اختصاصی گسترشنیوز:
هشت عادت تشنگان موفقیت را بشناسید
یافتههای علمی نشان میدهد که بیشتر شخصیتهای موفق، هشت ویژگی و عادت مشابه دارند.
گسترشنیوز: تروایس برادبری نویسنده کتاب مشهور و پرفروش هوش هیجانی در این مقاله عادت و ویژگی های تعدادی از موفقترین افراد را توضیح می دهد. بد نمیشود اگر شما هم این عادات را امتحان کنید و ببینید شما را به کجا می رسانند. با گسترشنیوز همراه باشید.
برای شناخت خلق و خوی اشخاص موفق کافی است عبارت «خصوصیات افراد موفق» را در گوگل سرچ کنید. در هنگام جستوجوی خود حتما به یافتههای پژوهشی که دانشگاه استنفورد در این باره انجام داده است برخواهید خورد. نتایج این تحقیق مشهور که به «آزمایش مارشمالو» مشهور شده است نشان داد که یکی از عادات مهم مردمان موفق این است که به این راحتیها احساس رضایت نمیکنند.
روانشناس دانشگاه استنفورد، کلارک دوک میگوید که همه چیز به ذهنیت متفاوت افراد موفق مربوط میشود. آزمایشهای این پژوهشگر نشان داد که اشخاص معمولی فکر میکنند که توانایی هایشان ثابت است و امکان ارتقا و افزایش ندارد اما موفقها «ذهنیت رشد» دارند. به عبارت دیگر موفقها روی بهبود بخشیدن به خود و تواناییهای خود تمرکز میکنند و اشتباهات خود را قابل برطرف شدن میدانند و آنها را نتیجه یک سری ضعف شخصی نمیدانند.
در یک آزمایش دیگر، پژوهشگران مهارتهای اجتماعی ۷۰۰ بچه کودکستانی را ارزیایی کردند. آنها وضعیت این افراد را به مدت ۲۵ سال پیگیری کردند و متوجه شدند که بین مهارتهای اجتماعی و موفقیت، ارتباط نیرومندی وجود دارد. آن دسته از کودکانی که مهارتهای اجتماعی بالایی دارند بیشتر از دیگران به دانشگاه میروند و از آن فارغ التحصیل میشوند و احتمال اینکه کار تمام وقتی بهدست آورند بیشتر است. از طرف دیگر کودکانی که در مهدکودک، مهارتهای اجتماعی اندکی دارند بیشر از سایرین در خطر خلافکار شدن و زندان رفتن قرار دارند. این دسته از کودکان وقتی به بزرگسالی میرسند احتمال روآوردنشان به الکل و رسیدن کارشان به خانههای دولتی خیریه بسیار زیاد است.
خوب، چه نتیجه، ای می، توان گرفت؟ نظریههای علمی مختلف درباره موفقیت و ویژگی هایی که به موفق شدن انسانها کمک میکنند چه میگویند؟ قبل از هر چیز باید گفت که افراد موفق، موجودات پیچدهای هستند؛ به حدی پپچیده که برخی ویژگیهای خاص آنها با هم در تضاد هستند. اصلا یکی از اسرار موفقیت آنها داشتن همین ویژگیهای متضاد است. در ادامه چند ویژگی متضاد آنها را توضیح میدهم:
مودب هستند با این حال از جسارت و دل به دریا زدن نمیترسند
آدمهای موفق هرگز به داشتهها و شرایط فعلی خود رضایت نمیدهند. این قبیل افراد مدام از خود سوال میکنند «چه میشود اگر؟» و «چرا نه؟». آنها از به چالش کشیدن عادات و خرد رایج هراس ندارند اما هیچ چیز را فقط به خاطر این که هنجارشکن باشند به چالش نمیکشند. آنها وضع موجود را به چالش میکشند تا شرایط بهتری خلق کنند. در هر حال، مودب و باملاحظه هستند و فقط برای انکه دیگران را تحقیر کنند درباره آنها قضاوت نمیکنند. البته این به آن معناست که کنار میایستند و اجازه میدهند که دیگران آنها را به مسیر اشتباه بکشانند. وقتی احساس کنند وقت تغییر مسیر فرا رسیده است فورا دست به کار میشوند، شک و تردید را کنار میگذارند و صدای خود را بلند میکنند.
به شدت دلسوزند
افراد موفق مهربان و دلسوز هستند اما اجازه نمیدهند که این خصوصیت، تفکرشان را از مسیر درست خارج کند. این قبیل افراد اگر لازم شود میتوانند به عقب برگردند، از زاویه انتقادی به نتیجه کارشان نگاه کنند و اشتباهات خود را بپذیرند. آنها روی روشهای اشتباه و فاجعه آفرین خود اصرار نمیکنند. این خصلت باعث میشود انتقادات دیگران را حمله به شخصیت خود ندانند و از انتقادات درست استقبال کنند.
متفکرانی همگرا و واگرا هستند
تفکر همگرا همان چیزی است که آزمونهای ضریب هوشی میسنجند: نوعی تفکر منطقی. این نوع تفکر در جایی مطرح است که فقط یک جواب صحیح برای فلان سوال یا معما وجود دارد. اما تفکر واگرا مبهم تر است و سنجش آن به این راحتیها نیست. تفکر واگرا یعنی خلق ایدهها و سوالاتی که فقط یک جواب درست برایشان وجود ندارد. هر دو نوع تفکر مهم هستند. اگر نتوانید به شکل جدید و متفاوتی فکر کنید و اگر نخواهید از جوابهای رایج فراتر بروید داشتن ضریب هوشی بالا چندان به کارتان نخواهد آمد. از طرف دیگر به مهارتهای تفکر منطقی نیاز دارید چون بدون این نوع تفکر نمیتوانید نقاط قوت ایدههای خود را ارزیابی کنید. به همین دلیل است که این تضاد تا به این حد اهمیت دارد.
هم پرانرژی هستند و هم آرام
آدمهای موفق وقتی میخواهند کار موردعلاقه خود را انجام دهند پرانرژی به نظر میرسند ولی این به آن معنا نیست که عجول هستند. آنها میتوانند انرژی بسیار خود را کنترل کنند. آنها به سختی کار میکنند، روی کاری که در دست انجام دارند تمرکز میکنند و خود را وقف آن میکنند با این حال آرامش خود را حفظ میکنند و در نهایت خونسردی، از کاری که میکنند لذت میبرند. بعضی افراد به حدی پرانرژی هستند که بیش فعال میشوند و مدام از این شاخه به ان شاخه میروند. آدمهای موفق به انرژی خود افسار میزنند و آن را در خدمت موفقیت و پیشرفت قرار میدهند.
کار کردن و بازی کردن را دوست دارند
ضربپ المثلی هست که میگوید«کاری که دوست داری را انجام بده تا برای یک روز هم که شده، مجبور نباشی کار کنی». افراد موفق، مصداق بارز این جمله مشهور هستند. آنها کارشان را دوست دارند و به همین خاطر، طوفانی از افکار به راه میاندازند، سرگرم مشکل گشایی میشوند و عمیقا با کاری که میکنند درگیر میشوند. آنها کار خود را به شدت جدی میگیرند. بیشتر مردم، کار کردن و بازی کردن را متضاد میدانند اما افراد موفق نشان دادهاند که این دو فرق زیادی ندارند.
معتدل و میانه رو هستند
افراد موفق، بعضی مواقع درونگرا و بعضی مواقع برونگرا هستند. در یک کنفرانس میتوانند در صندلیهای ته سالن بنشینند و فقط گوش کنند یا پشت تریبون بروند و جمعیت عظیمی را مسحور خود کنند.
هم سادهاند هم باهوش
هیچکس نمیتواند ادعا کند که موفقیت ربطی به هوش و ذکاوت ندارد با این حال بسیاری از اشخاص موفق درست مثل بچهها نمیتوانند قبول کنند که بر سر خواستهها و اهدافشان یک سری مانع وجود دارد. آنها منتظر نمیمانند که دیگران بگویند این کار «شدنی» و آن کار دیگر، «نشدنی» است.
هم فروتن هستند هم مغرور
آدمهای موفق میدانند که اگر کمک و یاری دیگران نبود نمیتوانستند به این جایگاه و موقعیت عالی دست یابند. آنها به کار خود افتخار میکنند اما همه موفقیت هایشان را به حساب شخص خود نمیگذارند. آنها لازم نمیبینند که مدام خود و تواناییهای خود را ثابت کنند. هالهای از تواضع و فروتنی آنهایی که موفقیتهای بسیار بزرگی بهدست آوردهاند را فرا میگیرد و وقتی از نزدیک با آنها دیدار میکنید این فروتنی را به چشم میبینید.
افراد موفق، آدمهای پیچیدهای هستند و دقیقا به همین دلیل است که درباره ویژگیها و خلق و خوی آنها نظریات متفاوتی وجود دارد. آنها تعداد زیادی مهارت متضاد دارند و بسته به موقعیت و شرایط، آنها را به کار میگیرند. آنها مثل تعمیرکارانی هستند که جعبه ابزارشان، کامل است.
منبع: https://www.success.com
ارسال نظر