|

چرا سلبریتی‌ها از مالیات معاف‌اند ولی وکلا و جوانان بیکار نه؟

رئیس کانون وکلای دادگستری گفت: با توجه به شرایط فعلی کشور و وجود تحریمها شاید اجرای قانون فعلی تجارت منطقی نیست؛ اجرای فعلی این قانون با توجه به غیر شفاف بودن موجب کندی تولید و تجارت در کشور می‌شود.

گسترش نیوز:‌ عیسی امینی رئیس کانون وکلای دادگستری در نشست خبری درباره اصلاح قانون تجارت اظهار کرد: این کانون از قدیمی‌ترین نهاد مدنی کشور به حساب می‌آید که بیش از ۱۰۰ سال از عمر آن می‌گذرد و از سال ۱۳۳۱ استقلال وکلا و کانون را به رسمیت شناختیم این در حالی است که بسیاری از کشورهای منطقه مانند روسیه از این استقلال برخوردار نبودند.

وی با بیان اینکه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی و حتی رسانه‌ها گام‌های جدی برمی دارند که متعرض کانون وکلا شده‌اند افزود: این کانون خود را نهاد سیاسی نمی‌داند و حق ورود به انتخابات سیاسی کشور را ندارند و تنها وظیفه دارد به مباحث مدنی بپردازد در این راستا در ارتباط با قانون تجارت ورود کردیم.

رئیس کانون وکلای دادگستری با اشاره به اصلاح قانون تجارت در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز در کشورمان قانون تجارتی را اجرا می‌کنیم که مربوط به ۲۰۰ سال قبل و برگرفته از کشور فرانسه است که انطباقی با نیاز روز جامعه ندارد.

وی تصریح کرد: اصلاح قانون تجارت در مدت کمی در مجلس عجیب و کم نظیر به حساب می‌آید؛ زیر ساخت‌های اصلاح قانون تجارت در کشور فراهم نشده و اتاق بازرگانی و اصناف و اتحادیه‌ها و مردم اطلاعات درستی از آن ندارند این درحالی است که نقش مهمی در زندگی روز مره مردم دارد.

امینی اظهارکرد: حقوقدانان کشور و دست اندرکاران بیمه و بازار به این سمت رفتند لایحه کامل تجارت را بنویسند و در سال ۱۳۸۴ آماده شد ولی زمانی که به مجلس وارد شد در قالب اصل ۸۵ تصویب شد ولی شورای نگهبان آن را اعاده کرد؛ نهایتا در زمان طولانی این لایحه تصویب شد و ۳۳۱ ماده دارد و در مورد قراردادهای تجاری است.

وی با بیان اینکه به درستی معلوم نشد که واضعین این لایحه کیستند؟ گفت: حقوقدانان و مردم استقبال مناسبی از این قانون نکرده‌اند و شورای نگهبان نیز گویی می‌خواهد آن را در حالت خلاء نگه دارد.

امینی با بیان اینکه لایحه‌ای که درباره اصلاح قانون تجارت با ۳۳۱ ماده در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده اشکالاتی دارد تصریح کرد: از جمله این اشکالات آن است که لایحه یا طرح بودن آن معلوم نیست زیرا اگر آن را لایحه بدانیم با دفاع کامل دولت از این لایحه مواجه نیستیم و اگر طرح است روند لازم طرح را طی نکرده.

امینی ادامه داد: وقتی هنوز زیر ساخت‌های اجرای این قانون آماده نشده است زمان لازم الاجراشدنش را نباید کوتاه کنیم.

وی اظهارکرد که کل قانون باید تحویل مجلس شود و زمان اجرایی شدن را باید سه تا چهار سال آینده قرار دهیم زیرا کشور ما هنوز سنتی است و امکان مطابقت ندارد.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به اینکه لایحه اصلاح قانون تجارت نقاط مثبتی نیز دارد ادامه داد: در این لایحه اصلاحات خوبی در ارتباط با موضوع حمل‌ونقل ایجاد شده است.

وی اظهارکرد: به طور معمول ایران در مسائل تجاری کشوری سرمایه‌گذار نیست و سرماییه پذیر است و تولید داخلی داریم. در قانون سابق حمایت از نمایندگان تجاری وجود نداشت و برای نخستین بار است که از نمایندگی تجاری حمایت کردیم که امر مثبتی به حساب می‌آید.

امینی گفت: اجرای فعلی قانون به این شکل منجر به کندی تولید و تجارت در کشورمی شود به همین منظور به مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان پیشنهاد می‌شود که این لایحه را فعلا تصویب نکنند و منتظر باشند که سایر بخش‌های لایحه تجارت واصل شود و پس از اصلاح خطاها راجع به این امر نظر دهد.

وی با بیان اینکه کانون وکلا در سه بخش به سرمایه‌گذاران خارجی خدمت رسانی دارد اظهارکرد: مرکز داوری، کمیسیون بین‌الملل و معاضدت از جمله این موارد است.

امینی در واکنش به فرار مالیاتی وکلا گفت: هجمه به نهاد مدنی تبدیل به ارزش شده است اما ما خود را ملزم به شفافیت می‌دانیم.

وی افزود: در صورتی که سازمان مالیاتی از فرار مالیاتی وکلایی که پرونده هویتی ندارند اطلاع دارد آن را اعلام کنند که ماخود را در این زمینه پاسخگو می‌دانیم. کانون وکلا جزو معدود ارگان هایی است که طبق قانون تا زمانی که اعضا مفاصاحساب را نیاورند امکان تمدید پروانه ندارند.

رئیس کانون وکلای دادگستری ادامه داد: وکلا قبل از شروع کار تمبر مالیاتی باطل می‌کنند که به این طریق بخش از مالیات خود را می‌پردازند.

سلبریتی‌ها از مالیات معاف‌اند ولی وکلا و جوانان بیکار نه

وی در واکنش به فرار مالیاتی ۳ هزار وکیل گفت: تا به امروز اعلامی صورت نگرفته است اما ما آمادگی داریم اگر چنین امری اثبات شود ضمن غذرخواهی مشکل حل میکنیم اما واقعیت ندارد.

رئیس کانون وکلای دادگستری گفت: «بیش از ۲۲ درصد از وکلا قدرت تمدید پروانه فعالیت خود را ندارند و با مشکل بیکاری گسترده جوانان وکیل مواجه هستیم با این وجود مالیات می‌پردازیم. در حالی که سلبریتی‌ها در کشورمان از مالیات معاف‌اند ولی وکلا و وکلا، جوانان و بیکاران معاف نیستند.»

وی در واکنش به درآمد ۱۰ میلیون تومانی وکلا در سال از زبان خود، ضمن در این موضوع گفت: وکلا وضعیت اقتصادی این صنف مثبت نیست اما وکلای معدودی که ممکن است درآمد کلانی دارند قانون‌گذار می‌تواند به مدارک و اسناد دسترسی داشته باشد و مالیات را اخذ کند نباید تعداد معدودی از وکلا که درآمد بالایی دارند به جامعه وکلا تعمیم داد.

اجرای قانون تجارت در شرایط تحریم موجب کندی تولید و تجارت می‌شود

رئیس کانون وکلای دادگستری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم اظهارکرد: با توجه به شرایط فعلی کشور و وجود تحریمها شاید اجرای قانون فعلی تجارت منطقی نیست؛ اجرای فعلی این قانون با توجه به غیر شفاف بودن موجب کندی تولید و تجارت در کشور می‌شود.

وی با بیان اینکه اقتصاد و تولید در کشورمان بر اساس اقتصاد مقاومتی استوار است و لازم است از تولید داخلی حمایت کنیم افزود: سرمایه‌گذاری خارجی کند شده و بهتر است این قانون را در زمان مناسب تری بررسی کنیم که اقتصاد در حالت عادی خود قرار دارد. نباید قانونی را به خاطر شرایط خاص وضع کرد زیرا قوانین برای صد سال وضع می‌شود.

منبع: تسنیم

کدخبر: 71869

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین