی شورای قبلی آغاز شدهاند و ما باید تمام کنیم یا ادامه دهیم و گروه بعدی تمام کند. تقریبا تمام پروژه هایی که مطالعه کردیم تا سال ۱۴۰۰ به اتمام میرسد مگر پروژههای مشارکتی که باید سرمایهگذار برای آنها پیدا شود.
-تعدادی پروژه را هم خودمان شروع کردهایم که برخی از آنها در دوره خودمان تمام میشود و برخی در ادوار بعدی به اتمام میرسد. ممکن است یک پروژه در ۲۷ سال به اتمام برسد. از اول امسال ۴پروژه نیمه کاره تمام شده است. ۵ پروژه اصلی که مردم خیلی میبینند و برایشان مهم است، برای ما اولویت دارد و امیدوارم تا پایان امسال آنها را تمام کنیم.
-پروژههای اولویت دار شهرداری تهران به این شرح است: پروژه زیرگذر گیشا تا پایان سال، پروژه زیرگذر خیابان استاد معین تا ۲۲ بهمن، فاز اول پروژه بزرگراههای شهید بروجردی و شهید رستگار تا پایان سال در صورتی که رفع معارض شود به بهرهبرداری میرسد. همچنین مجموعه فرهنگی رازی در کنار برج تاریخی طغرل تهران که حدود ۳۰ هزار متر مربع زیربنا دارد تا دهه فجر به پایان میرسد.
-اگر برای پروژه اتوبان شهید شوشتری، سرمایهگذار بخش خصوصی پیدا نکردیم، طرحی به شورای شهر میبریم که با اخذ عوارض از مردم، این پروژه را به اتمام برسانیم. باید بحث محیط زیستی این پروژه حل شود. این بزرگراه از محدوده پارک سرخه حصار رد میشود و سازمان محیطزیست گفته است بخشی از این پروژه باید در عمق زیاد از زیر زمین رد شود تا به فضای محیطزیست آسیب نرساند. هنوز درباره مسیر این پروژه تصمیم گیری نشده است.
-پروژه اتوبان شهید رستگار رینگ کمربندی تهران را تکمیل میکند. به این صورت که مردم برای عبور از تهران، مجبور به عبور از بزرگراههای بسیج و افسریه نشوند. اگر این پروژه تحویل شود، کسانی که از غرب و جنوب تهران وارد تهران میشوند و نمیخواهند وارد شهر شده و قصد دارند به شرق کشور بروند، بدون ورود به تهران میتوانند از اتوبان آزادگان به جاده خاوران بروند.
-پروژه اتصال اتوبان شهید صیاد به جنوب شهر با تونل و بزرگراه شهید متوسلیان، هنوز مصوب نشده است. الان سئوال اینجاست که اصلا نیاز به این تونل وجود دارد یا نه. ما منتظر تصویب شورای شهر درباره این پروژه هستیم.
-مشکلی از نظر بودجه نداریم ولی امکان دارد مشکلاتی از جهت نقدینگی داشته باشیم. به خاطر بدهیهای گذشته شهرداری تهران، امکان دارد همه بودجه پیشبینی شده محقق نشود. ۱۱۳۰ میلیارد تومان شورای شهر به صورت نقد و غیرنقدی برای حوزه معاونت فنی و عمرانی بودجه پیشبینی کردهاند.
-هم اکنون ۱۰ پل را در تهران در مقابل زلزله، تقویت میکنیم ولی مردم این را نمیبینند چون ما زیر پل کار میکنیم و مردم روی پل عبور میکنند.
-مدل عوارض گذاشتن برای بزرگراه را هم میشود استفاده کرد. مانند بزرگراه پردیس که مردم برای عبور از آن، عوارض میدهند. سیاستگذاری اخذ عوارض از بزرگراه را شورای شهر تصویب میکند. ممکن است ما پیشنهاد داخلی بدهیم، ولی برای ما فرقی نمیکند منبع نیازهای ما چطور تامین شود. ما تصمیم گیر در موضوع اخذ عوارض برای عبور از بزرگراههای شهری نیستیم. مدل اخذ عوارض در تهران هنوز وجود دارد مانند باغ پرندگان که مردم برای ورود به آن، عوارض میپردازند.
-قرار است فاز دوم دریاچه چیتگر با برآورد اولیه ۲ هزار میلیارد تومان با بوستان و مرکز تفریحی بسیار بزرگ شروع شود. طرح پیشنهادی این فاز به مسابقه گذاشته شد و طرح نهایی برنده هم مشخص شد. ممکن است این پروژه را ما آغاز کنیم و گروه بعدی آن را به اتمام برسانند.
-پروژه اتوبان شهید رستگار چون به بزرگراه آزادگان متصل میشود، نیاز به پل دارد. ما بزرگراه آزادگان جدیدی به اندازه عرض همان اتوبان قبلی ساختهایم و بزرگراه قدیمی را بستهایم تا بتوانیم یک پل بسازیم. همین پروژه پلسازی یک اَبَرپروژه است.
-درحالحاضر ما با فشار خارج از عرف نمیتوانیم کار کنیم چون بدهکاری زیادی داریم و باید پول طلبکاران قدیم را که کار کردهاند بدهیم. بخشی از بودجههای عمرانی صرف تسویه حساب طلبکاران قبلی میشود. ولی اصلا قبول ندارم حجم عملیات عمرانی الان به نسبت ۳۰ سال اخیر کم است. این که شایعه میشود در تهران کار عمده عمرانی انجام نمیدهد، اصلا اینطور نیست. مثلا کارخانه سیمان ری در حال تبدیل به یک مجموعه خاص برای استفاده عموم است که مربوط به همین دوره مدیریتی است. مدیریت پارک پردیسان در همین دوره به شهرداری تهران واگذار شد.
-برای تکمیل پروژه پایانه شرق، امسال پروژهای در نظر نگرفتهایم. یک ساختمان از پروژه پایانه شرق پیشرفت ۷۰ درصدی دارد. کاری نکنیم مردم فکر کنند این پروژه ۹۶ درصد آماده است، هیچ کدام از پله برقیها و آسانسورها نصب نشده است. نزدیک به ۲۰ درصد هزینه این پروژه مربوط به پله برقیها و آسانسورها است. ایستگاه پلیس، آتش نشانی و اورژانس هنوز پیشبینی و ساخته نشده است. قرار بوده ایستگاه مترو اشراق به آنجا وصل شود. این کار هنوز انجام نشده است. این کار یک ساختمان بسازیم و روی آن یک تابلو بزنیم ترمینال، آیا اینجا پایانه میشود؟ مهمترین موضوع ترمینال، رسیدن مردم به آن است. خط اتوبوسرانی، مترو و تاکسیرانی هنوز آنجا وجود ندارد. بخشهایی از جنگل سرخه حصار تخریب شدند تا پایانه جدید ساخته شده است. آیا این پایانه به محیطزیست بیشتر آسیب میزند؟ تعداد زیادی سوال درباره این پایانه موجود است. ما چه چیزی میدهیم و چه چیزی از دست میدهیم؟ نمیدانیم این پروژه اصلا میتواند ترافیک را جابهجا کند؟ پایانه شرق آماده برای بهرهبرداری نیست.
منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر