|

در گفتگوی گسترش‌نیوز با کارآفرین نمونه مطرح شد:

استقبال مدیران مدارس از یک کارگاه رایگان

نظر به فشرده بودن برنامه مدارس، کارگاه روابط عمومی برای دانش‌آموزان در یک جلسه برگزار شد اما در صورت فراهم شدن شرایط می‌توان آن را در ۷ جلسه برگزار کرد.

گسترش‌نیوز: در کتاب معروف «انشتین از فلش‌کارت استفاده نمی‌کرد» جمله تکان‌دهنده‌ای وجود دارد: بسیاری از نوابغی که ضریب هوشی خیره‌کننده‌ دارند برای کارفرمایی کار می‌کنند که ضریب هوشی‌اش در حد متوسط اما ضریب هوش اجتماعی‌اش بسیار بالاتر از نوابغ زیردستش است.

KARGAH1.jpg

به اعتقاد گروه نویسندگان این کتاب، برخلاف تصور بسیاری از والدین، معلمان و سیاستگذاران نظام آموزشی؛ هوش عاطفی یا اجتماعی بسیار بیشتر از ضریب هوشی (IQ) سرنوشت و موفقیت و شکست کودکان در زندگی، شغل یا کسب و کار آینده آنها را مشخص می‌کنند.

هوش عاطفی یا اجتماعی با مهارت‌هایی مثل همدلی و ارتباط و تعامل اجتماعی سروکار دارد. نگاهی گذرا بر داستان زندگی و شرح‌حال شخصیت‌های موفق دنیای تجارت و کسب و کار نشان می‌دهد که راز موفقیت اکثر آنها، برقراری ارتباط موثر و کارآمد با دیگران، شبکه‌سازی، اقناع و توانایی همراه ساختن و مدیریت یک گروه است. آنها نوشته‌اند که: «پیدا کردن راه خود در موقعیت های اجتماعی مثل راه رفتن در میدان مین است».

معادله «انسان موفق = ارتباط‌گر موفق» به هیچ عنوان اغراق‌آمیز نیست. ارتباطات، مهمترین مهارت هوش عاطفی است و برگزاری کارگاهی با موضوع آموزش روابط عمومی به دانش‌آموزان را باید به فال نیک گرفت. استقبال دانش‌آموزان از چنین دوره‌های آموزشی جای امیدواری دارد.

اهمیت این موضوع، یک کارآفرین نمونه کشور در حوزه آموزش را بر آن داشته که کارگاهی مفید را در مدراس تهران دایر کند؛ کارگاهی که هیچ گونه هزینه‌ای برای دانش‌آموزان و مدارس نداشته و کاملا رایگان است.

امیررضا طاهری در ارتباط با کارگاه روابط عمومی گفت: در این کارگاه، مفاهیم پایه روابط عمومی و کارکرد‌هایی که این هنر در بهبود شرایط تحصیلی و شرایط کسب و کار دارد توضیح داده شد. کارگاه از نوع تعاملی و تمرین‌‌محور است و با مشارکت فعال دانش‌آموزان انجام می‌شود.

وی در ارتباط با تمرین‌ها و فعالیت‌هایی که در این کارگاه انجام می‌شود گفت: به عنوان مثال از بچه‌ها خواستم که این موقعیت ساده را تجسم کنند: فرض کنید من و شما در مطلب دکتر، منتظر نشسته‌ایم تا نوبت ویزیتمان فرا رسد. نیم ساعت گذشته و از انتظار کشیدن خسته شده‌ایم. از دانش‌آموزان خواستم که سر صحبت را باز کنند که هم از کلافگی خارج شویم و هم، نتیجه خوب و مفیدی به دست آید. این فعالیت ساده بسیار برای دانش‌آموزان جذابیت داشت و واقعا علاقه‌مند شده بودند. نتیجه بعضی از گفتگوها شگفت‌انگیز بود. به عنوان مثال فرض کردیم که من معلم ریاضی هستم. بعضی از دانش‌آموزان از این فرصت برای تقویت درس ریاضی خود استفاده کردند.

وی در ادامه اظهار داشت: بدون شک روابط عمومی، علمی تخصصی و گسترده است ولی همین تمرین ساده، اهمیت آن را به کودکان و دانش آموزان نشان می‌دهد. بازخورد بسیار خوب مدیران مدارس نشان داد که از اهمیت ارتباطات و روابط عمومی در آموزش دانش‌آموزان آگاه هستند. هنر روابط عمومی موجب پیشرفت دانش آموزان در زندگی می شود.

طاهری در ادامه اظهار داشت: نظر به فشرده بودن برنامه مدارس، این کارگاه در یک جلسه برگزار شد اما در صورت فراهم شدن شرایط می‌توان آن را در ۷ جلسه برگزار کرد. هیچ هزینه‌ای اخذ نشده و نخواهد شد. احساس کردم در این حوزه مهم، یک خلا و کمبود وجود دارد. به نظرم رسید که بعضی از دانش‌‌آموزان، انگیزه چندانی ندارند و در برنامه‌های بلندمدت خود آنطور که باید و شاید به اهدافی که برای خود تعیین می‌کنند فکر نمی‌کنند. این قبیل برنامه‌ها باعث می‌شود تغییر نظر دهند و به این نتیجه برسند که هیچ هدفی، دست‌نیافتنی نیست. به چشم دیدم که تغییر محسوسی در باورهای انها ایجاد شده است. به صفحه من می‌آیند و می‌گویند امید و انگیزه‌ام به شدت بیشتر شده است. یکی از آنها گفت می‌خواستم در آینده یک شرکت رایانه‌ای تاسیس کنم ولی مایوس شده بودم ولی حالا احساس می‌کنم می‌توانم به اهدافم فکر کنم. باید دانش‌آموزان را به این نتیجه رساند که در ابتدای راه هستند، هیچ چیز تمام نشده و در صورت داشتن بعضی مهارت‌های اساسی می‌توانند به همه اهداف خود دست پیدا کنند.

امیرضا طاهری در ادامه افزود: از هیچ نمونه خارجی الهام نگرفتم. پرس و جو و تجارب شخصی من نشان داد که در این زمینه خلا داریم. بهترین راه آموزش مهارت‌های ارتباطی، تمرین عملی آنهاست. این دوره برای دانش‌آموزان دوره اول و دوم متوسطه، ایده‌آل خواهد بود. احساس می‌کنم دانشجویان هم به برنامه مشابهی نیاز دارند.

طاهری در پایان وعده داد که این کارگاه را به طور مستمر در دیگر مدارس و مراکز آموزشی برگزار خواهد کرد.

کدخبر: 76945

ارسال نظر