موفقیتی بزرگ در مجتمع سبا فولاد مبارکه اصفهان
شرکت گسترش فناوری خوارزمی جاذبهای اکسید روی را در مخازن سولفورزدایی مجتمع سبا فولاد مبارکه بارگذاری کرد و طبق پیشبینیهای انجام شده توانست کارایی مخازن را تا بیش از ۳۰۰% افزایش دهد و مدت زمان بیشتری از جاذبها بهره برداری نماید.
همانطور که میدانید مگا مدول مجتمع سبا فولاد مبارکه اصفهان یک پلنت احیا مستقیم با ظرفیت ۱۵۰۰۰۰۰ تن آهن اسفنجی در سال است. در واحدهای احیاء مستقیم، مخازن سولفورزدایی به منظور حذف سولفور موجود در جریان گاز ورودی به عنوان خوراک مگامدول، تعبیه شده است. مگا مدول سبا هم همانند سایر واحدهای احیاء مستقیم کشور، با مشکل افزایش سولفور در جریان گاز خوراک ورودی به ریفرمر بدلیل سولفور موجود در گندله مواجه است.
از جمله مشکلات اساسی مخازن سولفورزدایی واحدهای تولید فولاد در کشور، افزایش افت فشار مدول پیش از رسیدن به ظرفیت جذب استاندارد جاذب سولفورزا است. عامل اصلی افت فشار مورد اشاره، ذرات و ریزگردهایی است که با عبور از اسکرابر بر روی سطح بالایی جاذب نشسته و با کاهش خلل فرج سطحی بطور مستقیم منجر به افزایش افت فشار مخزن شده و به دلیل محدودیت تحمل افت فشار برای کمپرسور، پس مدت کوتاهی مجبور به تخلیهی جاذب و شارژ مجدد آن خواهیم بود.
واحد فولاد سبا نیز از این قاعده مستثنا نبوده و در مقایسه با سایر واحدها آسیبپذیری بیشتری نسبت به این مسئله داشته است. جاذبهای پیشین شارژ شده در مخزن سولفورزدایی این پلنت چه از برندهای خارجی و چه محصولات داخلی با وجود کیفیت نسبتا مناسب جاذب، به دلیل عدم ورود به مباحث فرآیندی در پایدار نگه داشتن شرایط مخزن موفق نبودهاند. در بهترین حالت مدت زمان حفظ جاذب در مخزن یک ماه و نیم بوده که پس از آن مجبور به تخلیه و شارژ مجدد جاذبهای اکسید روی خواهیم بود.
شرکت گسترش فناوری خوارزمی با توجه به رفرنسهای متعدد در بارگذاری و تولید این جاذبها با انجام شبیه سازیهای متعدد در مرداد ماه سال گذشته و پس از اعلام پیشنهادات فنی خود جاذبهای اکسید روی را در مخازن سولفورزدایی فولاد سبا بارگذاری کرد و طبق پیشبینیهای انجام شده با کمال افتخار توانست کارایی مخازن را تا بیش از ۳۰۰% افزایش دهد و مدت زمان بیشتری از جاذبها بهره برداری کند. در آستانه توقف تعمیراتی واحد سبا، کارشناسان شرکت گسترش فناوری خوارزمی در انتظار نمونه برداری از جاذبهای فوق جهت تکمیل آزمایشات و تصحیح شبیه سازیها بر اساس مدلهای حقیقی است تا بتواند رکورد زنی خود در بهره برداری از جاذبها را دوباره تکرار نماید تا بار دیگر ثابت کند که با نگاه همراه با اعتماد به تولیدات داخلی میتوان در سایه ی تحریم و مشکلات جاری کشور نیز، همواره با اطمینان و تکیه بر محصولات دانشبنیان داخلی به اهداف تبیین شده در سال جهش تولید دست یافت.
ارسال نظر