اقدامات توسعهای ایمیدرو در سیستان و بلوچستان
ایمیدرو به عنوان نهاد توسعهای بخش معدن و صنایع معدنی کشور، تاکنون در بیش از ۱۰۸ شهرستان کم برخوردار و کمتر توسعه یافته، در ۸۲ شهرستان اقدام به سرمایهگذاری در قالب دو استراتژی کلان " توسعه و توانمندسازی" کرده است.
این سازمان ذیل دو استراتژی کلان خود، راهبردهایی همچون توسعه اکتشافات، معادن کوچک و زیربناها و توسعه صنایع معدنی دارای مزیت را در اولویت ماموریتهای استانی قرار داده است.
در این راستا یکی از استان هایی که در برنامههای سازمان گنجانده شده، سیستان و بلوچستان به عنوان دومین استان پهناور و معدن خیز کشور است که در ادامه این نوشتار، به بیان آن خواهم پرداخت.
توسعه صنعت فولاد
طرح فولاد مکران چابهار) ساخت مگا مدول احیاء مستقیم ۱.۶ میلیون تنی( با مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاری ۱۳۰ میلیون یورو و ۳۰ میلیارد تومان با هدف تولید بریکت گرم (HBI) درحالحاضر ۲۱.۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
از سوی دیگر توسعه فولاد تا سقف ۱۰ میلیون تن در چابهار نیز با سهامداری و راهبری ایمیدرو در حال انجام است. شرکت پروژه اجرای طرح با سهامداری ایمیدرو، فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی چادرملو، معدنی و صنعتی گل گهر، سرمایهگذاری و توسعه گل گهر و سرمایه اولیه ۳۰ میلیارد تومان در حال تشکیل است. مطالعات این طرح توسط شرکت مشاور خارجی در حال نهایی شدن است و پس از انجام مطالعات، به عنوان یکی از پروژههای اولویت دار در این استان، جهت اجرا انتخاب خواهد شد.
زیربناها
علاوه بر اقدامات فوق، توسعه زیربناها در استان سیستان و بلوچستان نیز در شمار برنامههای ایمیدرو قرار دارد. در این زمینه پروژه احداث راههای معادن مجتمعهای خاش و ایرانشهر به طول ۵ کیلومتر و همچنین پروژه زیرسازی و آسفالت راه معادن نوک آباد به طول ۳۲ کیلومتر برنامهریزی شده است.
معادن کوچک
پایش معادن این استان در قالب "طرح احیا و فعالسازی معادن کوچک کشور" نیز در حال انجام است. بر این اساس تاکنون ۱۰۳ معدن غیرفعال و فعال قابل توسعه در استان شناسایی شده و بر روی ۶۷ معدن اقدام کلینیکی صورت گرفته است. سال گذشته ۱۰ معدن احیا شده است و طبق برنامهریزی صورت گرفته، امسال هفت معدن احیا و سه واحد فرآوری در استان احداث میشود.
فعالیتهای اکتشافی
در حوزه با اهمیت اکتشاف، عملیات اکتشافی در نوار مرزی و در قالب ۲ فاز شناسایی و پیجویی انجام شده است.
پس از بررسی نتایج مطالعات صحرایی و آزمایشگاهی؛ تعداد ۸ محدوده با نامهای رودشور، لار- رباط، لادیز، تلخاب، مرز سه گانه، ملک سیاه کوه، گروک، کهنوک و قرقروک در پهنه نوار مرزی و تعداد ۴ محدوده صداکی، رگنتوک، پدهی و شاشَکی در پهنهی سراوان جهت ادامهی عملیات اکتشافی شامل تهیهی نقشهی زمینشناسی در مقیاس یک ۲۵هزارم و عملیات حفر ترانشه معرفی شدند.
شناسایی محدودههای ارزشمند آنتیموان
در استان سیستان و بلوچستان تعداد پنج محدوده آنتیموان جهت اجرای مراحل مختلف عملیات اکتشاف معرفی شده است. کانسار آنتیموان سفیدابه، کانسارآنتیموان لخشک، محدوده جلیجه (جنوب معدن آنتیموان سفیدآبه)، محدوده حیدر آباد (شمال معدن آنتیموان سفیدآبه) و محدوده ژوژ از جمله محدودههای معرفی شده است. محدودههای فوق در بخش شرقی کویر لوت، شمال غرب زاهدان، جنوب نهبندان، جنوب روستای حیدرآباد و در اطراف معدن آنتیموان سفیدآبه قرار دارند.
با این تعریف، ایمیدرو متعهد به تحقق اهداف معدن و صنایع معدنی در استان سیستان و بلوچستان است و برنامهها در این استان به طور منظم پایش میشود. امید میرود از یک سو با تلاش همکارانم، سازمانهای صنعت معدن و تجارت استان، دستگاههای دولتی و شرکتهای همکار و از سوی دیگر با انسجام و همکاری مستمر بین مجموعههای متولی در امر توسعه صنعت و معدن، بیش از پیش شاهد رونق "تولید" و "اشتغال" در این استان باشیم
ارسال نظر