اختیارات گرانترین سرمربی آسیا محدود میشود
شکست و حذف گوانگژو اورگراند مهمترین اتفاق لیگ قهرمانان آسیا (منطقه شرق) در دور اول این رقابتها بود.
بلافاصله پس از حذف گوانگژو از رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا، مالک باشگاه کاپیتان قدیمی تیم، ژنگژی را به عنوان مدیرعامل باشگاه برگزید؛ این پاسخی به ناکامی این مربی گرانقیمت ایتالیایی بود که برای اولینبار در تاریخ این باشگاه چینی سالی بدون جام را برای اورگراند رقم زده است؛ پس از کاناوارو، لی جانگ سو، مارچلو لیپی و فیلیپه اسکولاری سرمربی تیم بودهاند که در این بین عملکرد کاناوارو بدتر از همه بوده است.
لی جانگ سو یک قهرمانی لیگ برتر چین، یک قهرمانی سوپرلیگ و یک قهرمانی سوپرجام دارد و لیپی سه قهرمانی سوپرلیگ، یک قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا و یک قهرمانی جام حذفی؛ همچنین در دوره فیلپیه اسکولاری نیز گوانگژو سه قهرمانی متوالی لیگ، یک قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا، یک قهرمانی جام حذفی و دو قهرمانی سوپرلیگ به دست آورده که آمار خارقالعادهای است. اما در سه سال سرمربیگری کاناوارو، گوانگژو اورگراند فقط یک قهرمانی سوپرلیگ چین و یک قهرمانی سوپرجام کسب کرده که این مسئله برای مدیران این باشگاه قابل تحمل نیست.با آمدن ژنگ ژی او اوضاع را زیرنظر خواهد گرفت و اختیارات سرمربی ایتالیایی را محدود خواهد کرد.
البته آن چیزی که کاناوارو را از اخراج نجات داده است، قرارداد ۱۵ میلیون یورویی وی با این باشگاه چینی است که اخراج او هزینه سنگینی را به این باشگاه تحمیل خواهد کرد و بنابراین با وجود آنکه کارنامه او به هیچوجه قابل مقایسه با لیپی و اسکولاری نیست اما فعلا در پست خود خواهد ماند؛ در حال حاضر اینطور به نظر میرسد که خلق و خوی بیرحمانه لیپی و اسکولاری در این تیم ثروتمند که منجر به هشت قهرمانی سوپرلیگ چین شده به تدریج در دستان کاناوارو لبخندی ملیح شده که دیگر حریفان را نمیترساند.
این در حالیست که ترکیب گوانگژو اورگراند از بهترین بازیکنان چین در هر رده سنی تشکیل شده است و ترکیب نیمکت تیم، پرستارهتر از اغلب تیمهای لیگ چین است که البته بسیاری از آنها بازیکنان خارجی خوبی دارند؛ اورگراند در چین یک ناوگان شکستناپذیر است اما بعد از سه سال حضور کاناوارو به نقطه ناامیدی رسیدهاند و حالا در لیگ قهرمانان آسیا، حذف این تیم واقعیت را مقابل چشمان مالکان اورگراند با صراحت بیشتری به نمایش گذاشت.
اورگراند زیرنظر کاناوارو تبدیل به تیمی سن و سالدار با میانگین سنی ۳۰ سال شده که در تمام چین بالاترین میانگین است و همین نکته ممکن است از دلایل افت اورگراند در فصل طولانی فوتبال چین باشد؛ در میان ستارگان این تیم، پائولینیو برزیلی بیش از همه مورد انتقاد است. همچنین بازیکنان گرانقیمت دیگر این باشگاه نیز عملکرد چندان عجیب و غریبی از خود به نمایش نگذاشتند اما با اینحال و با اتفاقات رخ داده و در شرایطی که فوتبال چین در انتظار اعلام پروتکلهای فصل آینده برای آغاز فصل نقل و انتقالات بازیکنان است، به نظر میرسد اورگراند یکی از تیمهایی باشد که بیشترین تغییر را در خود ببیند. البته همانطور که گفته شد جای کاناوارو فعلا محکم است مگر آنکه تیم چینی بخواهد یک ریسک ۱۵ میلیون یورویی را به جان بخرد.
ارسال نظر