تولید باتری خودرو از نمک! + جزئیات
یک شرکت چینی از نمک برای تولید باتری برای خودروهای برقی با هزینهای اندک استفاده کرده و امیدوار است در آینده نزدیک این باتریها را به تولید انبوه برساند.
شرکت چینی سی ای تی ال، امیدوار است در آینده باتریهای مبتنی بر نمک یا سدیم را جایگزین باتریهای لیتیومی کند.
در باتریهای سدیمی نیز مانند باتریهای لیتیومی، یونهای سدیم بین دو الکترود در حرکت هستند و از این طریق وسایل برقی شارژ میشوند. اما یونهای سدیم در مقایسه با یونهای لیتیوم مشکلات کمتری دارند. این یونها بزرگتر بوده و در برابر آلودگیها و ناخالصیهایی که عمر باتری را کوتاه میکند، مقاومت بیشتری دارند. علاوه بر این باتریهای سدیمی مشکلاتی مانند کاهش تدریجی چگالی و ظرفیت شارژ را نیز نخواهند داشت.
در باتری نمکی چینی از یک ماده کربنی سخت و متخلخل برای آند استفاده شده و ساختار کاتد نیز با استفاده از مواد دیگری تغییر یافته تا آرایش الکترونها در درون باتری بهتر شود.
چگالی انرژی این باتری به ازای هر کیلوگرم به ۱۶۰ وات ساعت میرسد که در مقایسه با رقم مشابه ۲۸۵ وات ساعت به ازای هر کیلوگرم در باتریهای لیتیومی هنوز رقم مطلوبی نیست. اما رکوردی قابل توجه در دنیای باتریهای سدیمی محسوب میشود.
شارژ ۸۰ درصد ظرفیت این باتری در دمای اتاق در عرض ۱۵ دقیقه انجام میشود. این باتری در سرمای منفی ۲۰ درجه قادر به حفظ ۹۰ درصد از شارژ خود است که رکوردی مناسب است. انتظار میرود تجاری سازی این باتری تا سال ۲۰۲۳ ممکن شود.
ارسال نظر