|

جهت حفاظت از حریم خصوصی در فضای مجازی

چند راهکار ساده در جلوگیری از هک شدن

تعاریف حریم خصوصی با توجه به جوامع متفاوت است، این روزها هک شدن شبکه های اجتماعی بسیار رواج پیدا کرده است؛ برای محافظت از اطلاعات و حفظ حریم خصوصی در دنیای مجازی چند راهکار را به شما توصیه می شود .

فناوری چند راهکار ساده در جلوگیری از هک شدن

تعاریف حریم خصوصی با توجه به جوامع متفاوت است، این روزها هک شدن شبکه های اجتماعی بسیار رواج پیدا کرده است؛ برای محافظت از اطلاعات و حفظ حریم خصوصی در دنیای مجازی چند راهکار را به شما توصیه می کنم.

۱- کوکی ها را غیرفعال کنید

از کوکی ها برای به یاد آوردن اطلاعات مانند موارد موجود در سبد خرید آنلاین، شناسه کاربری، رمزهای عبور و غیره در مرورگرها استفاده می شود. وب سایت های امن تر معمولاً از کوکی های ایمن تری برخوردار هستند اما در برخی از سایت ها کوکی ها رمزگذاری شده هستند، شما می توانید با محدود کردن یا مسدود کردن کامل آن ها، سطح امنیتی خود را ارتقاء دهید.

۲- از یک پنجره خصوصی استفاده کنید

بیشتر مرورگرها از جمله فایرفاکس، کروم و سافاری پنجره مرور خصوصی را ارائه می دهند، استفاده از این امکان به مرورگر شما می گوید که سابقه مرور شما را ذخیره نکند و اگر کسی به کامپیوتر شما دسترسی پیدا کند امکان بررسی فعالیت های شما را نخواهد داشت هنگامی که از یک پنجره خصوصی استفاده می کنید مرورگر، داده یا فعالیت شما را ذخیره نمی کند اما وب سایت بازدید شده یا شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی شما همچنان فعالیت شما را مشاهده می کند بنابراین این یک محافظت کامل از اطلاعات شما است.

اموزش فضای مجازی ۱

۳-از موتور جستجویی استفاده کنید

گزینه های کمی برای جستجوگر مبتنی بر حریم خصوصی وجود دارد این سرویس متفاوت از موتورهای جستجویی متداول مانند Google یا Yahoo کار می کنند زیرا مدل تجاری آن ها کاملاً متفاوت است. بسیاری از آن ها به جای فروش اطلاعات کاربران خود به تبلیغات موجود در نتایج جستجو متکی هستند. گزینه های مناسب برای موتورهای جستجو با محوریت حفظ حریم خصوصی عبارتند از Duck Duck GO، Start Page، Search Encrypt، Wolfram Alpha

۴- از مرورگرهای رمزگذاری شده استفاده کنید

بعضی از مرورگرهای سطح امنیت و رمزگذاری دیتا برای کاربران را به بالاترین درجه ممکن رسانده اند، این مرورگرها بسیاری از امکانات غیر ضروری که در مرورگرهای دیگر ارائه شده را در راستای وب گردی امن حذف کرده اند که می توان از مرورگرهای رمزگذاری شده به Tor، Brave، Epcrazy Browser اشاره کرد.

۵- استفاده از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN)

VPN به شما این امکان را می دهد که از طریق یک سرور از راه دور یا مجازی به اینترنت متصل شوید در نتیجه داده های ارسال شده بین دستگاه شما و این سرور به صورت رمزگذاری شده است.VPNها را از منابع معتبر و امن مثل Google Play یا App Store دریافت کنید. استفاده از VPNها غیر معتبر نه تنها امنیت شما را ارتقاء  نمی دهند بلکه تمام فعالیت شما را زیر نظر گرفته و امنیت شما را به خطر می اندازد.

اموزش فضای مجازی ۲

۶- تست نشت DNS

وقتی که کاربر از VPNاستفاده می کند حتی اگر آدرس IP مخفی باشد هنوز هم می تواند از طریق ترافیک DNS سرنخی از هویت کاربر پیدا کرد،  DNSآدرس وب قابل خواندن را به آدرسIP تبدیل، و کامپیوتر آن را درک می کند. اگر اطلاعات مربوط به این فرآیند فاش شود اطلاعات مرورگر نیز فاش می شود خوشبختانه ابزاری وجود دارد که می گوید داده

های شما فاش شده است یا خیر؛ سایت DNSLeakTest.com را امتحان کنید که آیا اتصال شما واقعاً امن است یا خیر

 

اموزش فضای مجازی ۳

 

۷- ازماشین های مجازی استفاده کنید

مرورگرهای وب یکی از آسیب پذیرترین ابزارهایی هستند که حریم خصوصی شما را تهدید می کنند با این وجود حتی PDFها نیز می تواند شما را در معرض خطراتی مانند جاسوسی و سرقت اطلاعات قرار دهند با استفاده از VPN و مرورگرهای دارای قابلیت رمزگذاری می توانید تا حدود زیادی از تهدیدات سایبری به دور باشید. هر چند ممکن است اطلاعاتی که از این طریق در معرض خطر هستند، حساس و حیاتی نباشند با این حال از دیدگاه امنیت

دیجیتال تهدید به حساب می آیند با استفاده از ماشین های مجازی شما می توانید همین میزان از تهدید را نیز از بین ببرید؛ شاید بپرسید این ماشین مجازی اصلاً چیست؟

ماشین های مجازی عملکردی مانند سیستم های عامل دارند یعنی گویا شما روی کامپیوتر خود علاوه بر ویندوز یک سیستم عامل دیگر هم دارید، اگر یک فایل مشکوک باشد آن را با ماشین مجازی دانلود کنید ارتباط اینترنتی خود را قطع کنید و سپس فایل را باز کنید این کار باعث می شود حتی در صورتی که این فایل آسیب رسان باشد به کامپیوتر آسیبی وارد نشود. ,VmwareVirtualbox دو سرویس قابل اعتماد و رایگان هستند که شما می توانید به راحتی از آن ها به عنوان ماشین مجازی استفاده کنید.

نویسنده: علی اصغر زارعی -مدرس دانشگاه کارشناس ارشد مدیریت سیستمهای اطلاعاتی
کدخبر: 130536

ارسال نظر

 

آخرین اخبار