|

صدور هوشمند پایان کار ساختمان‌ها در آینده‌ای نزدیک

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به الزامات سرویس‌های هوشمند شهرسازی گفت: بیش از ۷۰ هزار پرونده باز در کمیسیون ماده ۱۰۰ وجود دارد که باید هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.

گسترش‌نیوز: محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران، در آیین رونمایی از سرویس‌های هوشمند شهرسازی گفت: شهر تهران چیزی در حدود ۹۶۰ پارسل دارد و صحبت از ۳ میلیون خانه مسکونی در تهران است که با تجاری‌ها به ۴ میلیون واحد می‌رسد. در کل کشور بر اساس آمار سال ۹۷، ۱۱۰ هزار پروانه ساختمانی صادر شده است که سهم تهران ۱۱ هزار پروانه بوده است. اوج صدور پروانه در تهران مربوط به سال ۹۱ است که به ۲۸ هزار پروانه رسیده است؛ به صورت متوسط در تهران هر سال ۱۰ هزار پروانه صادر می‌شود، حال سوال این است که این سامانه آیا می‌تواند ۱۰ پروانه را ثبت کند؟

وی افزود: وقتی به روند ارائه پروانه نگاه می‌کنیم طولانی بودن این روند نکته‌ای است که باید به آن توجه کرد، آنچه مربوط به شهرداری است بین ۳۰ تا ۳۵ روزه پروانه زمان می‌برد اما در واقع صدور پروانه ساختمانی حدود ۳۳۰ الی ۳۵۰ روز طول می‌کشد، یعنی در واقع بیشتر معطلی مردم در نهادهایی خارج از شهرداری است که باید به فکر حل آن بود که حدود ۲۵۰ روز می‌شود. وقتی این را با دوستان شهرداری مطرح می‌کنیم می‌گویند این بخش‌ها به ما ربطی ندارد. معتقدم این سامانه‌ها باید بخش بیرون از شهرداری را حل کند تا مردم احساس رضایت کنند. مردم همه استعلامات را خودشان می‌گیرند.

هاشمی تصریح کرد: نکته بعدی که مردم را آزار می‌دهد بحث پایان کار است؛ می‌گویند پایان کار ۱۴ روزه صادر می‌شود اما کسانی هستند که ۲ سال است پایان کار نگرفته‌اند. مشکلات مردم در این زمینه هاست که باید از طریق این سامانه‌ها حل کرد. باید این حس را به مردم بدهیم که مشکلات به صورت واقعی حل شود. این اتفاقاتی که در این سامانه‌ها می‌افتد کارهایی است که ما با دست انجام میدادیم و حالا از مردم می‌خواهیم خودشان انجام دهند.

وی گفت: یکی از مشکلات این سامانه‌ها این است که اطلاعات در آن ممکن است مورد سوءاستفاده دیگرانی قرار گیرد که ما نسبت به آنها اطلاعات نداریم. به نظر می‌رسد باید سطوحی از دسترسی‌ها را برای این سامانه طراحی کرد تا مورد سوءاستفاده قرار نگیرد. یکی از نکات مهم همین است که ما در شهرداری تهران نقطه‌ای داریم که عده‌ای اطلاعاتی دارند و می‌توانند آن را در اختیار دیگران قرار دهند. در دنیای امروز دسترسی به اطلاعات رانت ایجاد می‌کند، در واقع ما با این سامانه‌ها رانت‌های جدید درست می‌کنیم. باید سیستم‌های امنیتی ورود به این اطلاعات و جابه جایی آن دقیق و درست باشد.

رئیس شورای شهر یکی دیگر از دغدغه هایش درباره این سامانه‌ها را این طور ارزیابی کرد: اتصال این سامانه‌ها با سیستم‌های کنترلی و دریافت عوارض است. باید از این سیستم بتوانیم گزارش بگیریم. ما بتوانیم به صورت واقعی متوجه شویم که در ساخت‌وساز چه اتفاقی بیفتد نه آن چیزی که ثبت شده و ممکن است با واقعیت فاصله داشته باشد.

هاشمی به پرونده‌های کمیسیون ماده ۱۰۰ اشاره کرد و گفت: پرونده‌های باز در این کمیسیون در تهران بیش از ۷۰ هزار پرونده است و برخی تخلفات مطرح در این پرونده‌ها با تغییرات قوانین، دیگر تخلف نیست و باید در روند رسیدگی به آن تجدید نظر شود برآوردها این است که اگر این تجدید نظرها انجام شود، شهرداری به صورت قانونی چند هزار میلیارد تومان درآمد خواهد داشت و می‌توان پروژه‌های عمرانی را با آن فعال کرد. امیدوارم این سامانه هم هوشمندی‌های درآمدی هم داشته باشد.

منبع: فصل اقتصاد

کدخبر: 68365

ارسال نظر