این غذاها علائم سرماخوردگی را بدتر میکنند
درد و خارش گلو، سرفه خشک و کوتاه و گرفتگی بینی از علائم رایجی هستند که معمولا همه ما در هنگام سرماخوردگی آنها را تجربه میکنیم.
معمولا درمان کامل سرماخوردگی حدود ۵ روز طول میکشد اما اگر رژیم غذایی و روش زندگیمان را تغییر ندهیم، شاهد بدتر شدن علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا خواهیم بود. ممنوعیتهای غذایی در هنگام ابتلا به بیماریهای ویروسی فصول سرد سال از این قرارند:
شیرینی ها: مصرف زیاد قند میتواندسیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. افزایش قند خون باعث مهار کار گلبولهای سفید خون میشود و عفونت در بدن گسترش مییابد. به علاوه، مصرف شکر باعث افزایش التهاب در بدن میشود.
کربوهیدراتهای ساده: این نوع کربوهیدراتها نیز باعث افزایش قند خون میشوند. البته همه کربوهیدراتها بد نیستند. نان گندم کامل، غلات کامل و... را در هنگام سرماخوردگی مصرف کنید چون حاوی فیبر فراوان است و التهاب بدن را کاهش میدهد.
غذاهای تند: ادویههای تند اگرچه برای رفع احتقان بینی در هنگام سرماخوردگی مفیدند، اما اگر مبتلا به آنفلوآنزا هستید و از معده درد نیز رنج میبرید، به هیچ وجه غذایتان را تند نکنید.
میوههای خانواده مرکبات: اگرچه این میوهها سرشار از ویتامین سی هستند، اما به کسانی که در هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا معده درد دارند، باز هم توصیه میشود علاوه بر غذاهای تند، از مصرف مرکبات اجتناب کنند چون این میوهها باعث تحریک معده میشوند و حالت تهوع را تشدید میکنند.
غذاهای چرب: وقتی سرما میخورید یا آنفلوآنزا دارید، اشتهایتان کم میشود. در این هنگام مصرف غذاهای چرب التهاب بدن را بالا میبرد.
آب نباتهای بدون قند: این نوع آب نبات حاوی سوربیتول است که میتواند مشکلات گوارشی را تشدید کند. سوربیتول قابل هضم نیست و میتواند باعث اسهال و ناراحتی معده شود. اسهال در سرماخوردگی خطرناک است چون باعث کاهش آب بدن میشود.
کافئین: نوشیدنیهای کافئین دار بدن را کم آب میکنند. این نوشیدنیها اگر همراه قند باشند، التهاب بدن را افزایش میدهند و مقابله با عفونتها را سخت تر میکنند.
غذاهای ترد: این غذاها میتوانند گلو را تحریک کرده و سرفه را تشدید کنند. کراکر، آجیل و حتی سبزیجات خام را در هنگام سرماخوردگی مصرف نکنید.
ترشیجات: این غذاها نیز چون حاوی سرکه و نمک هستند، التهاب گلو را افزایش میدهند.
ارسال نظر