ایران انسان به فضا میفرستد
فتحالله اُمی، رئیس پژوهشگاه هوافضا کشور با اشاره به اعزام ربات انسان نما به فضا در سال آینده گفت: این عملیات برای دستیابی به دانش اعزام موجود زنده به فضای زیرمداری زمین انجام میشود.
بیشتر فعالیتهای پژوهشگاه هوافضا در جهت تحقق سند جامع توسعه هوافضای کشور انجام میگیرد، این سند در جلسه دی ماه سال ۱۳۹۱ به ثبت رسیده، در این سند اهداف کوتاه و بلند مدت در حوزه هوافضا تصویب شده که مهمترین هدف بلند مدت آن اعزام انسان به فضاست و پژوهشگاه هوافضا مسئولیت دستیابی به دانش و انجام آن را بر عهده دارد.
ایران تا کنون موفق به ارسال موجود زنده (میمون) به فضا شده و طبق برنامه ابتدای سال آینده ربات انسان نما به فضا ارسال خواهد شد، پژوهشگران پژوهشگاه هوافضا در تلاش هستند تا با ارسال کپسولهای ۲ تنی حامل انسان به فضا، مقدمه اعزام انسان به فضا را آماده سازند. فتحالله اُمی در همین جهت گفت: بر اساس سند جامع توسعه هوافضای کشور باید بتوانیم تا سال ۱۴۰۴ انسان به فضا اعزام کنیم. دانش و فناوری رسیدن به این هدف بسیار پیچیده و دشوار است، ما تا کنون ۸ پرتاب در این زمینه داشتیم و نهمین پرتاب نیز به زودی انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: ربات انسان به طور کامل در کشور و توسط دانشمندان ما تولید شده است، در صورت مثبت بودن شرایط، ربات در ابتدای سال آینده به فضا ارسال میشود.
رئیس پژوهشگاه هوافضا در مورد پرتاب ماهوارههای دوستی، پیام و ظفر گفت: به طور کلی نمیتوان به پروژههای فضایی صفر و یکی نمره داد، پرتاب یک ماهواره بخشهای مختلفی دارد، ما در ارسال سه ماهواره اخیر در زمینه سکوی پرتاب موفق بودیم، ما برای نخستین بار توانستیم حاملی را برای مدار ۵۰۰ کیلومتری پرتاب کنیم. ماهوارهها در بخش جدا شدن و استارت موتورها نیز موفق بودند اما نتوانستیم به حداقل سرعت ورود به مدار دست پیدا کنیم.
فتحالله اُمی در مورد برنامه پژوهشگاه هوافضا در سال آینده گفت: میخواهیم در سال آینده با کمک وزارت دفاع حداقل سه پرتاب ماهواره داشته باشیم. به دنبال آن هستیم تا مشکلاتی که در گذشته داشتیم را رفع کنیم تا هر سه ماهواره به سلامت در مدار قرار بگیرند.
ارسال نظر