|

اختصاصی گسترش‌نیوز؛

سیر تا پیاز تخفیف ۵۰ درصدی کتاب در مترو

حتما در محیط‌های متفاوتی مثل مترو و کنار خیابان‌ها با کتاب‌هایی برخورد کرده‌اید که ۵۰ درصد تخفیف‌ دارند، اما جریان این تخفیف‌ها چیست؟ چرا این کتاب‌ها با نصف قیمت فروخته می‌شوند؟ برای به دست آوردن اطلاعاتی در این زمینه گفتگویی با فروشنده‌ها داشتیم تا اطلاعاتی را به دست آوریم.

فرهنگ سیر تا پیاز تخفیف ۵۰ درصدی کتاب در مترو

این روزها در مرکز شهر، متروها و خیلی از خیابان‌های دیگر دست‌فروشان کتاب و یا غرفه دارانی را می‌بینیم که کتاب‌های معروف را با ۵۰ درصد تخفیف می‌فروشند، با وجود قیمت‌های سر به فلک کشیده است مشاهده یک همچین چیزی عجیب است، اگر کمی دقت کرده باشید متوجه می‌شوید که جلد این کتاب‌ها متفاوت است و کیفیت لازم را ندارند اما چطور با این قیمت فروخته می‌شوند؟ این روزها که دلیل ناشران برای گرانی کتاب بالا رفتن قیمت کاغذ است این منطقی نیست که کتاب‌هایی با نصف قیمت فروخته شود، اگر قیمت کتاب بالا رفته است باید برای تمامی ناشران بالا برود نه اینکه تنها گریبان‌گیر تعدادی از آن‌ها شود؛ در ادامه گزارش این موضوع را بررسی کرده‌ایم.

کتاب‌های ۵۰ درصدی، یک‌راه چاره

ما تعدادی انتشاراتی معروف داریم که بین کتاب‌خوان‌ها جاافتاده‌اند و احتیاج به تبلیغ‌های آن‌چنانی ندارند، اگر بخواهیم کتابی بخریم، حتماً اول نام این انتشاراتی‌ها در ذهن ما می‌آید، به شعب آن‌ها مراجعه می‌کنیم و کتاب موردنظر خود را خریداری می‌کنیم، اما تعدادی دیگر از انتشاراتی‌ها هستند که آن‌قدر شناخته‌شده نیستند و می‌توان گفت که شانسی هم به آن صورت برای فروش کتاب‌های خود ندارند، آن‌هم تا زمانی که مرجع اصلی خرید کتاب برای مردم نشرهای معروف است، این کتاب‌های ۵۰ درصدی راه چاره این انتشاراتی‌ها هستند.

پشت پرده کتاب های ۵۰ درصد تخفیف

فروشنده‌ها این کتاب‌ها را بدون واسطه از انتشاراتی‌ها خریداری می‌کنند، انتشاراتی‌ها، کتاب‌های بازنویسی شده و دوباره ترجمه‌شده را نصف قیمت می‌فروشند، دلیلش هم کاملاً واضح است، چون وقتی یک کتابی نسخه اصلی نیست و ترجمه‌شده آن در بازار وجود دارد ناشر هم پول چندانی به مؤلف نمی‌دهد، همین می‌شود که کتاب را باقیمت خیلی پایینی به فروشنده می‌فروشد.

مردم چرا از این کتاب‌ها استقبال می‌کنند؟

این هم دلیلش واضح است، چون کتاب‌هایی که نسخه اصل نیستند، فروشی ندارند مگر این‌که باقیمت پایین‌تر فروخته شوند، مخاطب یا باید هزینه زیادی کند تا نسخه باکیفیت را بخواند، یا اینکه کیفیت را فدای هزینه‌هایش کند، این‌یک دوراهی بر سر راه کتاب‌خوان‌ها است.

ناشران اگر بخواهند انتشاراتی‌های خود را داشته باشند و جایی برای فروش کتاب‌هایشان در نظر بگیرند باید هزینه اضافه پرداخت کنند! اما اگر در مترو و کنار خیابان بفروشند طبیعتاً پول برق، آب، گاز، کارکنان و ... را از سرخود بازکرده‌اند؛ پس چه انتخابی بهتر از این؟ هزینه‌های خود را تا حد امکان کم می‌کنید و به فروش بالا هم می‌رسید.

ماجرا زمانی جالب می شود که برخی فقط کتاب‌های تخفیف‌دار را می‌خرند و در حقیقت هیچ وقت یک خط از کتاب را نمی‌خوانند. البته کارشناسان حوزه کتاب معتقدند که نخواندن این کتاب‌ها از خواندن آنها بهتر است. به واسطه ترجمه بد و حذفیات بدون تخصص مخاطب با خواندن آنها گمراه می شود.

رونق قاچاق کتاب

اگر چه صحبت از قاچاق کتاب می شود اما باید به این نکته اشاره کرد که امکان ندارد، نسخه‌های اصل یک کتاب از انتشارات مربوطه توسط این فروشندگان خریداری و فروخته شود، اولا  که برای خودشان صرف ندارد و مجبورند قیمت بیشتری را لحاظ کنند تا سودی هم برایشان داشته باشد و دوم اینکه این کار پیگرد قانونی دارد و انتشاراتی‌ها می‌توانند به‌سادگی بابت این موضوع شکایت کنند؛ البته اگر بخواهیم واقع بینانه به این داستان نگاه کنیم، خلاف‌کاران همیشه راهی برای خلاف پیدا می‌کنند!

کیفیت غیرقابل قیاس

طبیعی است که این کتاب‌ها با نسخه اصلی تفاوت‌های زیادی دارند، برای مثال شاید به‌اشتباه ترجمه‌شده باشند، بخش‌هایی از آن‌ها غیرقابل فهم باشد و حتی قسمت‌هایی را حذف کرده باشند، اما همان‌طور که قبل‌تر نیز اشاره کردیم، مخاطبان یا باید نسخه اصل یک کتاب را بخرند و هزینه‌های هنگفت آن را بپذیرند و یا با ۵۰ درصد تخفیف این کار را کنند که باید قید یک کیفیت خوب را بزنند. کتاب‌های معروف در این نشرها مجدد چاپ و یا بازنویسی می‌شوند، خیلی از آن‌ها به میزان خیلی کم با نسخه اصلی تفاوت دارد و حتی می‌توان گفت که کیفیت پایینی هم دارند.

کدخبر: 305203 عطیه فتحی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار