|

روایت تدریس مجازی یک معلم حق‌التدریسی

این معلم حق‌التدریس است، حتی نمی‌داند در این روزهای تعطیلی مدارس حقوقی به او می‌دهند یا نه اما تمام مشکلات باعث نشد تا او به آموزش مجازی دانش‌آموزانش بی‌توجه باشد.

گسترش نیوز: مدارس تعطیل است اما آموزش و یادگیری تعطیل نیست! مدارس و معلمان این روزها با ابتکار خود از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا جریان یادگیری دانش‌آموزان دچار خلل نشود.

آموزش از راه دور که با آمدن ویروس کرونا و تعطیلی طولانی مدت مدارس به صورت جدی در حال پیگیری است شیوه‌های جدیدی از آموزش را ترسیم می‌کند و در این میان بخش عمده‌ای از آموزش‌ها از طریق دو شبکه تلویزیونی در حال انجام است و در بخش دیگر معلمان در فضای مجازی دست به کار شده‌اند تا در کنار آموزش‌های تلویزیونی خودشان یک بار دیگر درس‌ها را با دانش آموزان مرور کرده، به سوالات آنها پاسخ دهند و تکالیف و تمرین‌هایی را از آنها بخواهند.

اگرچه آموزش مجازی به زیرساخت‌هایی نیاز دارد اما در شرایط فعلی معلمان با ساده‌ترین امکانات سعی می‌کنند از هر طریقی که شده اجازه ندهند جریان آموزش دچار وقفه شود و شاید خاص‌ترین تصویر که نمونه‌ای از این تلاش‌ها را به نمایش گذاشت، تصویر معلم اهل حمیدیه بود که با کمترین امکانات آموزش دانش آموزانش را پیگیری می‌کند.

معصومه عنصری معلم حق‌التدریس مدرسه حضرت زینب شهرستان حمیدیه است که حالا ۵ سالی می‌شود به صورت حق التدریس در مدارس مناطق محروم این شهر مشغول به تدریس است، او هنوز درگیر استخدام است و وضعیت استخدامی‌اش تعیین تکلیف نشده، او گلایه دارد از این که گاهی مسئولان آموزش و پرورش، معلمان حق التدریس را لایق استخدام نمی‌دانند و می‌گویند آنها مهارت معلمی ندارند، او حتی نمی‌داند برای ایام تعطیلات فعلی حقوقی دارد یا نه! اما تمام این مسائل باعث نشد تا او نسبت به دانش‌آموزانش بی‌تفاوت باشد و جریان آموزش را تعطیل کند.

چه شد که یخچال خانه تخته وایت برد شد؟

معصومه عنصری معلم حق التدریس پایه سوم دبستان می‌گوید: برای اینکه دانش‌آموزان از آموزش باز نمانند کار را از طریق فضای مجازی دنبال کردم و در این ایام که به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا نمی‌توانستم برای تهیه تخته وایت برد از خانه خارج شوم تصمیم گرفتم تا از قسمت سفید یخچال خانه که شبیه تخته وایت برد است برای آموزش دانش آموزان استفاده کنم در این شرایط بچه‌ها هم احساس می‌کنند معلم کنارشان است و فضای کلاس درس برای آنها تداعی می‌شود.

او می‌گوید: اگر به صورت آنلاین تدریس را انجام دهم خودم با گوشی فیلم می‌گیرم در غیر اینصورت همسر و پسرم فیلم گرفته و آن را در فضای مجازی و برای مشاهده بچه‌ها بارگذاری می‌کنم.

این معلم در پاسخ به این پرسش ما که برای تدریس مجازی چه میزان هزینه کرده است، عنوان می‌کند: در مدت تعطیلات مدارس به خاطر کرونا تا به امروز ۶۰ هزار تومان برای تهیه بسته‌های اینترنت هزینه کردم، بسته‌ها هم خیلی زود تمام می‌شوند چون علاوه بر کلاس درس خودم برای کلاس درس پسرم "اول دبستان" فیلم‌هایی را بارگذاری و در این رابطه به معلم آنها نیز کمک می‌کنم.

معلم حق‌التدریس ام با ماهی یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حقوق!

این معلم که به صورت حق‌التدریس فعالیت می‌کند، در ماه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حقوق دارد و حتی نمی‌داند که برای این تعطیلات قرار است برایش حقوق واریز کنند یا خیر، چون معلمان حق التدریس در ایام تعطیلات حقوق ندارند و پیش از این در تعطیلات آلودگی هوا نیز حقوقی دریافت نکردند.

او اما می‌گوید آنقدر به شغل معلمی و دانش آموزانش علاقه دارد که نمی‌تواند نسبت به عقب افتادن تحصیلی آنها با تعطیلی مدارس بی‌تفاوت باشد، در کل شهر حمیدیه نیز بیشتر افراد من را می‌شناسند و می‌دانند که چقدر به شغل معلمی و دانش آموزان علاقه دارم حتی خانه به خانه به دنبال دانش‌آموزانی که ترک تحصیل کرده‌اند می‌روم تا آنها را به مدرسه برگردانم.

دانش‌آموزانی که به فضای مجازی دسترسی ندارند

عنصری اشاره می‌کند که تمام دانش آموزانش به فضای مجازی دسترسی ندارند و گوشی والدین ۵ نفر از آنها معمولی است بنابراین با آنها تلفنی ارتباط برقرار کرده و دروس و تکالیف را پیگیری می‌کند حتی می‌گوید امروز به یکی از بچه‌ها زنگ زدم که پدرش بیرون از خانه بود و از او خواستم به خانه برود تا من بتوانم با حدیث صحبت کنم.

این معلم همچنین سه دانش آموز لازم التوجه در کلاس درس دارد که تکالیف و آموزش آنها را نیز به صورت تلفنی پیگیری می‌کند و برای آنها مربی گرفته است چون خانه خودش در اهواز است و نمی‌تواند به حمیدیه برود بنابراین از دختر همسایه بچه‌ها خواسته است برای عقب نیفتادن این دانش‌آموزان از دروس هر روز ساعتی با آنها قدری تمرین کند.

منبع: تسنیم

کدخبر: 89542

ارسال نظر