|

«الفباشی» بهترین بازی جدی سال ۱۴۰۲ شد

جایزه بازی‌های جدی سال ۱۴۰۲ روز جمعه، ۸ دی ماه در میان جمعی از مسئولان، شرکت‌کنندگان، منتخبان و اهالی رسانه، شش سالگی‌اش را نیز پشت سر گذاشت تا انتظارها برای همه کسانی که در بخش‌های مختلف ششمین دوره جایزه بازی‌های جدی شرکت کرده بودند به پایان برسد. با اعلام آرای داوری‌ها در هر سه بخش این رویداد، بهترین‌های هکاتون، جشنواره و سمپوزیوم ۱۴۰۲ معرفی شدند.

فناوری

در رویداد امسال جایزه بازی‌های جدی که به میزبانی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، برندگان جوایز بنیاد و سایر حامیان در هر سه بخش انتخاب شدند و از برگزیدگان هر یک از این سه بخش تقدیر و جوایز آنها توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، فرزانه فخریان مشاور وزیر در امور کودک و نوجوان، علیرضا رهایی رئیس دانشگاه امیرکبیر، دکتر سید محمد مهدوی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، حجت الاسلام حامد حاجی ملامیرزایی رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، دکتر مهدیه کرمی از ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، مسعود حسنلو دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی ریاست جمهوری، مرتضی بصارت‌دار، ابوالفضل سجادی، سیدمحمدعلی حمیدی آزاد از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اهداء شد.

جوایز منتخبان هر ۳ بخش به شرح زیر است:

جایزه-بازی-ها-1

برندگان بخش سمپوزیوم ۱۴۰۲

در این بخش از ۵ مقاله برگزیده زیر تقدیر شد:

مقاله نوشته شده توسط: لیلا کاشانی وحید،آذین سلیمی، هادی مرادی، آرش فندرسکی و پریان ناصرنیا با عنوان:

Designing and Studying the Effectiveness of a Computer Musical Cognitive game “Musicobo” on Executive Functions of Children with High and Moderate Autism Spectrum Disorder

 Immersive Game Worlds: Using Deep Reinforcement Learning for Lifelike NPCs

مقاله نوشته شده توسط: سیدسینا معصومی، مرضیه مباشرامینی، محمدحسین اصغرپور با عنوان:

Analyzing Behavioral Patterns in the Serious Game 'Twelve Minutes': Insights from Iranian YouTubers

مقاله نوشته شده توسط: مرضیه باقری و مریم لوشانی با عنوان:

۷.A Novel Framework for Developing Serious Games to Improve Inhibitory Control for Obesity Management

مقاله نوشته شده توسط: جواد راستی و یزدان قنواتی با عنوان:

۸.Behneshan: An Educational Video Game Utilizing Image Processing and Machine Learning Techniques to Teach Persian Sign Language to Deaf Children

جایزه-بازی-ها-2

جوایز بخش شفاهی سمپوزیوم ۱۴۰۲

رتبه اول و مقاله برتر سال به لیلا کاشانی وحید،آذین سلیمی، هادی مرادی، آرش فندرسکی و پریان ناصرنیا برای مقاله اثربخشی بازی «موزیکوبو» برکودکان اوتیسم با عنوان:

Designing and Studying the Effectiveness of a Computer Musical Cognitive game “Musicobo” on Executive Functions of Children with High and Moderate Autism Spectrum Disorder

رتبه دوم این بخش برای مقاله نوشته شده توسط مشهید شهیدی و ریحانه رفیع‌زاده با موضوع تجاری‌سازی بازی‌های جدی با عنوان:

Analyzing the challenges of commercializing serious games in the field of health (a case study of games submitted in ۲۰۱۷-۲۰۲۲ in the serious games festival: SEGAP)

رتبه سوم برای مقاله‌ای با موضوع تقویت یادگیری نوشته شده توسط علی ثروت و حسام ساکیان با عنوان:

 Immersive Game Worlds: Using Deep Reinforcement Learning for Lifelike NPCs

منتخبان ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در بخش بازی‌های منتخب جشنواره بازی جدی

بازی اول پرک کبوتر نامه‌رسان

بازی دوم ماهیاب

بازی‌های شایسته تقدیر

بازی به‌آگاه

بازی مهرآباد

منتخبان بخش توسعه و به‌روزرسانی

بازی راه ابریشم

بازی ذهن قوی

معرفی منتخبان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در بخش بازی‌های منتخب جشنواره بازی جدی

جوایز بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در بخش جشنواره بازی‌های جدی ۱۴۰۲

رتبه اول و جایزه ۶۰ میلیون تومانی برای بهترین بازی سال، بازی الفباشی

رتبه دوم و جایزه۲۵ میلیون تومانی برای بازی منتیله پو

رتبه سوم و جایزه ۲۰ میلیون تومانی برای بازی رومباخ

در این بخش از بازی برتر بخش بین‌الملل با عنوان Tale of Chak Chak نیز با جایزه ۱۵۰۰ یورویی اهدا شد.

برای این بخش وزیر فرهنگ مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال را علاوه بر جوایز تعیین شده توسط بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به هر سه بازی برگزیده بخش داخلی اختصاص داد.

جوایز بخش هکاتون بازی‌های جدی ۱۴۰۲

برنده رتبه اول: تیم «مروارید» از استان بوشهر

برندگان رتبه دوم: تیم‌های «سپید» و «روهان» از استان‌های آذربایجان شرقی و همدان

برندگان رتبه سوم: تیم‌های «سدرا» و «آستریا» از استان‌های تهران و آذربایجان شرقی

همچنین در این رویداد از دکتر جواد راستی، رئیس مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان بخاطر تلاش در جهت توسعه بازی‌های درمانی، دکتر هادی مرادی بخاطر تلاش برای توسعه بازی‌های شناختی و درمانی و دکتر عرفان افشار برای تلاش جهت ارتقاء عدالت آموزشی و آموزش کودکان مناطق محروم از راه دور در جهت  توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شد.

بنیاد-ملی

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در آئین پایانی ششمین دوره ‌بین‌المللی جایزه بازی‌های جدی گفت:  تلاش می‌کنیم برای تجاری‌سازی بازی‌های جدی قدمی برداریم و در این مسیر لازم است ارتباطات بهتری میان شرکت‌‌ها و تیم‌های بازی‌ساز با دولت و مجموعه‌های خاص در مسیر تجاری‌سازی این بازی‌ها برقرار شود.

به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، محمدامین حاجی هاشمی در سخنانش با اشاره به اینکه جشنواره بازی‌های جدی از دل کنفرانس یک علمی بیرون آمد، تصریح کرد: اهتمام مجموعه‌های دانشگاهی به موضوع بازی‌های جدی و علمی و استقبال از این رویداد در کشور جای خوشحالی دارد. فکر می‌کنم کمتر جشنواره‌ای به طور تخصصی در دنیا است که به موضوع بازی‌های جدی در قالب رویدادی سالانه بپردازد.

او افزود: در پژوهشی که بنیاد با همکاری دانشگاه هنر اسلامی تبریز انجام داد، مشخص شد که ایران در حوزه تولید علم بازی‌های رایانه‌ای رتبه اول منطقه و کشورهای اسلامی و رتبه ۱۸ دنیا را دارد. این امر بخاطر توجه مجموعه علمی و دانشگاهی کشور به این بخش است و این امر برای حوزه مهجوری مثل بازی‌های علمی و آموزشی جای خوشحالی و تقدیر دارد. امیدواریم بتوانیم با همراهی مجموعه‌های مرتبط با این حوزه در کشور، از این ظرفیت استفاده کنیم.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اظهار داشت: رویداد جایزه بازی‌های جدی هر ساله در موضوعاتی مثل سلامت وآموزش برگزار شده و جا دارد مجموعه‌های دیگری در حوزه‌های مهارتی، گردشگری، نظامی و ... را نیز نسبت به حضور و همکاری در این رویداد ترغیب کنیم. البته جا دارد از مجموعه‌هایی مثل ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دیگر نهادهایی که طی سال‌های گذشته همکاری نزدیکی با این رویداد داشتند، قدردانی کنم. از دیگر دستگاه‌های کشور هم دعوت می‌کنیم که به این حوزه توجه کنند. چرا که حوزه بسیار گسترده‌ای است و موضوع بازی‌های رایانه‌ای و گیمفیکیشن در حوزه‌های مختلف و برای حل چالش‌های کشور کاربردهای متفاوتی دارد.

حاجی هاشمی ادامه داد: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای تلاش کرده تا به عنوان نهاد زیرمجموعه وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، در کنار سایر حوزه‌های مرتبط به بازی‌های تجاری و برگزاری لیگ‌های بازی‌های رایانه‌ای به بخش دانشگاهی این حوزه نیز توجه کند. این امر قطعا کمک دستگاه‌های مرتبط و مجموعه‌های دانشگاهی را می‌طلبد.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در ادامه به ارائه آماری از میزان آثار رسیده به دبیرخانه ششمین رویداد جایزه‌ بازی‌های جدی اشاره کرد و گفت: در این دوره از ۲۷ استان کشور و بیش از ۱۰۰ واحد دانشگاهی در سه بخش رویداد، آثاری به دبیرخانه این رویداد ارسال شد. بیش از ۸۴ عنوان بازی به بخش جشنواره این رویداد ارسال شد و ۳۴ تیم در بخش هکاتون به رقابت با یکدیگر پرداختند و ۴۱ مقاله نیز در بخش سمپوزیوم شرکت کردند.

حاجی هاشمی در سخنانش به طراحی جدید تندیس جایزه بازی‌های جدی در این دوره نیز اشاره کرد که بنا به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر لزوم توجه به زبان فارسی و رعایت نماد فارسی در این تندیس، تندیس این رویداد به دلیل وجهه بین‌المللی بودن آن به صورت فارسی و انگلیسی و دو رو طراحی شد.

وی در پایان تصریح کرد: تلاش می‌کنیم برای تجاری‌سازی بازی‌های جدی قدمی برداریم. چون مخاطب این بازی‌های مخاطبان خاص هستند، لازم است ارتباطات بهتری میان شرکت‌‌ها و تیم‌های بازی‌ساز با دولت و مجموعه‌های خاص در مسیر تجاری‌سازی این بازی‌ها برقرار شود. تلاش می‌کنیم

این اتفاق رقم بخورد و امیدواریم در سال‌های آینده بتوانیم برای بازی‌هایی که در این جشنواره شرکت می‌کنند، جوایزی برای تجاری‌سازی آنها با همکاری سرمایه‌گذاران در نظر بگیریم.

کدخبر: 316838

ارسال نظر