|

زنگ ورزش پاسخگوی نیاز حرکتی دانش‌آموزان نیست

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش گفت:اگر در طول سال هیچ کلاس تربیت بدنی در هیچ ساعتی تعطیل نباشد بازهم تکاپوی نیاز حرکتی بچه ها را نمی دهد و برای همین سراغ فعالیت های فوق برنامه رفتیم.

گسترش نیوز: مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش در خصوص اینکه از ابتدای سال تحصیلی تاکنون روزهای زیادی به خاطر آلودگی هوا فعالیت ورزشی در مدارس تهران و بسیاری از کلان شهرها تعطیل اعلام شد و با توجه به تاکید شما بر اهمیت تحرک ورزشی در سلامت آینده جامعه چه تمهیداتی برای چنین مواقعی اندیشیده اید، گفت: وضعیت آب و هوا دست ما نیست و در روزهایی که آلودگی هوا بالاست چاره ای جز تعطیلی فعالیت های تربیت بدنی وجود ندارد اما در این مواقع ما چند مورد را پیش بینی کرده ایم یکی اینکه اماکن ورزشی را در طی سال های گذشته ارتقا بدهیم. برای همین از سال ۹۲ که آمار اماکن ورزشی ۱۱۰۰ عدد بود امروز به ۳۵۰۰ عدد رسیده است.

وی ادامه داد: طرح تغییر کاربری فضاهای موجود در مدارس مقطع ابتدایی دوره اول خصوصا در مدارس دخترانه در دستور کار است تا در این طرح برخی اتاق ها و فضاهایی که بلااستفاده است یا می تواند به سالن های کوچک ورزشی تبدیل شود را تغییر کاربری دهیم و بچه ها بتوانند در این فضاها کارهای ژیمناستیک، بالا رفتن از طناب و فعالیت های این چنینی را انجام دهند. تا هفته تربیت بدنی امسال ۲۰۰ عدد از این سال ها در مدارس ابتدایی افتتاح شد و تعهد استان ها این است که تا اسفند امسال این ۲۰۰ سالن را به ۳۸۰ عدد افزایش دهند.

حمیدی ادامه داد: احداث هزار چمن مصنوعی در مدارس جدید الاحداث نیز توسط سازمان برنامه و بودجه پیش بینی شده که مجری آن سازمان نوسازی است. امسال نام ۴۰۰ مدرسه به سازمان نوسازی برای این منظور اعلام شده است و این هزار چمن مصنوعی باید ظرف سه سال احداث شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش در ادامه در پاسخ به این پرسش که عموما وقتی به دلیل آلودگی هوا زنگ ورزش مدارس تعطیل می شود فعالیت ها در فضاهای بسته نیز تعطیل می شود و زنگ ورزش به درس دیگری اختصاص پیدا می کند، گفت: در زمان آلودگی هوا یک زمانی می گویند ورزش در فضای باز ممنوع است که در این مواقع ما از فضاهای سرپوشیده اسفاده می کنیم اما یک زمان به طور کلی فعالیت ورزشی را ممنوع اعلام می کنند که در این مواقع تاکید ما این است که کلاس درس تربیت بدنی تعطیل نباشد و معلم در مدرسه حاضر باشد و آموزش های نظری برخی رشته ها ویا ایست ورزی، ایزومتریک و ... را آموزش دهد.

وی ادامه داد: همه اینهایی که گفتم یک طرف اما اعتقاد ما این است که اگر در طول سال هیچ کلاس تربیت بدنی در هیچ ساعتی تعطیل نباشد و از ابتدا تا انتهای سال به صورت مرتب برگزار شود هم تکاپوی نیاز حرکتی بچه ها را نمی دهد برای همین است که ما به سمت فعالیت های ورزشی فوق برنامه رفته ایم. المپیاد درون مدرسه ای، حیاط پویا، تاکید بر ورزش صبحگاهی از جمله این پیش بینی هاست چرا که معتقدیم فعالیت های مکمل داخل م درسه باید در کنار زنگ ورزش وجود داشته باشد تا فعالیت حرکتی بچه ها افزایش پیدا کند.

حمیدی در پایان گفت: به گفته بسیاری از همکاران و مدیران کل استان ها فعالیت های فوق برنامه در مدارس جای خود را باز کرده است. از امسال پیش بینی کردیم انجمن های درون مدرسه ای شکل بگیرد. اینکه من بگویم در ۱۰۷ هزار مدرسه کشور این اتفاق ها رخ می دهد درست نیست اما می توانم بگویم آثار این طرح ها را امروز می توانیم در همه مدارس مشاهده کنیم.

منبع: مهر

کدخبر: 75076

ارسال نظر