|

چرا قیمت تتر از دلار بالاتر است؟

در بازار پرنوسان ایران که تحت تاثیر تورم است و همچنین رشد قیمت ارزهای دیجیتال، ایرانیان زیادی به این بازار علاقمند شدند و با امید به کسب درآمد و حتی حفظ ارزش سرمایه‌های خود وارد بازار رمزارزها می‌شوند. با توجه به اینکه قیمت ارزهای دیجیتال در بازارهای جهانی به دلار محاسبه می‌شود و معاملات این ارزها بر پایه تتر انجام می‌گیرد، در واقع تتر به عنوان درب ورودی به بازار کریپتو شناخته می‌شود.

تتر یا USDT، یک استیبل کوین جهانی

تتر(Tether) با نماد اختصاری USDT بزرگترین و شناخته شده‌ترین استیبل کوین بازار ارزهای دیجیتال است که با برنامه ریزی‌ها و تلاش‌های شرکت توسعه دهنده آن، توانسته از نوسانات و اتفاقات بزرگ بازار جان سالم به در ببرد و همچنان با حجم بازاری بزرگ‌تر از 100 میلیارد دلار، به عنوان مهم‌ترین بازیگر بازار رمزارزها ایفای نقش کند.

در این میان یک سوال همواره مورد سوال و کنجکاوی کاربران ایرانی بوده و آن تفاوت قیمت تتر با نرخ لحظه‌ای دلار است. این اختلاف در اکثر مواقع به نفع قیمت تتر عمل می‌کند و معمولا قیمت تتر از دلار پیش می‌گیرد و بالاتر است. این تفاوت قیمت اگر جزئی باشد مشکلی وجود ندارد اما در مقایسه تتر و دلار معمولا با اختلاف قیمتی چند هزار تومانی مواجه هستیم که چالش مهمی در ورود به بازار ارزهای دیجیتال به وجود می‌آورد.

اختلاف قیمت تتر و دلار در بازار جهانی

در بازارهای جهانی، معمولا اختلاف قیمت تتر و دلار با دامنه نوسان 0.01 دلار یا یک سنت اعتبارسنجی می‌شود و تاریخچه قیمت تتر ثابت کرده که این همبستگی قیمت در اکثر مواقع حفظ شده است. عموما قیمت تتر توسط مکانیزم عرضه و تقاضایی که بنیاد تتر طراحی کرده، کنترل می‌شود و جالب است بدانید در بیشتر اوقات، قیمت تتر است که نسبت به دلار کاهش پیدا می‌کند و کمتر پیش می‌آید که قیمت تتر از دلار بیشتر شود!

علاوه بر عرضه و تقاضا، عوامل دیگری نیز بر اختلاف قیمت تتر و دلار در بازار جهانی تاثیرگذارند و باعث می‌شوند که ارزش ذاتی تتر همواره پایین‌تر از دلار کاغذی و ارزهای فیات باشد. از مهم‌ترین عوامل می‌توان به ریسک پذیری بازار اشاره کرد. دلار کاغذی بر خلاف تتر، حداقل تا چند دهه آینده تهدیدی برای کاهش ارزش یا تغییرات ناگهانی را پیش روی خود نمی‌بیند در صورتی که قیمت تتر وابسته به عملکرد بنیاد آن است و می‌تواند تحت تاثیر اتفاقات کوچک و بزرگ قرار بگیرد.

دلیل اختلاف قیمت تتر و دلار در ایران

درباره بازار جهانی صحبت کردیم اما باید بدانیم که در کشورهای با ریسک سرمایه گذاری بالاتر مثل ایران، شرایط کاملا متفاوت با بازارهای جهانی است! در کشور ما یعنی ایران، ریسک‌ها و عوامل مختلف باعث می‌شوند تا قیمت تتر بالاتر از دلار باشد و درواقع در نگاه اول، کمی ارزشمندتر به نظر برسد!

سه عامل مهم در این اختلاف قیمت تاثیرگذار است که به آن‌ها می‌پردازیم.

نوسانات ارزش ریال

واحد پول رسمی کشور ما، ریال است و در طی سال‌های گذشته و با تاثیرپذیری از اتفاقات و عامل‌های مختلف، ارزش ریال دچار نوسانات زیادی شده و این موضوع تتر را به یک جایگزین مناسب برای حفظ ارزش دارایی افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند تبدیل کرده است. علاوه براین، تعیین قیمت تتر در یک بازار 24 ساعته صورت می‌گیرد در صورتی که نرخ دلار در ساعات کاری و خاصی تعیین می‌شود. همین موضوع در مواردی باعث می‌شود که یک گپ زمانی در قیمت گذاری صورت بپذیرد و نرخ تتر در واقع سریع‌تر از دلار تحت تاثیر وقایع قرار بگیرد.

ضد تحریم بودن

انتقال تتر بر خلاف انتقال دلار کاغذی و حواله‌های آن، مصائب تحریمی را ندارد و بدون محدودیت و سقف خاصی و با کارمزدهای خیلی پایین‌تر، می‌توان مقادیر دلخواه و حتی بسیار بالای تتر را جابجا کرد. همین مزیت تتر باعث شده تا در نزد کاربران اهمیت ویژه‌ای پیدا کند و ارزش بیشتری از دلار کاغذی بیابد!

کارمزد انتقال و خرید و فروش در صرافی

معاملات تتر در صرافی‌های مختلف با اشکال مشابهی صورت می‌گیرد. تامین تتر از بازارهای خارجی و همینطور کارمزد اعمالی از طرف صرافی‌ها، در افزایش جزئی قیمت تتر تاثیرگذار است و همین مسئله باعث اختلاف قیمت تتر با دلار کاغذی می‌شود. علاوه بر آن کارمزد انتقال تتر بین آدرس‌های مختلف، هزینه‌های تامین را بالا می‌برد و قیمت تتر را بالاتر می‌برد.

تفاوت قیمت تتر و دلار چقدر است؟

تفاوت قیمت تتر و دلار کاغذی معمولا عدد ثابتی نیست و به نوسانات و شرایط بستگی دارد. در حال حاضر تفاوت قیمت تتر و دلار بین 500 تا 1500 تومان در نوسان است. در بین صرافی‌های داخلی، می‌توان به صرافی ارز دیجیتال سالاریکس اشاره کرد که یکی از منصفانه‌ترین تعیین قیمت‌ تتر و کمترین فاصله بین نرخ خرید و فروش تتر را داراست. در این صرافی علاوه بر تتر، می‌توانید موارد دیگر مانند قیمت اتریوم و قیمت پالیگان را هم به صورت لحظه‌ای و طبق بازارهای جهانی مشاهده کنید و در صورت تمایل نسبت به خرید و فروش آن‌ها اقدام کنید.

 

کدخبر: 346450

ارسال نظر