|

ذخیره قطعی سنگ‌های تزئینی در آذربایجان غربی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: ذخیره قطعی معادن سنگ تزئینی در استان حدود ۷۰ میلیون تُن بوده که البته بخش عمده‌ای از آن را سنگ مرمریت تشکیل می‌دهد.

عبدالحمید سرتیپی روز یکشنبه افزود: از این میزان، ۴۸ میلیون تُن سنگ مرمریت، ۱۵ میلیون تُن تراورتن و ۴.۵ میلیون تُن گرانیت و بخش کمی را هم سنگ‌های تزیینی دیگری نظیر مرمر تشکیل می‌دهد.

وی اضافه کرد: ظرفیت تولید سالانه معادن آذربایجان غربی در بخش سنگ‌های تزیینی حدود ۲.۵ میلیون تُن است که البته در حال حاضر نزدیک به یک میلیون و ۳۵۰ هزار تُن استخراج می‌شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی ادامه داد: از میزان استخراج سنگ‌های تزیینی هم ۴۹ درصد به مرمیت، ۲۸ درصد تراورتن، ۱۰ درصد مرمر، هشت درصد گرانیت و پنج درصد چینی است.

سرتیپی اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات در حوزه سنگ‌های تزیینی استان، ظرفیت پایین فرآوری بوده بطوریکه عمده سنگ های استخراجی از آذربایجان غربی خارج شده و در استان‌های دیگر فرآوری می‌شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر حدود ۳۰ درصد در آذربایجان غربی ظرفیت فرآوری در این بخش داریم.

 آذربایجان غربی یکی از استان‌های غنی در حوزه معادن به شمار می‌رود.

در حال حاضر ۵۲۳ معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با ظرفیت استخراج سالانه بیش از ۱۸ میلیون و ۳۹۰ هزار تُن انواع مواد معدنی در استان فعال است.

در این حوزه برای پنج هزار و ۲۸۹ نفر اشتغال مستقیم ایجاد و برای بهره برداری از این معادن بیش از پنج هزار و ۷۳۷ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

سه واحد سنگبری بزرگ مقیاس در شمال و جنوب استان احداث شده و در حال تکمیل است البته یک واحد سیلیکون متال برای فرآوری سیلیس در شهرستان خوی نیز آماده بهره برداری است.

آذربایجان‌غربی به دلیل مزیت‌هایی همچون نزدیکی به مرز، هم مرز بودن با سه کشور مهم منطقه دروازه‌ای به سمت اروپا محسوب می‌شود که می‌توان از ظرفیت معادن آن در توسعه منطقه و حتی کشور بهره برد.

 

منبع: دنیای معدن
کدخبر: 289378

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین