|

گام اول اینترنت طبقاتی برداشته شد

عضو کارگروه فیلترینگ گفت: رفع فیلتر اینترنت اساتید برخی دانشگاه‌های خاص محقق می‌شود.

عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام کرد به صورت آزمایشی در حال رفع فیلتر اینترنت اساتید و اعضای هیئت علمی برخی دانشگاه‌های خاص هستند. حسینی‌کیا اعلام کرد «فیلترینگ باید به سویی رود که افرادی که ظرفیت لغزش دارند با محدودیت مواجه شوند.»

به نظر می‌رسد پس از چند سال، سرانجام آنچه به «اینترنت طبقاتی» موسوم شده در ایران در حال اجرایی شدن است. وزیر ارتباطات ابتدای تیرماه از از رفع فیلتر پلتفرم‌های خاص برای برخی اقشار مثل اساتید دانشگاه در آینده‌ای نزدیک خبر داده بود؛ موضوعی که البته تازگی نداشت و پیشینه آن به سال‌ها پیش و موضوع VPN قانونی برمی‌گردد. از طرفی رئیس مرکز ملی فضای مجازی بهمن ماه سال گذشته در پاسخ به سوال دیجیاتو درباره طرح VPN قانونی، اعلام کرده بود که این طرح در ابتدای سال ۱۴۰۱ پیگیری خواهد شد.

اکنون «جواد حسینی کیا»، عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (کارگروه فیلترینگ) اعلام کرده در حال برداشتن فیلترینگ اینترنت برای اساتید و اعضای هیئت علمی برخی دانشگاه‌های خاص هستند.

به گفته او این طرح در مقطعی کوتاه و به شکل آزمایشی اجرا می‌شود و در گام بعدی برای اساتید کل دانشگاه‌های کشور اجرا خواهد شد. او در همین زمینه گفت: «اینترنت بدون فیلتر در داخل دانشگاه‌ها در دسترس اساتید قرار می گیرد.»

حسینی کیا با بیان اینکه نگاه اساسی نظام بر این است که فیلترینگ اینترنت برداشته شود اظهار داشت این اتفاق در صورتی رخ می‌دهد که شرایط آن وجود داشته باشد و شرایط امنی در فضای مجازی به وجود بیاید که گرگ‌ها جولان ندهند:

    «ابتدا فیلترینگ اینترنت برای گروه‌های هدف برداشته خواهد. این موضوع گسترش پیدا خواهد کرد و در نهایت تنها یک سری سایت‌های خاص که منجر به گسترش فساد می‌شوند فیلتر خواهند ماند. امروز پلتفرم‌های فضای مجازی نظیر تلگرام در اختیار این گرگ‌ها قرار دارد. باید فضا و زیرساختی را ایجاد کنیم که خودمان سوار بر بستر فضای مجازی باشیم و نگذاریم که فسادی در این مجموعه رخ دهد و مطالب غیراخلاقی در آن نشر پیدا کند.»

او با تاکید بر اینکه باید فیلترینگ را در شرایطی قرار دهند که افرادی که ظرفیت لغزش دارند با محدودیت مواجه شوند، گفت: «امروز درباره یک سری افراد با توجه به سن و جایگاه علمی که دارند این احساس وجود دارد که اگر اینترنت آزاد در اختیار آن‌ها قرار بگیرد، این گروه به سمت استفاده نادرست از فضای مجازی نمی‌روند؛ این افراد مصداق کسانی هستند که مبتلا به دیابت هستند و خودشان در برابر استفاده از شیرینی پرهیز می‌کنند.»

رویکرد طبقاتی کردن اینترنت، که از سال گذشته تا الان در چند مرحله جدی‌تر مطرح شده بود، منتقدان زیادی پیدا کرده است.

 

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 268604

ارسال نظر

 

آخرین اخبار