|

افزایش ظرفیت و احداث یک خط نورد در فولاد هرمزگان

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با اشاره به اهمیت احداث خط نورد عریض در فولاد هرمزگان تصریح کرد: با به بار نشستن این خط تولید که ظرفیت آن ۱٫۲ میلیون تن در سال است و ورق‌های خاص را تولید خواهد کرد، شرکت فولاد هرمزگان دیگر تنها یک تولیدکننده صِرف تختال نخواهد بود.

معدن افزایش ظرفیت و احداث یک خط نورد در فولاد هرمزگان

مهندس عظیمیان، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در جریان برگزاری جلسه توسعه فولاد هرمزگان که با حضور اعضای هیات‌مدیره و مدیرعامل این شرکت در محل فولاد مبارکه برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: بر اساس سند چشم‌انداز (۱۴۰۴) مقرر است که ظرفیت فولاد کشور به ۵۵ میلیون تن برسد. بر همین اساس، فولاد مبارکه که درحال‌حاضر حدود نیمی از تولید فولاد کشور را برعهده دارد، در نقشه راه خود به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده است که به یاری خداوند، با اجرای طرح‌های توسعه‌ای که عمدتا در منطقه جنوب کشور اجرا خواهد شد، همچنان سهم ۵۰ درصدی خود را در تولید فولاد کشور حفظ کند.

افزایش ۵۰۰ هزار تنی تولید

 وی در همین خصوص ادامه داد: برای تحقق این امر، علاوه بر اقدامات انجام‌شده در فولاد مبارکه، مجتمع فولاد سبا و واحد ۸۰۰ هزار تنی فولاد سفیددشت، بنا را بر آن گذاشته‌ایم که ظرفیت فولاد هرمزگان نیز از ۱٫۵ میلیون به ۲ میلیون تن افزایش یابد؛ ضمن این‌که در فولاد هرمزگان احداث یک خط نورد ورق عریض و همچنین احداث یک واحد احیا مستقیم به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن در دستور کارگروه فولاد مبارکه قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود با کمترین فوت وقت اجرا شود و به‌موقع به بهره‌برداری برسد.

 مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با اشاره به اهمیت احداث خط نورد عریض در فولاد هرمزگان تصریح کرد: با به بار نشستن این خط تولید که ظرفیت آن ۱٫۲ میلیون تن در سال است و ورق‌های خاص را تولید خواهد کرد، شرکت فولاد هرمزگان دیگر تنها یک تولیدکننده صِرف تختال نخواهد بود.

ضرورتی به نام توسعه خط نورد سرد

 مهندس عظیمیان در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح‌های توسعه در شرکت فولاد امیرکبیر کاشان اشاره کرد و گفت: توسعه این شرکت براساس طرح جامع فولاد و با هدف تامین هرچه بیشتر نیاز کشور به محصولات خاص صورت می‌گیرد؛ از این رو ایجاد خط نورد سرد در این شرکت به‌شدت موردنیاز است.

 به گفتۀ مهندس عظیمیان، در جریان احداث این طرح‌ها به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که از توانایی و ظرفیت شرکت‌های داخلی بیشتر استفاده شود؛ از این رو در این فرآیند بسیاری از سازندگان و شرکت‌های داخلی، وارد عرصه ساخت‌وساز خواهند شد و درعین‌حال فرصت‌های شغلی قابل‌ملاحظه‌ای نیز برای جوانان ایجاد می‌شود.

 در همین خصوص مدیرعامل فولاد هرمزگان نیز افزود: این افزایش ظرفیت با انجام اصلاحاتی در واحد فولادسازی و ریخته‌گری و برخی زیرساخت‌های شرکت عملیاتی خواهد شد. در همین خصوص پروژه‌های متعددی در دست اقدام است و برخی از آنها نیز در آینده نزدیک شروع به کار خواهد کرد.

 فرزاد ارزانی همچنین در خصوص جزییات احداث خط تولید ورق عریض (پلیت میل) گفت: این خط که ظرفیت آن ۱٫۲ میلیون تن در سال است، زمینۀ دست‌یابی به ارزش افزوده بیشتری را فراهم خواهد کرد. به عبارت بهتر شمش فولاد هرمزگان در بخش دیگری از کارخانه به ورق عریض تبدیل خواهد شد.

 وی در خصوص کاربرد ورق‌های عریض تولیدی در این خط تولید گفت: ورق‌های خروجی این خط نورد در صنایع کشتی‌سازی، نفت و گاز، پتروشیمی و بسیاری از صنایع دیگر استفاده خواهد شد و با توجه به نیاز بازارهای داخلی و خارجی، ارزش افزودۀ قابل‌توجهی برای شرکت و گروه فولاد مبارکه ایجاد خواهد کرد.

 مدیرعامل فولاد هرمزگان با تأکید بر این‌که درحال‌حاضر در فولاد هرمزگان با استفاده از دو واحد احیا مستقیم یک میلیون و ۶۵ هزار تن آهن اسفنجی تولید می‌شود، ادامه داد: با توجه به این‌که ظرفیت فولاد هرمزگان قراراست به ۲ میلیون تن افزایش یابد، به آهن اسفنجی بیشتری نیاز است و به همین منظور، احداث یک مدول احیا مستقیم به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن در سال در این توسعه‌ها در نظر گرفته شده است.

 

کدخبر: 117471

ارسال نظر

 

آخرین اخبار