|

خبر خوش درباره ترمیم بینی

محققان دانشگاه آلبرتا واقع در کانادا با استفاده از یک تکنیک چاپ سه‌بعدی توانستند غضروفی بسازند که امکان ترمیم بینی افراد مبتلا به سرطان پوست را فراهم می‌کند.

فناوری

بینی یکی از اندام‌هایی است که معمولا درگیر سرطان پوست می‌شود و درمان آن اغلب مستلزم برداشتن بخشی از پوست و غضروف بینی است.

پس از بهبود از بیماری معمولا با استفاده از غضروف موجود در سایر اندام‌ها مانند دنده‌ها، بافت بینی ترمیم می‌شود؛ اما این شیوه تهاجمی می‌تواند موجب بروز مشکلات دیگری شود و در بسیاری از موارد غضروف مورد استفاده با شکل بینی سازگاری ندارد.

اکنون محققان راهکار جدیدی را برای رشد غضروف جایگزین بینی در آزمایشگاه ارائه کردند که این مشکلات را رفع می‌کند و غضروف تولید شده با ساختار بینی شخص سازگاری کامل دارد.

در این شیوه از سلول‌ های غضروف بینی شخص بیمار استفاده می‌شود و این سلول‌ها با هیدروژلی از جنس کلاژن گاو مخلوط می‌شوند.

سپس با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی، غضروف بینی با شکل مورنظر چاپ شده و به مدت چهار هفته نگهداری می‌شود تا سلول‌ها تولیدمثل کنند و غضروف آماده پیوند به بینی بیمار شود.

گام بعدی محققان بررسی عملکرد غضروف‌ های مصنوعی پس از پیوند به بدن است. برای این منظور فعلا از جانوران استفاده می‌شود و محققان امیدوارند ظرف دو تا سه سال آینده بتوانند آزمایش‌های انسانی را آغاز کنند.

هدف اولیه این آزمایش ترمیم بینی مبتلایان به سرطان پوست و افرادی با بینی شکسته است. بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان پوست شایع‌ترین سرطان در آمریکا محسوب می‌شود.

در سایر نقاط جهان نیز آمار به همین شکل است. مرگبارترین نوع سرطان ملانوم نام دارد. انواع دیگر سرطان پوست از جمله سرطان سلول سنگفرشی و سرطان سلول پایه‌ای نیز از سرطان‌های کشنده پوستی محسوب می‌شوند که تعداد قربانیان آنان کمتر از ملانوم است.

سرطان پوست ناشی از رشد غیرطبیعی سلول‌های پوست، بر اثر اشعه ماورای بنفش خورشید است.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 170899

ارسال نظر