|

شرکت چینی مشکل مشترک خودروهای برقی را حل کرد

یک شرکت چینی باتری بدون کبالت برای خودرو ساخته که هر بار شارژ آن برای طی مسافت ۳۷۳ مایل کافی است. این شرکت آماده تولید این نوع باتری است.

فناوری

یک مشکل مشترک وسایل نقلیه برقی اتکای آنها به باتری‌های لیتیوم یونی است که از فلزات سنگینی مانند کبالت ساخته می‌شوند. نه تنها ذخایر این ماده اندک است، بلکه شیوه استخراج آن نیز به تخریب محیط زیست منجر می‌شود. به همین دلیل شرکت‌های بزرگی مانند آی بی ام، پاناسونیک و تسلا سعی کرده‌اند تا باتری‌های برقی بدون فلزات سنگین بسازند.

تاکنون تحقیقات زیادی در این باره انجام شده است. در این میان یک شرکت چینی به نام SVOLT ادعا می‌کند آماده تولید یک باتری بدون کبالت در مقیاس تجاری است.

این شرکت در «نمایشگاه خودروی چنگدو» باتری با ظرفیت ۸۲.۵ کیلووات ساعت داخل یکی از خودروهای شرکت «گریت وال موتورز» را به نمایش گذاشت. به گفته SVOLT این باتری در دمای معمول می‌تواند به ازای هر بار شارژ ۳۷۳ مایل طی کند و سرعت خودرو نیز در کمتر از ۵ ثانیه از صفر به ۱۰۰ کیلومتر ساعت خواهد رسید.

پیش بینی می‌شود این باتری در خودروهای چینی به کار گرفته شود. اما زمان استفاده از فناوری جدید هنوز اعلام نشده است. همچنین ظرفیت تولید باتری بدون کبالت این شرکت نیز فاش نشده است.

البته باید اشاره کرد شرکت‌های دیگر باتری‌های بدون کبالت در مقیاس وسیع تولید می‌کنند. بیشتر خودروهای مدل ۳ تسلا که در چین فروخته می‌شوند، دارای باتری لیتیوم و فسفات آهن هستند که در شرکت «Contemporary Amperex Technology» ساخته می‌شود.

منبع: ایران آنلاین
کدخبر: 196653

ارسال نظر