|

انحصار آمریکا در تولید "کیت‌های تشخیص ACT" شکسته شد

ایران انحصار آمریکا را در تولید کیت‌های تشخیص ACT" شکست.

فناوری انحصار آمریکا در تولید "کیت‌های تشخیص ACT" شکسته شد

پژوهشگران جوان کشورمان موفق شدند با بومی‌سازی "کیت‌های تشخیص ACT" جراحی‌های قلب و عروق، انحصار تولید آن را در آمریکا بشکنند؛ این کیت نقش مهمی در جراحی‌های قلب باز دارد و در حین عمل جراحی، مانع لخته‌شدن خون در رگ‌ها می‌شود.

پژوهشگران جوان کشورمان موفق شدند با بومی‌سازی "کیت‌های تشخیص ACT" جراحی‌های قلب و عروق، انحصار تولید آن را در آمریکا بشکنند.

این کیت نقش مهمی در جراحی‌های قلب باز دارد و در حین عمل جراحی، مانع لخته شدن خون در رگ‌ها می‌شود.

ACT یک کیت حیاتی در جراحی‌های قلب و عروق است که تاکنون در انحصار آمریکا بود اما محققان جوان کشورمان در پارک علم و فناوری پردیس موفق به بومی‌سازی و تولید آن شدند؛ پیش از این به‌دلیل تحریم‌ها و کمبود ACT در کشور جراحی‌های زیادی لغو می‌شده است؛ هم‌اکنون تولیدات این شرکت با نصف قیمت وارداتی می‌تواند نیاز کشور را مرتفع کند اما همچنان نمونه آمریکایی آن وارد کشور می‌شود.

وظیفه این کیت، مانیتورینگ اثر داروی ضدانعقادی "هپارین" در خون بیمار جهت کاهش ریسک آمبولی در پروسیجر قلبی عروقی است؛ شرکت دانش‌بنیان "فنتام" در شرایط تحریمِ این محصول از کشور سازنده آن ایالات متحده آمریکا و به‌دنبال آن ایجاد مشکلات متعدد در روند عمل‌های قلبی و عروقی، تصمیم به بومی‌سازی این محصول گرفت و در زمان حاضر پس از دو سال تحقیقات آزمایشگاهی و بالینی در انواع عمل‌های قلب باز، این محصول مهم و کلیدی به مرحله تولید در داخل کشور رسیده است.

"پوریان" مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فناوران سلامت تام (فنتام) گفت: با بیش از ۲ سال تلاش فناورانه و تحقیقات بالینی در حوزه قلب و عروق، این کیت در بهترین مرکز قلب و عروق کشور چه در تهران و چه در شهرستان‌های دیگر مثل شیراز و مشهد تست شده است و کارهای بالینی مفصلی طی دو سال گذشته انجام شده است که منجر به دریافت پروانه ساخت از طرف تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت شده است.

وی ادامه داد: این کیت تشخیص ریسک آمبولی‌ در عمل‌های قلبی و عروقی به‌ویژه عمل قلب باز است که تشخیص می‌دهد که آیا اگر بیمار وارد پروسه جراحی قلب و عروق بشود ریسک آمبولی را دارد یا خیر؛ دیروز هم در تهران و هم در شیراز عمل‌های اورژانسی به وجود آمد که مشکل نبود کیت داشتند و عمل در حال کنسل بود و با ما تماس گرفتند و ما به‌صورت هوایی برایشان ارسال کردیم و تا قبل از این چندین هفته عمل جراحی به تعویق می‌افتاد؛ منتظر تصمیمات خوب مدیران درباره واردات محصولاتی که ما تولید کردیم و تخصیص ارز رانتی به واردکننده هستیم.

"غلام‌پور" معاون درمان بیمارستان شهید رجایی گفت: اخیراً‌ به‌خاطر تحریم‌ها، ورود این کیت‌ از کشورهای غربی بسیار سخت بود و با همکاری بسیار خوب پژوهشگران جوان کشور و مرکز تحقیقات بیمارستان شهید رجایی این کیت ساخته شده است.

 

منبع: تسنیم
کدخبر: 190789

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین