|

اختصاصی گسترش‌نیوز:

خیز بلند امارات برای رکوردشکنی خورشیدی

درآمد امارات تا آینده‌ای نه‌چندان نزدیک از فروش نفت، تامین می‌شود اما راهبرد جسورانه‌ای در پیش گرفته و می‌خواهد آینده سبزتری را برای خود رقم بزند.

گسترش‌نیوز: دولت امارات اخیراً بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی جهان را افتتاح کرد. این مزرعه فقط یکی از مزارع خورشیدی عظیمی است که اماراتی‌ها شروع به بهره‌برداری از آن کرده‌اند. امارات هنوز به‌شدت به نفت وابسته است اما انرژی خورشیدی ممکن است همه‌چیز را تغییر دهد.

solarimarat.jpg

نیروگاه نور ابو دوبی بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی جهان به شمار می‌آید. این نیروگاه که ساخت آن بیش از ۹۰۰ میلیون دلار هزینه داشته است ۲. ۳ میلیون پنل خورشیدی را در خود جا داده است. نور ابودوبی ۱۷. ۱ گیگاوات برق تولید می‌کند و این مقدار انرژی برای تامین نیازهای ۹۰ هزار نفر کافی خواهد بود. نیروگاه نور ابودوبی میزان تولید دی‌اکسید کربن را تا سقف یک‌میلیون تن کاهش می‌دهد. در واقع مثل آن است که ۲۰۰ هزار خودرو از خیابان‌های کشور حذف شوند.

رقبای دیگر

نور ابودوبی بزرگ‌ترین سایت انرژی خورشیدی جهان است اما کشورهای جهان نمی‌خواهند از یکدیگر عقب بمانند. نیروگاه ساکتی استلا در هند، ۲ گیگاوات انرژی تولید می‌کند و پارک خورشیدی لانگ‌آخیا دام در چین ۴ میلیون پنل خورشیدی دارد و می‌تواند ۸۵۰ مگاوات برق تولید کند. برای درک این عدد کافی است آن را با میزان تولید بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی امارات مقایسه کنید. این مزرعه فقط ۵۶۹ مگاوات انرژی تولید می‌کند.

بااین‌همه به نظر می‌رسد که اماراتی‌ها برنامه‌های بلندپروازانه‌ای در سر دارند. به‌عنوان‌مثال در حال کار روی یک نیروگاه خورشیدی هستند که در هنگام بهره‌برداری بیش از ۶. ۲ گیگاوات برق تولید خواهد کرد.

امارات در پروژه پارک خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم سرمایه‌گذاری بسیاری کرده است. این مرکز طبق گفته نخست‌وزیر امارات، محمد بن راشد آل مکتوم «میان نیازهای اقتصادی ما و اهداف محیط‌زیستی، تعادل ایجاد می‌کند». وزیر آب و برق امارات هم می‌گوید که این مرکز، بخشی از برنامه بزرگ امارات برای دست یافتن به منابع پاک است:

«تکمیل این پروژه، نقطه عطفی بزرگ در نیل به چشم‌انداز انرژی امارات (۲۰۵۰) خواهد بود. قرار است سهم انرژی‌های پاک در زنجیره انرژی کشور به بیش از ۵۰ درصد برسد و میزان تولید دی‌اکسید کربن تا ۷۰ درصد کاهش یابد».

به‌هرحال امارات هنوز به نفت وابسته است و بااحتیاط گام برمی‌دارد چون نمی‌خواهد اقتصاد نفتی خود را به مخاطره بیندازد. امارات راه صحیحی در پیش گرفته اما هنوز در ابتدای راه است. امارات هم مثل کشورهای دیگر جهان از مشکلات بسیاری که استفاده از انرژی‌های فسیلی به دنبال دارد آگاه شده است. درآمد امارات تا آینده‌ای نه چندان نزدیک از فروش نفت، تامین می‌شود اما راهبرد جسورانه‌ای در پیش گرفته و می‌خواهد آینده سبزتری را برای خود رقم بزند. آیا زمانی فرار می‌رسد که این کشور کوچک به جای تولیدکننده نفت به ابرقدرت انرژی خورشیدی تبدیل شود؟ باید منتظر ماند و دید در آینده چه می‌شود.

کدخبر: 59683

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین