|

نیروگاه‌ها چقدر بر آلودگی هوا تاثیرگذارند؟

سخنگوی صنعت برق کشور تاکید کرد براساس آمار ارائه شده، میزان آلایندگی صنایع و نیروگاه‌ها حدود ۲۳ تا ۲۴ درصد است و باید گفت که نیروگاه‌ها در آلودگی هوای کلانشهرها تاثیر چندانی ندارند.

گسترش‌نیوز: مصطفی رجبی مشهدی امروز در نشستی خبری با بیان این‌که حدود ۷۰ درصد آلودگی‌ها مربوط به ذرات معلق می‌شود، اظهار کرد: عامل مهم انتشار ذرات معلق در کلانشهرها وسایل نقلیه و موتورسیکلت‌ها هستند که در این بین نقش نیروگاه‌ها بسیار محدود است.

niroogah9798.JPG

وی با تاکید بر این‌که اگر نیروگاه‌ها مصرف گاز داشته باشند، هیچ‌گونه ذرات معلقی تولید نخواهند کرد، گفت: تنها در شرایط اضطرار از سوخت مازوت استفاده می‌کنیم که ممکن است عامل آلایندگی باشد که درحال‌حاضر نیز استفاده از سوخت مازوت در این نیروگاه‌ها بسیار اندک است.

به گفته سخنگوی صنعت برق کشور از ابتدای امسال ۵۰ میلیارد متر مکعب گاز، ۵.۶ میلیارد متر مکعب گازوئیل و حدود ۲.۸ میلیون متر مکعب نفت کوره یا همان سوخت مازوت در نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفت است.

رجبی مشهدی با بیان این‌که ۳۷ هزار مگاوات میزان مصرف در پیک است که درحال‌حاضر ۲۲ هزار مگاوات نیروگاه نسبت به تابستان کمتر در مدار هستند.

وی با بیان این‌که معمولا برای زمان بعد از پیک برنامه‌ریزی می‌کنیم تا نیروگاه‌ها وارد مرحله‌ی اورهال شوند، ادامه داد: معمولا در زمان پیک ۱۰ هزار مگاوات برای اورهال از مدار خارج و برخی نیز در رزرو قرار می‌گیرند.

سخنگوی صنعت برق کشور با بیان این‌که برای گازرسانی به نیروگاه‌ها هر سال با محدودیت‌هایی مواجه می‌شویم که براساس هماهنگی با وزارت نفت از سوخت گاز، گازوئیل و در اولویت سوم از مازوت استفاده می‌کنیم، گفت: به طور متوسط ۶۰ میلیون مترمکعب گاز در این روزها استفاده می‌کنیم که مابقی را گازوئیل و مازوت تشکیل می‌دهند.

رجبی مشهدی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان صادرات برق به کشورهای همسایه اظهار کرد: اکنون ۱۰۰۰ مگاوات برق به کشورهای همسایه صادر می‌شود که نسبت به سال گذشته میزان صادرات برق افزایش یافته اما برای اعلام آمار دقیق باید سه ماه سال نیز تمام شود تا بتوانیم مقایسه درستی داشته باشیم.

وی با اشاره به استقبال وزارت نیرو از حضور بخش خصوصی برای صادرات برق نیز گفت: براساس قانون بخش خصوصی می‌تواند برق حاصل از نیروگاه‌های تجدیدپذیر را صادر کند که وزارت نیرو نیز حمایت‌هایی را در این حوزه خواهد داشت.

سخنگوی صنعت برق کشور درباره مطالبات نیروگاه‌ها نیز توضیح داد: در سال گذشته ۱۱ هزار میلیارد تومان از مطالبات صنعت برق پرداخت شد که شش تا هفت هزار میلیارد تومان آن مربوط به پیمانکاران و تولید‌کنندگان برق بوده است. امسال نیز توانسته‌ایم بخشی از آن را تسویه کنیم و برای سال ۱۳۹۹ قصد داریم از ظرفیت‌های تبصره پنج بهره بگیریم.

رجبی مشهدی ادامه داد: در این راستا برای صندوق توسعه ملی و هیات تنظیم بازار نیز پیشنهاداتی ارائه شده که اگر تصویب شود، اقساط با نرخ زمان تسهیلات اخذ خواهد شد.

منبع: ایسنا

کدخبر: 78746

ارسال نظر