۵ دانشگاه کشور پرچمدار دیپلماسی علمی
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به برنامه ۵ دانشگاه صنعتی کشور برای ورود به پروژههای بزرگ بینالمللی علمی از تلاش برای جذب دانشجوی فنی و مهندسی از خارج خبر داد.
گسترشنیوز: سید مهدی ابطحی در تشریح جزییات تشکیل شبکه دانشگاههای صنعتی کشور اظهارکرد: ۵ دانشگاه صنعتی کشور از جمله دانشگاه امیرکبیر، شریف، دانشگاه علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی و صنعتی اصفهان به لحاظ دارا بودن هیات علمی، تعداد دانشجو، گرنتهای خارجی که میتوانند جذب کنند و همچنین سطح پژوهشهای کاربردی دارای ظرفیتهای خوبی هستند که تجمیع این ظرفیتها منجر به اتفاقات خوبی در سطح بینالمللی خواهد شد.
ورود به پروژههای بزرگ علمی بینالمللی
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: در دنیا هم مرسوم است که دانشگاههای مختلف در گروههای ۵، ۷ یا ۹ نفره با یکدیگر اتحادیهای را ایجاد میکنند و در آن ظرفیت هایشان را به صورت مشترک بیان میکنند. این تشریک مساعی میان دانشگاهها هم در جذب دانشجوی خارجی و نیز ورود به پروژههای بزرگ بینالمللی کمک خواهد کرد.
ابطحی ادامه داد: هر کدام از این ۵ دانشگاه نقطه اتصال با کشورهایی از دنیا هستند به طور مثال دانشگاه صنعتی اصفهان نقطه ارتباط دانشگاههای کشور با سوییس، دانشگاه صنعتی شریف با چین و دانشگاه علم و صنعت ایران با آلمان است.
وی در ادامه با مهم دانستن تعاملات بینالمللی این ۵ دانشگاه، گفت: در قالب ایجاد این شبکه، دانشگاههای صنعتی میتوانند در پروژههای بزرگ بینالمللی حضور یافته و در دریافت فاندها یا حمایتهای بینالمللی و همکاری با دانشگاههای کشورهای پیشرفته موثر واقع شوند.
تلاش برای جذب دانشجوی فنی مهندسی از خارج
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر اینکه دانشگاههای صنعتی کشور میتوانند پرچمدار دیپلماسی علمی شوند، خاطرنشان کرد: جذب دانشجوی فنی و مهندسی و انتقال فناوری از خارج به داخل به کشور از دیگر مواردی است که دانشگاههای صنعتی میتوانند در قالب این شبکه به آن ورود کنند.
تدوین آیین نامهها و مقررات جدید در دانشگاههای صنعتی
ابطحی در ادامه تصریح کرد: همچنین این ۵ دانشگاه میتوانند آیین نامهها و مقرراتی که دانشگاههای صنعتی کشور با آن سر و کار دارند را متناسب با وضعیت این دانشگاهها تدوین کنند.
تحول در فعالیت بینالمللی دانشگاههای صنعتی
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان ضمن اشاره به اینکه با تشکیل این شبکه به دنبال تحول در فعالیت بینالمللی دانشگاههای صنعتی هستیم، افزود: البته همکاریهای بینالمللی معمولا در حوزه آموزش بوده اما قرار است به حوزه فناوری نیز ورود کنیم و به نظر میرسد اقدامات خوبی در این راستا انجام خواهد شد.
روز گذشته خبری مبنی بر ایجاد شبکه دانشگاههای صنعتی کشور منتشر شد که بر مبنای آن تعدادی از دانشگاههای صنعتی با هدف افزایش سطح تعامل و همکاری و ایفای نقش موثرتر در توسعه همکاریهای علمی و بینالمللی مبتکر ایجاد شبکه دانشگاههای صنعتی کشور شدهاند.
از جمله اهداف این شبکه که دانشگاههای عضو باید آنها را دنبال کنند میتوان به تبیین طرحهای تحقیقاتی و فناوریهای مشترک بینالمللی، برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی و علمی بینالمللی بر اساس اولویتهای تحقیقاتی و فناوری دانشگاههای عضو و از طریق تشکیل گروههای پیشتاز در هر مورد، بهرهمندی از امکانات اعضا و … اشاره کرد.
تاکید وزیر علوم بر ورود سایر دانشگاههای صنعتی به شبکه
وزیر علوم نیز در نشست روسای دانشگاههای صنعتی مبتکر این طرح با تأکید بر لزوم ورود دیگر دانشگاههای صنعتی کشور به چنین طرحهایی اظهارکرد: باید ورود به این شبکه دانشگاهی مبتنی بر شاخصها و معیارهای دقیق و مشخصی باشد تا دیگر دانشگاههای صنعتی کشور نیز با کسب این شاخصها، تلاش کنند وارد این شبکههای دانشگاهی شوند.
منبع: مهر
ارسال نظر