جام ملتهای آسیا / تیم ملی ژاپن / تیم ملی ایران
درآمد نجومی فدراسیون از برد تیم ملی / تاج و رفقا چقدر سود کردند؟
برد منحصر به فرد و بینظیر تیم ملی در مقابل ژاپن، منجر به کسب درآمد قابل توجه برای فدراسیون فوتبال شد.
با وجود اینکه قبل از بازی یک چهارم نهایی همه حواسها معطوف قدرت ژاپن و رقابت فوتبالی با این تیم بود و بعد از بازی هم تمام جشن و پایکوبیها حکایت از احیای عرق ملی و یک دستاورد بزرگ در فوتبال آسیا داشت اما این پیروزی بزرگ یک درآمد بزرگ و قابل توجه نیز برای فدراسیون فوتبال کشورمان به ارمغان آورد.
مطابق دورههای قبل در این دوره نیز کنفدراسیون فوتبال آسیا جوایز و پاداشی را برای تیمهای برتر مشخص کرده است. بر این اساس مجموع جوایز این تورنمنت ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار آمریکاست که بین تیمها توزیع میشود.
تمام ۲۴ تیم حاضر در این رقابتها ۲۰۰ هزار دلار در ابتدا دریافت کردند تا برای حضور در این رقابتها آماده شوند و تیم ملی ایران نیز یکی از این تیمها بود که توانست به عنوان سرگروه از گروه C صعود کند و در ادامه با برتری برابر سوریه (در ضربات پنالتی) و ژاپن به جمع چهار تیم پایانی برسد.
تیمهایی که در دیدار نیمه نهایی شکست بخورند و نتوانند به فینال برسند، مبلغ یک میلیون دلار دریافت خواهند کرد. این اتفاقی بود که چهار سال قبل برای ایران در سال ۲۰۱۹ رخ داد و با توجه به اینکه دیدار ردهبندی نیز وجود ندارد، تیم ملی ایران با شکست در آن دیدار به خانه برگشت.
مهمترین جوایز و پاداش این دوره به دو تیم راهیافته به دیدار نهایی تعلق دارد. بر این اساس قهرمان جام ملتهای آسیای ۲۰۲۳ مبلغ پنج میلیون دلار و نایبقهرمان سه میلیون دلار را به دست خواهند آورد.
از بین چهار تیم حاضر در نیمهنهایی این دوره از رقابتها، دو تیم ملی ایران و قطر در دوره قبل نیز توانستند به جمع چهار تیم برتر راه یابند و دو تیم ملی اردن و کره جنوبی دو تیمی بودند که توانستند در این دوره به جمع چهار تیم پایانی برسند.
راه های درآمدزایی فدراسیون های فوتبال
فدراسیونهای فوتبال برای تأمین منابع مالی خود از راههای مختلفی استفاده میکنند. در زیر تعدادی از راههای درآمدزایی متداول فدراسیونهای فوتبال را بررسی میکنیم:
درآمدهای تلویزیونی: بخش قابل توجهی از درآمدهای فدراسیونهای فوتبال از فروش حقوق پخش تلویزیونی مسابقات فوتبال به دست میآید. این شامل قراردادهای تلویزیونی برای پخش زنده مسابقات، فروش حقوق پخش به شبکههای تلویزیونی و پخش بینالمللی مسابقات است.
حق برخورداری از تجهیزات و لباسها: فدراسیونهای فوتبال معمولاً قراردادهایی برای حق برخورداری از تجهیزات و لباسهای تیمها، از جمله لباس رسمی، توپ و تجهیزات دیگر، منعقد میکنند. درآمدهای تولیدکنندگان تجهیزات و حقوق برخورداری از نمایندگیهای تجهیزات میتواند به فدراسیونها وارد شود.
حقوق اسپانسوری: فدراسیونهای فوتبال قراردادهای اسپانسوری با شرکتها و برندها جهت حمایت مالی از تیمها و رویدادهای فوتبال منعقد میکنند. این شامل قراردادهای لباسپوشانی، تجهیزات، تبلیغات و همکاریهای تجاری دیگر است.
درآمدهای بلیطها و ورودیها: فدراسیونهای فوتبال از فروش بلیطها و ورودیها به تماشاگران در مسابقات مختلف درآمدزایی میکنند. درآمدهایی که به دست میآید از فروش بلیطهای بازیها، مسابقات بینالمللی و رویدادهای خاص میتواند به فدراسیونها تعلق بگیرد.
حقوق انتقال بازیکنان: فدراسیونهای فوتبال از انتقال بازیکنان بین تیمها دریافت حقوق و کارمزدهایی را که به عنوان یک درصد از ارزش انتقال بازیکن در نظر گرفته میشود، دریافت میکنند.
همکاری با نهادهای بینالمللی: فدراسیونهای فوتبال ممکن است از همکاری و دریافت تسهیلات متر بینالمللی، مانند فدراسیون بینالمللی فوتبال (FIFA) و اتحادیه فوتبال اروپا (UEFA)، برای دریافت تسهیلات مالی و فنی بهرهبرداری کنند.
این تنها چند نمونه از راههای درآمدزایی فدراسیونهای فوتبال هستند و هر فدراسیون میتواند بر اساس شرایط محلی و منطقهای خود راههای دیگری را نیز برای تأمین منابع مالی خود استفاده کند.
ارسال نظر