ماجرای حذف تصویر قرآن از کتاب درسی چیست؟
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش به مسئله حذف تصویر قرآن از کتاب فارسی پایه اول دبستان واکنش نشان داد.
حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی اظهار کرد: یکی از کارهایی که در حال انجام آن هستیم و همین ایام باید تقویت شود، استقرار گروههای پژوهش و یادگیری و بستههای حوزههای تربیت و یادگیری است و فردا ابلاغ ۱۱ حوزه یادگیری انجام میشود.
وی افزود: موضوع دومی که در حال اجراست تولید راهنمای برنامههای درسی در شرایط زرد و قرمز است و در این چند ماه تلاشهای زیادی روی آن صورت گرفته است و خروجی آن چند جلد کاری است که امروز رونمایی میشود.
ملکی بیان کرد: باید در فکر ارزشیابی این تولیدات باشیم سؤال اساسی برای ما مطرح است که این کار چه میزان توانسته به نیازها پاسخ بدهد باید ارزشیابی میدانی صورت بگیرد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی اظهار کرد: سخنان حکیمانه رهبر معظم انقلاب را در حوزه تعلیم و تربیت شنیدید و بخشی از سخنان ایشان مستقیم به ما مربوط است که باید برنامهها را به عمل تبدیل کرد این برای ما یک حکم شرعی و یک ضرورت علمی و عقلانی است.
خانوادهها به شبکه رشد مراجعه کنند
وی بیان کرد: شبکه ملی رشد با حمایتها استقرار پیدا کرده است و ظرفیت این را دارد که مقدار زیادی از محتواهای الکترونیکی و روشهای آموزشی را در خود تحمل کند. شبکه رشد باید به گونهای باشد که هر کدام از والدین به آن مراجعه کنند دست خالی برنگردند. اگر والدین میخواهند توصیه سازمان پژوهش را بشنود به شبکه ملی رشد مراجعه کنند.
ملکی گفت: کتابهای درسی هنوز عمر چند ساله خواهند داشت؛ اگر با این روالی که شروع کردیم پیش برویم باید راهنماهای درسی ما بهمن ۹۹ همراه با راهنماهای درسی تحولی در ۱۱ حوزه یادگیری و تربیتی آماده شود تا برای مهر ۱۴۰۰ ما شاید بتوانیم ۲۰ درصد بستههای تربیت و یادگیری را تولید کنیم. معنایش این است که ۸۰ درصد محتواهای ما هنوز عمر دارند. مبادا حال و هوای تحول گرایانه راهنماهای برنامه درسی ما را از مهمترین سند آموزش و پرورش یعنی کتاب درسی غافل کند.
توضیحات درباره حذف یک تصویر قرآن در کتاب فارسی پایه اول
وی بیان کرد: همین دیروز صفحهای از کتاب فارسی پایه اول را آوردند و با فارسی سال قبل مقایسه کردند و سؤال کردند دو تصویر با هم چه فرقی دارند؛ گویا در کتاب سال ۹۸ در یک تصویری کتاب قرآن را بالای یک کتاب خانهای و زیر یک تلویزیون قرار دادند و اعتراضی شده است از حوزه علمیه که جای قرآن آنجا نیست و باید در جای برتری باشد و به این جمعبندی رسیدند که فارسی اول ابتدایی که پر از قرآن است چون در تصویر بالای آن کتابخانه، تلویزیون است و تصویر آن کتاب عزیز برداشتند و گلدانی گذاشتند و حالا اسم حذف قرآن به میان آمده است در حالیکه در همین کتاب تصاویر متعدد از قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و تصاویر مساجد و… وجود دارد. حالا آن منتقد خوش انصاف اینها را ندیده است و همین حذف کتاب قرآن در یک تصویر را ربط دادند به ۲۰۳۰ در حالیکه رئیس سازمان، خصم آشکار و پنهان با سند ۲۰۳۰ دارد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: کتاب درسی را مبادا فراموش کنید؛ کتاب درسی نیاز به مراقبت دارد، نیاز به صیانت دارد. فردا به خاطر یک نقطه اش بسیاری از تلاش های شما بالا و پایین می شود. کتاب درسی موجود قدرتمندی است و باعث شده است گاهی ارتش دو کشور در مقابل هم صف آرایی کنند سر یک جمله در یک کتاب درسی.
وی ادامه داد: ما برای دوره پیش از دبستان در سازمان باید چاره اندیشی کنیم. وضع ما در این بخش اصلاً راضی کننده نیست. حضرت آقا هم اشاره به مهدکودک ها و پیش دبستانی ها اشاره فرمودند و گفتند رهاست. باید برنامه درسی پیش دبستان را طبق قانون ما تولید کنیم. اگر ما محتوا تولید نکنیم محتواسازان وارد می شوند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی اظهار کرد: هفته پژوهش هم در پیش است و اینکه هفته پژوهش بیاید و در سازمان پژوهش سکوت کند، علامت بدی است. البته برنامه ریزی ها در حال انجام است. به ما پیشنهاد و ایده بدهید. اگر بخواهیم هفته پژوهش پربار و اثرگذار داشته باشیم باید چه کنیم.
نمیدونم چرا این مطلب جای منعکس نمیشود،،، برادران کلاسهای درسی دولتی ۴۵ نفر هستن ، نصف نصف شان هم نمی شود وارد کلاس کرد،خدا شاهده یک مدرسه داریم چهارتا مسجد که هیچ کس جز دوتا پیرمرد توش نیستن