آلومینیوم صدرنشین جدول تولیدات معدنی
شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی، طی بهار امسال جهش تولید را به رغم تشدید تحریم ها، رقم زدند. در این مدت آلومینیوم با جهش ۶۳درصدی در صدر ایستاد و پس از آن آهن اسفنجی و فولاد خام قرار گرفتند. این در حالی است که تولید خرداد ماه نیز با جهش همراه شد.
در سه ماه بهار ۹۹ تولید شمش آلومینیوم از ۱۰۱.۱هزار تن فراتر رفت. تولید آهن اسفنجی به ۸.۲ میلیون تن رسید و رشد ۱۲درصدی را به ثبت رساند. همچنین تولید فولاد خام نیز طی این مدت با رشد هشت درصدی، از ۵.۷ میلیون تن عبور کرد. علاوه بر این تولید محصولات فولادی شرکتهای بزرگ نیز از رشد بینصیب نماند و با رشد یک درصدی به ۳.۵ میلیون تن رسید. در این مدت تولید گندله سنگ آهن به ۱۱.۲ میلیون تن رسید که ۲درصد بیش از رقم سه ماهه بهار ۹۸ بود.
از سوی دیگر تولید کاتد مس با تولید بیش از ۶۹هزار تن، رشد ۲درصدی را بهدست آورد. استخراج سرب و روی نیز با رشد ۲درصدی به بیش از ۲۱۱هزار تن رسید.
یکی از بزرگترین دلایل رشد تولیدات این بخش، ورود ظرفیتهای جدید به مدار تولید است. در ابتدای امسال آلومینیوم جنوب به عنوان بزرگ ترین، مجهزترین و کاملترین خط تولید این فلز در کشور با مشارکت ایمیدرو و بخش خصوصی راهاندازی شد. همچنین ظرفیتهای جدید تولید کنسانتره و گندله سنگ آهن در سنگان به تازگی با راهبری ایمیدرو و سرمایهگذاری بخش خصوصی افتتاح شده که اثرات آن طی ماههای آتی مشاهده خواهد شد.
آلومینیوم و مس در بالای جدول رشد تولید خرداد
عملکرد تولید شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی طی خرداد امسال حاکی از رشد تولید محصولاتی همچون آلومینیوم، مس کاتد، آهن اسفنجی، شمش فولاد و گندله دارد. در بین این محصولات بیشترین جهش تولید در حوزههای آلومینیوم (۷۳ درصد) و کاتد مس (۱۶درصد) به ثبت رسیده است. طی مدت یاد شده، میزان تولید شمش آلومینیوم به ۳۶.۰۲۵ تن و کاتد مس به ۲۵.۸۲۰ تن رسید.
همچنین آهن اسفنجی (تولید ۲ میلیون و ۶۶۱ هزار تن) و شمش فولاد (یک میلیون و ۹۴۶ هزار تن) طی این مدت به ترتیب از رشد ۱۶ و ۸ درصدی برخوردار بوده است.
همچنین شرکتهای بزرگ طی خردادماه امسال موفق به تولید ۴ میلیون و ۷۹ هزار تن گندله شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد ۸ درصدی برخوردار بوده است.
ارسال نظر