|

سلامت کارگران در خطر است!

یک فعال صنفی کارگری، مشکلات معیشتی را دلیل اصلی تن دادن کارگران به کار در ایام قرنطینه می‌داند و گفت: این موضوع سلامت کارگران را به خطر می‌اندازد و ممکن است زمان شیوع بیماری کرونا را بیشتر کند.

گسترش نیوز: "ابوالفضل اشرف منصوری" با بیان اینکه به‌رغم اعلام عمومی مبنی بر تعطیلی بسیاری از مشاغل، در بخش خصوصی شاهد این هستیم که کارفرمایان از کارگران می‌خواهند در محل کار خود حاضر شوند، اظهار داشت: به نظر می‌رسد این اتفاق به دنبال توافق میان کارگران و کارفرمایان رخ می‌دهد، حال آنکه در شرایط کنونی باید ساز‌و‌کار‌هایی برای رعایت ضوابط عمومی درنظر گرفته می‌شد.

او ادامه داد: مشکل اصلی آماده نبودن کشور برای بحران است. ما پیش‌بینی مناسبی برای چنین بحران‌هایی نداشته‌ایم بنابراین شاهد تصمیم‌گیری‌های مختلف هستیم. وزارت صمت چیزی اعلام می‌کند، وزارت بهداشت چیز دیگری می‌گوید، کارفرمایان خواسته‌های متفاوتی دارند و ... در این بین کارگران نیز تکلیف خود را نمی‌دانند.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی مسئولان کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار کشور درباره سلامت نیروی کار و رعایت ضوابط بهداشتی در محیط‌های کاری، گفت: دو دسته خطوط تولید وجود دارند. در برخی خطوط تراکم جمعیت کم است و کار‌ها به صورت اپراتوری صورت می‌گیرد که مشکلات کمتر است، اما در برخی دیگر از خطوط تولید ما با تراکم نیروی انسانی مواجه هستیم که عملا امکان رعایت ضوابط بهداشتی برای جلوگیری از کرونا امکان‌پذیر نیست. در این محیط‌های کاری سلامت کارگران به خطر می‌افتد.

او ادامه داد: واقعیت این است که مشکلات معیشتی باعث می‌شود کارگران به‌رغم وجود خطر سر کار بروند. این گفته را این روز‌ها زیاد می‌شنویم که اگر از کرونا نمیریم از گرسنگی می‌میریم. همین مساله باعث می‌شود کارگران خطر کنند و سر کار بروند.

اشرف منصوری با اشاره به اینکه تجهیزات لازم برای مقابله با کرونا به قدر کافی در اختیار کارگران نیست، تصریح کرد: برای مثال در برخی مشاغل افراد به دلیل گرما یا دلایل دیگر هر یک یا دو ساعت باید ماسک عوض کنند، حال آنکه به تعداد کافی ماسک در اختیار کارگران نیست.

او گفت: این روز‌ها کلیپ‌ها و بروشور‌های تبلیغاتی زیادی منتشر می‌شود. در این بین جای خالی کلیپ‌هایی ویژه کارگران به چشم می‌خورد. لازم است در رسانه‌های فراگیر ازجمله تلویزیون تبلیغ شود که کار کردن در شرایط خطرناک ممکن است منجر به از بین رفتن زندگی خود و خانواده کارگران شود و آنها بهتر است خطر نکرده و موارد ایمنی و بهداشتی را رعایت کنند.

منبع: ایلنا

کدخبر: 91934

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین