پیشبینی قیمت نفت تا پایان سال!
انتظار میرود بازارهای نفت در نیمه دوم ۲۰۱۹ و سال آینده علیرغم نشانههای رکود اقتصادی، به خاطر کاهش تولید و بهبود تقاضا متعادل شود.
گسترشنیوز : طبق گزارش اقتصاددانان آکسفورد: «ما درحالحاضر پیشبینی خود را از تولید ناخالص داخلی جهان و تولید صنعتی پایین میآوریم ولی با توجه به کاهش نرخ بهره در امریکا و اقدامات محرک اقتصادی در کشورهای دیگر، خطر رکود در ۲۰۲۰ همچنان پایین است».
ترس از رکود به خاطر جنگهای تجاری بین امریکا و چین افزایش یافته و سهام امریکا سقوط کرده است. کاهش تولید اوپک و متحدانش به تعادل بازارهای نفت جهان کمک میکند.
این گزارش میگوید: «بازار نفت از یک دوره عرضه بیش از حد عبور کرده ولی از نظر زیرساختی، این شرایط بد فعلاً پایان یافته است. در زمینه عرضه، گروه اوپک و متحدانش به سختی برای حمایت از نرخ نفت کار میکنند و تعهد آنها به قرارداد کاهش تولید بسیار بالا بوده و در جولای به ۱۳۴ درصد رسیده است».
تمام تولیدکنندگان نفت از قرارداد کاهش تولید پیروی نمیکنند ولی همکاری گستردهای بین آنها به رهبری عربستان سعودی وجود دارد.
اوپک، روسیه و سایر متحدان ۱.۲ میلیون بشکه در روز از تولید نفت خود کم کردهاند و باعث افزایش نرخ نفت شدهاند. این قرارداد که در ژوئن منقضی شد، تا مارس ۲۰۲۰ تمدید شده است.
بر اساس این گزارش چالش بعدی برای اوپک در راه است ولی طبق پیشبینیها بازار نفت برای ادامه امسال و سال آینده نسبتاً متعادل خواهد بود.
این گزارش همچنین گفت که تقاضای نفت در نیمه اول ۲۰۱۹ پایین بوده ولی به نظر میرسد در ادامه بهبود خواهد یافت.
پیشبینی نرخ نفت برنت در ۲۰۱۹ تا ۶۳ دلار در هر بشکه نسبت به ۶۶ دلار قبلی پایین آمده و نرخ آن برای ۲۰۲۰ هم ۶۲ دلار در هر بشکه اعلام شده است، در حالی که قبلاً ۶۳ دلار پیشبینی شده بود
درحالحاضر نفت برنت کمی بالاتر از ۵۹ دلار در هر بشکه و نفت خام امریکا ۵۴ دلار در هر بشکه معامله میشود.
یکی از بزرگترین مشکلات برای پیشبینی نرخ نفت این است که رشد تقاضای جهانی نفت به طرز قابل توجهی در نیمه اول ۲۰۱۹ کاهش یافته و از ۱.۱ درصد ۲۰۱۸ به ۰.۶ درصد رسیده است.
دلیل این کاهش میتواند هوای گرم زمستان در برخی کشورهای مهم مصرفکننده و سیلهای شدید در امریکا باشد. تقاضا تحت تاثیر مشکلات خط لوله روسیه هم قرار گرفته است ولی در نیمه دوم ۲۰۱۹ و در ۲۰۲۰ بهبود خواهد یافت.
ولی در اوپک نقاط قوتی وجود دارد که نباید نادیده گرفته شوند. عراق، لیبی و نیجریه در حال تقویت تولید خود هستند که ممکن است باعث عرضه بیش از حد نفت به بازار شود.
لیبی درحالحاضر در قرارداد کاهش تولید اوپک قرار ندارد و تولید آن ۶۰ درصد به صورت سالانه در جولای افزایش یافته است. عراق در قرارداد هست ولی تولید آن تا ۴.۹ میلیون بشکه در روز در جولای افزایش یافته که ۴ درصد به صورت سالانه رشد داشته است.
این گزارش همچنین گفت که نرخ طلا و نقره افزایش یافته است، در حالی که بیشتر فلزات صنعتی به خاطر ترس از رکود در این ماه کاهش داشتهاند.
منبع: تسنیم
ارسال نظر