از بازگشایی مدارس چه خبر؟
وزیر آموزش و پرورش گفت: در صورتی که ایمنی جمعی حاصل شود، مدارس مهرماه امسال بازگشایی خواهد شد.
محسن حاجی میرزایی با بیان این مطب اظهار کرد: آموزش در دوران کرونا به همان کیفیت قبل نبود، اما اجازه ندادیم آموزش و پرورش دچار آسیب شود.
وی با بیان اینکه با توجه به نگرانی خانوادهها دوران مشکلی را پشت سر گذاشتیم، یادآورد: شرایط موجود برای ما و معلمان ناشناخته بود و در کنار همه نگرانیها و مصائبی که داشت، توانمندیهای زیادی ایجاد کرد. آموزش در دوران کرونا به همان کیفیت قبل نبود، اما اجازه ندادیم که تشکیلات عظیم آموزشی دچار آسیب شود و بنای این ارتباطات را برقرار کردیم و کار را تداوم بخشیدیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تلاش برای حرکت به سمت آموزش مجازی در دوران پیش از کرونا و موفقیت های اندک حاصل شده در این بخش عنوان کرد: کرونا ما را به اجبار وارد این فضا کرد و معلمان ما با همت و تلاش، این آموزش ها را فراگرفته و توانمند شدند.
حاجیمیرزایی درباره نگاه دانش آموزان به آموزش مجازی در دوران کرونا توضیح داد: دانشآموزان در این ایام آموختند که نقش موثرتری در روند آموزش داشته باشند؛ ضمن آنکه پیوند خانه و مدرسه را بیشتر کردیم و بسیاری از والدین دستیار معلم شدند تا امر آموزش دانشآموزان را بر عهده گرفتند.
شبکه شاد
وی با بیان اینکه کسی از شبکه آموزشی دور نماند به راهاندازی شبکه شاد اشاره و بیان کرد: این مولود یک سال و چند ماهه سه نسل را طی کرده است و علاوه بر آنکه خدمات آموزشی ارائه میشود، صدها هزار کانال و گروه داریم که ساختهای ششگانه دانش آموزان را پوشش میدهد. البته برخی دانشآموزان ابزار لازم برای دسترسی به شاد نداشتند و خطایی در فضای رسانهای مطرح شد که این موضوع را برابر با دسترسی نداشتن با آموزش میدانستند در حالی که چنین شرایطی نبود و هیچ کسی را از گردونه آموزش خارج نکردیم و فقط شیوههای آموزش متفاوت شد.
بازماندگان تحصیل
حاجیمیرزایی درباره بازماندگان از تحصیل نیز گفت: با اطمینان میتوانم بگویم که بازماندگان از تحصیل ما در ایام کرونا متفاوت از گذشته نبود، گروههایی را در استانها بسیج کردیم تا روند آموزش را دنبال کنند و دریافتیم که از هر ١٠٠٠ نفر دانشآموز ٣ نفر ادامه تحصیل نداده بودند و این رقم هر چند نباید باشد، اما نگرانی گسترده را مرتفع کرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۴٠ هزار نفر از یک میلیون و ۵٠٠ هزار دانشآموز در کلاس اول ثبتنام نکردند، اظهار کرد: طی گفتوگویی با ٨٠ هزار مدیر مدرسه، از آنها خواستم که دانشآموزان از آموزش دور نباشند و روشهای دسترسی به آموزش برای آنها معین باشد.
وزیر آموزش و پرورش از برگزاری کلاسهای حضوری در مناطق کمجمعیت و عشایری خبر داد و افزود: سعی شد تا هیچ دانشآموزی از تحصیل جا نماند و برای جبران عقبافتادگی تحصیلی بررسیهای متعددی انجام شد و تقریبا ٢ درصد افرادی که بازمانده از تحصیل شدند در جایی سکونت دارند که آموزش ارائه نمیشود، اما عمده آنها به دلیل بیماری، معلولیت، مشکلات اقتصادی و... است.
حاجیمیرزایی ادامه داد: برای رسیدگی به وضعیت بازماندگان از تحصیل، اجتماعی از سازمانها و ارگانهای دولتی را تشکیل دادیم که دانشآموزان را شناسایی و برای رفع مشکل آنها اقدام کنیم که هر ساله تعدادی از آنها را به مدرسه بازگرداندیم.
تدریس برتر
وی در ادامه به بررسی معضلات آموزشی در دوران کرونا اشاره کرد و یادآور شد: در شبکه شاد، قسمتی به نام تدریس برتر برای جبران این افت در نظر گرفتیم؛ ضمن آنکه نامههای دیگری هم برای تابستان در نظر داریم.
وزیر آموزش و پرورش فعالیت معلمان، سخت کوشی و فداکاری آنان در دوران کرونا را مورد تجلیل قرار داد و اظهار کرد: اگر کسی معلم در خانواده داشته باشد دریافته است که چقدر معلمان در این ایام تلاش کردند و تمام اوقات خودشان را به آموزش دانشآموزان اختصاص دادند، معلمها آزمون موفقی را پشت سر گذاشتند.
حاجیمیرزایی درباره روند سنجش سلامت نوآموزان بیان کرد: یک ملیون و ۵٠٠ هزار نوآموز کلاس اولی داریم که با ٢٠ هزار نیرو در بیش از ٢ هزارو ۵٠٠ پایگاه سلامت جسمانیشان سنجیده میشود و مجموع معاینات اگر به ازای هر خانواده انجام میشد هزینه بسیار بالاتری در پی داشت.
سنجش نوآموزان
حاجی میرزایی درباره سنجش نوآموزان نیز توضیح داد: در سال کرونا که همه نگران بودند، خانوادهها ٩٨/٨ درصد بچهها را به مدرسه آوردند تا این تست را انجام دهند؛ امسال ۶٠٠ هزار نفر از نوآموزان پیش دبستانی را هم شناسایی کردیم تا مداخلات سریع برای ناهنجاریهای احتمالی داشته باشیم. وقتگیری برای سنجش سلامت به صورت الکترونیکی است و برای هر نوآموز نیم ساعت زمان در نظر گرفته میشود که بنا بر نوبت داده شده به آنها باید در سنجش شرکت کنند.
حاجیمیرزایی با اشاره به ثبتنام دانشآموزان در سال تحصیلی جدید هم گفت که برای دانشآموزان میان پایه نامنویسی اتوماتیک انجام میشود و برای تغییر پایههای تحصیلی کار از طریق الکترونیکی انجام میشود. امسال سامانههای آموزش و پرورش یکپارچه شده است و اطلاعات دانشآموز از زمان ورود تا دیپلم در آن ثبت میشود. این سامانه به دلیل نوپا بودن دچار مشکلاتی بوده، اما به تدریج در حال رفع شدن است و تاکید داریم که ثبتنامها از طریق آلکتزونیکی انجام شود.
وزیر آموزش و پرورش درباره روند بازگشایی مدارس در سال تحصیلی آینده با اشاره به اجلاس یونسکو در این مورد، اظهار کرد که در این اجلاس تاکید بر بازگشایی مدارس بود چراکه وقتی بچههای ما از مدارس دور میشوند آسیبهای متفاوت از جمله اجتماعی و روانی آنها را تهدید میکند، بنابراین باید پیشنیاز بازگشایی و آموزس حضوری را فراهم کنیم.
حاجیمیرزایی تصریح کرد: اگر در مهر ١۴٠٠ ایمنی جمعی ایجاد شده بود و مقامات تشحیص دهند، کلاسها حضوری خواهد بود و اگر تاکید بر افزایش فاصله اجتماعی در کلاسها باشد برای این موضوع هم تمهیداتی در نظر گرفتیم.
ارسال نظر