۳دلیل برای آخرین کاهش قیمت بیت کوین
قیمت بیت کوین پس از اصلاح ۲۰ درصدی ۱۳هزار و ۴۰۰ دلار ریزش داشت. اما کارشناسان به سه دلیل قیمت ۵۵۶۰۰ دلاری بیت کوین را کف قیمتی بیت کوین میدانند و منتظر ادامه روند صعودی بیت کوین هستند.
بررسی شاخص نوسانات قیمت بیت کوین، میزان لیکویید شدن معاملات آتی، شاخص ترس و طمع و حجم معاملات مارجینی، از نکاتی هستند که افزایش قیمت بیت کوین را نوید می دهند.
سه دلیل مختلف وجود دارد که کارشناسان اعتقاد دارند قیمت ۵۶۵۰۰ دلاری بیت کوین پایین ترین سطح قیمتی است و قیمت بیت کوین پایین تر از آن نخواهد رفت. پیدا کردن کف قیمتی بیت کوین برای باز کردن پوزیشنهای لانگ اهمیت بالایی دارد و با توجه به اتفاقات غیر منتظره و نوسانهای بالای بازار ارزهای دیجیتال اهمیت دو چندان پیدا میکند.
رسیدن قیمت بیت کوین از ATH ۶۹ هزار دلاری به بیت کوین ۵۵۶۰۰ دلاری فقط ۹ روز زمان میخواست، یعنی ریزش تقریبا ۲۰ درصدی قیمت به اندازه ۱۳هزار و ۴۰۰ دلار. معاملهگران تازه کار بیتکوین معمولا بعد از ریزشهای بالای ۱۰ درصد که پس از ATH (بالاترین قیمت تاریخی) بیت کوین رخ میدهند شوکه میشوند. اما واقعا نوسانات اخیر چقدر بزرگ و شوکه کننده هستند؟
هرچند در بازار ارزهای دیجیتال همیشه باید منتظر اتفاقات غیر منتظره بود، اما شاخص نوسانات ضمنی ۳۰ روزه بیتکوین نشان میدهد این نوسانات در سه ماهه اخیر نسبت به سال گذشته بسیار کمتر بوده است.
۱--شاخص-نوسانات-بیت-کوین
در ادامه دلایلی که کارشناسان اعتقاد دارند، پایین ترین قیمتی که توسط بیت کوین در ۱۹ نوامبر (جمعه ۲۸ آبان) خلق شد، یعنی ۵۵۶۰۰ دلار، کف بازار است را بررسی میکنیم.
تاثیر ریزش قیمت بیت کوین بر لیکویید شدن معاملات آتی
حدود ۶۰۰ میلیون دلار از سرمایه معاملهگرانی که به صورت اهرمی معامله میکنند و پوزیشنهای لانگ (خرید) باز کرده بودند، در ۴ روز گذشته لیکویید شد (منحل شد). هرچند در ابتدا این مبلغ ممکن است زیاد به نظر برسد، اما اگر به صورت کلی تر نگاهی به بازار آتی داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که این مبلغ تنها ۲ درصد کل قراردادهای آتی بیت کوین است.
اولین دلیلی که کف ۵۵۶۰۰ دلاری بیت کوین را تایید میکند، کم بودن درصد بسته شدن معاملات آتی با توجه به افت شدید ۲۰ درصدی قیمت بیت کوین است، بر خلاف چیزی که در ۷ سپتامبر پس از ریزش ۱۱ درصدی و رسیدن قیمت بیت کوین به ۴۲۸۰۰ دلار رخ داد. همانطور که شاهد بودیم پس از آن کف جدید ۳۹۶۰۰ دلاری هم ساخته شد و قیمت باز هم ریخت.
۳--معاملات-آتی-بیت-کوین
ریسک بازار ارزهای دیجیتال - شاخص انحراف دلتای ۲۵ درصد
یکی از مواردی که برای بررسی و شناخت کفهای قیمتی بیت کوین به ما کمک میکند، سنجش احساسات بازار است. برای اینکه بدانیم تریدرهای حرفهای بیت کوین چقدر از این ریزش نگران هستند باید اندیکاتور انحراف دلتای ۲۵ درصد (۲۵% delta skew) را بررسی کنیم. این اندیکاتور معیار مناسبی برای سنجش ترس و طمع در بازار خرید و فروش بیت کوین است. این شاخص ۲۵ درصد از قراردادهای فیوچرز خرید و فروش را با هم مقایسه میکند. اعداد منفی نشانگر طمع زیاد و اعداد مثبت نشانگر ترس زیاد معامله گران بیت کوین است. بازه ی ۸ تا -۸ هم روند خنثی را نشان میدهد.
۴--انحراف-دلتای-۲۵-درصد-بیت-کوین
به عنوان مثال در ۲۵ سپتامبر اندیکاتور انحراف دلتای ۲۵ درصد حدود ۱۵ بود (از محدودهی خنثی وارد محدودهی ترس شد) و پس از آن روند صعودی بیت کوین شروع شد و به ATH رسید.
در حال حاضر شاخص این اندیکاتور در محدودهی خنثی قرار دارد و گویا احساسات سرمایه گذاران بیت کوین تحت تاثیر ریزش اخیر قرار نگرفته است و خرید و فروش ها به شکل معمولی (نه احساسی) انجام میشود.
معاملات مارجینی بیت کوین
معاملات مارجینی بیت کوین بیشتر برای آن دسته از سرمایه گذاران نترسی است که نوسانات بالای بیت کوین برایشان به اندازه کافی هیجان انگیز نیست و با کمک وام گرفتن ارز دیجیتال و اهرم، به دنبال درصد های بالاتری برای سود و شاید ضرر هستند. بررسی فعالیت معاملات مارجینی هم میتواند به تعیین کف قیمتی بیت کوین کمک کند.
نمودار زیر نشان میدهد تریدرهای بیت کوین همزمان با ریزش قیمت، USDT بیشتری وام گرفتهاند. روند صعودی نمودار نشان میدهد آنها به روند اصلاحی قیمت بیت کوین امیدوارند.
۵--معاملات-مارجین-بیت-کوین
با توجه به سه دلیل بررسی شده برای تعیین کف قیمتی بیت کوین، می توان برداشت کرد که سرمایه گذاران رفتار منطقیای در برابر کاهش اخیر قیمت بیت کوین داشته اند. اما قطعا بازار بیت کوین و ارزهای دیجیتال، پر افت و خیز و پر از نوسان است و مطابق آنچه در ابتدای مقاله آورده شد، همواره باید "منتظر" اتفاقات "غیرمنتظره" هم باشیم.
ارسال نظر