تلاطم بازار نفت کی آرام میشود؟
باتوجه به افول اقتصاد جهانی در سال آینده، نمیتوان امیدوار به رشد نرخ نفت در پی بروز حوادثی که منجر به کاهش مقطعی تولید نفت میشود بود.
گسترشنیوز: حادثه آرامکو هرچه بود تاثیرش بر بازار نفت بسیار کوتاهتر از تصور بود. هنوز یک ماه از این اتفاق نگذشته اما شاهد بازگشت قیمتها به محدوده کاهشی ماههای اخیر هستیم. این قبیل حوادث نشان داد افت مقطعی عرضه نفت تاثیرات بسیار کوتاه مدتی بر قیمتها داشته و عوامل بنیادی دیگر سمت و سوی بازار را در بلندمدت تعیین میکنند. سیدمهدی حسینی در این رابطه به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: طبیعتا رابطه کاملا مستقیمی میان رشد اقتصادی و تقاضا برای نفت در بازارهای جهانی وجود دارد. از این رو اگر طبق پیشبینیها رشد اقتصاد جهانی در سال آینده زیر ۳ درصد باشد، کاهش چشمگیری در تقاضا نفت به وقوع میپیوندد.
وی افزود: اما باید توجه داشت که درحالحاضر میزان تقاضای چین جایگاه بسیار ویژه و حتی میتوان گفت بالاتر از امریکا در تعیین نرخ کامودیتیها به ویژه نفت در دنیا دارد. در نتیجه باید قبول کرد برای اقتصادی که در گذشته نه چندان دور که رشدهای دورقمی را به ثبت رسانده است، تحقق رشد تک رقمی میتواند اثرات قابل توجهی در اغلب بازارهای کالایی دنیا داشته باشد.
این کارشناس انرژی تاکید کرد: پس اغراق آمیز نخواهد بود اگر نرخ نفت را گره خورده به اقتصاد چین بیان کنیم. در نتیجه باتوجه به رشد اقتصادی ضعیف چین در سال آینده، باید منتظر یک روند فرسایشی بلندمدت نرخ در بازار نفت باشیم. از سویی دیگر باید گفت بازا نفت بسیارحساس به تنش در سمت عرضه است که البته این تاثیرات بسیار شارپ اما کوتاه مدت هستند چراکه وقوع حوادثی از قبیل حمله به آرامکو و انفجار نفتکشها نشان داد که بازار نفت تاثیرات لحظهای و کوتاه مدت از این حوادث گرفته و اصلا نمیتوان به رشد نرخ نفت در بلندمدت در پی وقوع چنین حوادثی خوشبین بود.
در نتیجه به اعتقاد این کارشناس مسائل نفتی، در بازه بلندمدت نمیتوان به رشد نرخ نفت امیدوار بود.
منبع: اقتصاد آنلاین
ارسال نظر