اختصاصی گسترش نیوز:
ریاستارت کردن ذهن در ۱۰ دقیقه/ تکنیکی ساده با نتایجی بزرگ
آیا شما هم میخواهید مغز خود را از افکار اضافهای که بیهدف در آن پرسه میزنند رها کنید؟ برای انجام این کار باید رونوشت ذهنی بگیرید.
گسترش نیوز : یشتر ما همزمان به چند موضوع فکر میکنیم. این عادت منفی، عملکرد ذهنی ما را بهشدت کاهش میدهد. یکی از ویژگیهای افراد موفق و مغزهای بزرگ تاریخ، تمرکز کردن بهینه روی یک ایده یا موضوع مهم است. تمرکز کردن مهارتی است که میتوان آن را یاد گرفت و تقویت کرد. آیا شما هم میخواهید مغز خود را از افکار اضافهای که بیهدف در آن پرسه میزنند رها کنید؟ برای انجام این کار باید رونوشت ذهنی بگیرید. برای یادگیری این تکنیک با گسترش نیوز همراه باشید.
شما در طول روز سعی میکنید چیزهای بسیاری را درک، پردازش، بازیابی و حفظ کنید. این فرایند بسیار پیچیده است. روزانه به صدها موضوع فکر میکنید. بیشتر مردم بههیچعنوان این فرایند را کنترل نمیکنند و جلوی هیچ از افکاری که به ذهنشان خطور میکند را نمیگیرند و ذهن خود را پر میکنند. اگر مغزتان استراحت نکند و مدام تحتفشار و اضطراب باشد نمیتوانید زندگی سالمی داشته باشید. خبر خوب این است که این مشکل را میتوان برطرف کرد. به کمک رونوشت برداری ذهنی، محتواهای درون ذهنتان را سازماندهی کنید.
مغزهای بزرگ تاریخ ازجمله ایزاک نیوتون، آبراهام لینکلن، لئوناردو داوینچی، چارلز داروین، توماس ادیسون، وینستون چرچیل، ارنست همینگوی و دیگران بخش زیادی از وقت ارزشمند خود را صرف نوشتن درباره چیزهایی کردهاند که توسط هیچکس دیگری خوانده نشده است. آیا این عجیب نیست؟
نوشتن امور باعث میشود تفکر خود را واضح و روشن کنید، برای خود اولویتگذاری کنید و مهمترین اموری که باید به آنها برسید را مشخص کنید. بهترین راه برای وضوح بخشیدن به افکار و نظم دادن به ایدههای شما همین است.
عصبشناس مشهور، دکتر جودی ویلیس دراینباره میگوید:
عمل نوشتن باعث میشود عملکرد مغز در پردازش، به خاطر سپاری و بازیابی اطلاعات بهتر شود ... نوشتن، مقدار تمرکز ارادی مغز را افزایش میدهد ... حافظه بلندمدت را تقویت میکند، باعث کشف الگوها میشود، به مغز فرصت اندیشیدن میدهد و اگر بهخوبی انجام شود یکی از بهترین منابع برای توسعه مفهومی به شمار میآید و توانایی مغز در شناخت دنیای پیرامون را به حداکثر میرساند.
آیا میخواهید مغز خود را از افکار اضافهای که بیهدف در آن پرسه میزنند رها کنید؟ برای انجام این کار باید رونوشت ذهنی بگیرید.
رونوشت ذهنی چیست؟
شما باید بتوانید همه افکار خود را از سر بیرون بریزید تا بتوانید در آن لحظه مشخص فقط روی یک ایده تمرکز کنید. شما با این کار تمام چیزهایی که در مغزتان وجود دارد را سازماندهی میکنید: نگرانیها، سوالات، نیازها، کارهای مهم و فوری و خلاصه هر چیزی که در مغز شماست.
این موارد در طول زمان به مغز شما چسبیدهاند، حواس شما را پرت میکنند و نمیگذارند روی کارهایی که باید انجام دهید تمرکز کنید.
برای رونوشت برداری ذهنی باید تصویر کاملی ازآنچه نیاز دارید و میخواهید انجام دهید داشته باشید. البته برای رونوشت برداری ذهنی راههای زیاد دیگری هم وجود دارد ولی انجام این تکنیک فقط چند دقیقه طول میکشد. با این ابزار قدرتمند میتواند کنترل زندگی خود را به دست بگیرید. اگر همه افکار و ایدههایتان را در مغزتان نگه دارید رویهم تلنبار میشوند و شما احساس درماندگی میکنید. اگر به دنبال وضوح فکری هستید و میخواهید روی امور مهم تمرکز کنید باید جلوی این وضعیت را بگیرید.
افکار پراکنده و آشفته را از مغز خود بیرون بریزید تا بتوانید بهراحتی آنها را سازماندهی کنید. برداشتن بار اضافی، آرامش به همراه میآورد.
برنت باین، سازنده فیلم چه رویاهایی که میآیند (فیلمی که برنده جایزه اسکار شد) و نویسنده کتاب انجام دادن و بودن: بازیابی خلاقیت در زندگی، عشق و کار میگوید رونوشت برداری ذهنی یک موهبت ارزشمند است و در هر پروژه خلاقانهای باید از آن شروع کرد.
رونوشت برداری را چه موقع انجام دهیم؟
اگر رونوشت برداری را بهخوبی انجام دهید در پایان روز میتوانید خود را برای روز بعد آماده کنید. این کار ۱۰ دقیقه طول میکشد. اگر دوست ندارید درباره همه کارهایی که باید انجام دهید فکر کنید بهترین راه، همین است. در پایان روز به عملکرد و دستاوردها، چیزهایی که یاد گرفتهاید و اموری که میخواهید در روز بعد، پیگیری کنید نگاهی بیندازید. اگر وقت ندارید هرروز رونوشت برداری کنید میتوانید این کار را بهصورت هفتگی انجام دهید. بهعنوانمثال میتوانید آخر هفتهها (چهارشنبه و جمعه) انجامش دهید. این بهترین زمان برای مرور و بازبینی عملکرد هفتگی شماست. میتوانید دستاوردهای خود و همه کارهایی که باید در هفته بعد روی آنها تمرکز کنید را یادداشت کنید. در بازههای زمانی دیگر هم میتوانید افکار خود را بنویسید:
- زمانهایی که برنامه شلوغ و متراکمی دارید. در اینگونه مواقع از طریق رونوشت برداری ذهنی میتوانید امور مهم را در اولویت قرار دهید.
- زمانهایی که احساس درماندگی میکنید. در اینجا رونوشت برداری موجب استراحت مغز میشود.
- زمانی که احساس میکنید در کار و زندگی خود پیشرفت ندارید.
- وقتی اولویتهای کاری زیادی دارید.
- وقتی ایده بزرگی در سر دارید. بهترین زمان برای نوشتن جزییات، همین زمان است.
- وقتی برای کار و زندگی خود نقشههایی میکشید.
- وقتی شروع به یادگیری چیز جدیدی میکنید.
چطور میتوان رونوشت برداری را با موفقیت انجام داد؟
روش کار ساده است. میتوانید از کاغذ، کارتهای یادداشتبرداری، وایت برد، برنامه آفیس، یک ابزار الکترونیک و خلاصه هر وسیلهای که کمک میکند محتوای ذهن خود را در سریعترین زمان ممکن بیرون بریزید استفاده کنید.
خلاصه، هر آنچه به ذهنتان خطور میکند را بنویسید. ترس به خود راه ندهید و خود را محدود نکنید. بگذارید مغزتان هر کار میخواهد بکند! هر چیزی که باید انجام دهید یا باید دربارهاش فکر کنید را بدون هیچ اولویتی بنویسید.
چه چیزهایی حواس شما را پرت میکنند؟ چه چیزهایی را فوری، مهم یا واجب میدانید؟ همه را نویسید.
حالا یک دقیقه به خود فرصت دهید و از کار فاصله بگیرید. اکنون به فهرست خود بازگردید و سازماندهی موارد درون آن را آغاز کنید.
چیزهایی که نوشتهاید را اولویتبندی، گروهبندی و سازماندهی کنید. این موارد را ممکن است بعدها تغییر دهید پس کار خود را از مواردی که انجامشان ساده است شروع کنید.
در فهرست من این موارد وجود دارد: نوشتن، توسعه فردی، پروژههای شخصی، دوستان/ خانواده، تمدد اعصاب و سرگرمی.
تبریک! شما رونوشت برداری ذهنی را به همین سادگی انجام دادید. اگر این کار را تمرین کنید به آن عادت خواهید کرد. روزهای اول ممکن است به زحمت بیفتید اما به تدریج احساس میکنید عملکردتان فرق کرده و کنترل زندگی خود را در دست گرفتهاید.
منبع: www.theladders.com
حفظ خونسردی خیلی مهمه