کتابهای آموزشی دانشآموزان چقدر اثربخشی دارد؟
کارشناس مسائل آموزشی گفت: کتابهای کمک آموزشی صرفا فقط باید از کانال آموزش و پرورش رد بشود. این کتابها عملا کتابهایی هستند که صرفا افرادی در آن سود میبرند و نمیتوانند برای دانشآموزان موثر باشند و هول و هراسی را بین دانش آموزان ایجاد کرده که حتما باید آنها را بخرند و بخوانند و این باعث میشود از اصل و اساس آموزش که در مدرسه است باز بمانند.
گسترشنیوز: بهناز شهنواز، کارشناس مسائل آموزشی و دکترای برنامهریزی درسی درباره افت بزرگ کتابهای کمک آموزشی گفت: کتابهای کمک آموزشی صرفا فقط باید از کانال آموزش و پرورش رد بشود. این کتابها عملا کتابهایی هستند که صرفا افرادی در آن سود میبرند و نمیتوانند برای دانش آموزان موثر باشند و هول و هراسی را بین دانش آموزان ایجاد کرده که حتما باید آنها را بخرند و بخوانند و این باعث میشود از اصل و اساس آموزش که در مدرسه است باز بمانند.
این کارشناس مسائل آموزشی در ادامه افزود: اگر قرار باشد کتاب کمک آموزشی به دانش آموزان ارائه شود باید حتما ضمیمه کتاب درسی باشد و از طریق آموزش و پرورش بین دانش آموزان ارائه شود و نه اینکه از طریق موسساتی که نظارتی بر آنها نیست بین دانش آموزان ارائه شود.
شهنواز در ادامه گفت: چون نظارت درستی روی این کتابهای کمک اموزشی صورت نمیگیرد و برنامه ریزان درسی روی آنها نظارت ندارند ممکن است این کتابها آسیبهایی را برای دانش آموزان و نسل جدید به دنبال داشته باشد. بعضا میبینیم که دانش آموز به حدی کتاب تست زنی دارد که اصل کتاب درسی که اصل کتاب درسی که از کانال برنامه ریزان درسی رد میشود مغفول میماند.
این کارشناس مسائل آموزشی در ادامه با بیان اینکه دانش آموز با رویه فعلی به سوی کتابهای تست زنی هدایت میشود افزود: این موضوع باعث میشود که دانش آموز هنوز چارچوب اولیه را فرا نگرفته به صورت طوطی وار برخی مسائل را فرا بگیرد اگر قرار است کتاب کمک آموزشی به دانش آموز ارائه شود باید کتاب از فیلتر آموزش و پرورش و برنامه ریزان درسی متبحر بگذرد.
این کارشناس مسائل آموزشی در ادامه با انتقاد از وضعیت فعلی گفت: باید کسانی که انواع کتاب آموزشی مختلف تولید و نشر میکنند پرسید از چه کانالی رد شده اند؟ آیا برنامه ریزان درسی روی آنها نظارت داشتهاند یا خیر؟ آیا توانستهاند هدفهای آموزشی را دنبال بکنند یا نه؟ چون نظارت روی کتابهای کمک آموزشی نیست و از طریق خود متخصصین در امر آموزش و پرورش ارزیابی روی این کتابها صورت نمیگیرد.
شهنواز در ادامه گفت: برخی افراد موسساتی تاسیس کردهاند و با کتاب هایشان فقط اضطراب در دل دانش آموزان ایجاد میکنند.
این کارشناس مسائل آموزشی در ادامه گفت: این کتابها به اصل آموزش ضربه میزنند و به ضرر دانش آموزان هستند و دانش آموزان باید اول اصول اولیه کتاب درسی مثل دینی، معارف، فارسی و عربی و... را بیاموزند و بعد کتاب آموزشی جداگانه به آنها ارئه شود.
منبع: میزان
ارسال نظر