|

ورود موفقیت‌آمیز غول نفت عربستان به بازار بورس

شرکت نفت عربستان ورودی پیروزمندانه را به بازار بورس تجربه کرد. نرخ اوراق بهادار متعلق به آرامکو تنها چند ساعت پس از آغاز معامله ۱۰ درصد افزایش یافت.

گسترش‌نیوز: شرکت نفت عربستان ورودی پیروزمندانه را به بازار بورس تجربه کرد. نرخ اوراق بهادار متعلق به آرامکو تنها چند ساعت پس از آغاز معامله ۱۰ درصد افزایش یافت. بدین ترتیب آرامکو ارزشمندترین بنگاه در عرصه معاملات بورسی شناخته شد.

aramko12jpg.jpg

اوراق بهادار شرکت دولتی آرامکو تنها چند ساعت پس از آغاز کار در بازار بورس عربستان به نام "تداول"، با ده درصد افزایش به بهای ۲ / ۳۵ ریال سعودی (برابر ۳۹ / ۹ دلار) معامله شد. بهای اولیه ۳۲ ریال (برابر ۵۳ / ۸ دلار) تعیین شده بود.

آرامکو با فروش یک و نیم درصد از سهام خود مبلغ ۶ / ۲۵ میلیارد دلار دریافت کرد. بدین ترتیب آرامکو به رکوردی بالاتر از پلاتفورم تجارتی علی‌بابا، متعلق به چین، دست یافت. علی‌بابا در سال ۲۰۱۴ مبلغ ۰۳ / ۲۵ میلیارد دلار بابت فروش سهام خود دریافت کرده بود.

چنانچه آرامکو مقداری دیگر از سهام خود را عرضه کند، دریافتی آن تا ۲۹ میلیارد دلار بالا خواهد رفت.

تا امروز تنها پنج کنسرن بزرگ صنعتی و مالی موفق شده‌اند فعالیت بورسی را با بیش از ۲۰ میلیارد دلار آغاز کنند. در کنار علی‌بابا از چین که در بالاترین مقام بود، کنسرن ژاپنی سافت‌بانک با ۳۵ / ۲۳ میلیارد دلار، دو نهاد مالی چین یعنی آگ‌بانک AgBank با ۱۲ /۲۲ میلیارد دلار و شرکت ICBC با ۹۷ / ۲۱ میلیارد دلار و شرکت بیمه هنگ‌کنگی AIA که در سال ۲۰۱۰ معاملات را با سرمایه ۴۹ / ۲۰ میلیارد دلار شروع کرد.

بنا به گزارش خبرگزاری مالی بلومبرگ ارزش کنسرن آرامکو روز چهارشنبه (۱۱ دسامبر) تا ۱۸۸۰ میلیارد دلار بالغ شد و بدین ترتیب ارزش آن از کنسرن اپل، که با ۱۲۰۰ میلیارد دلار ارزشمندترین بنگاه جهان به شمار می‌آمد، بالاتر رفت.

موفقیت غیرمترقبه

تا پیش از ورود آرامکو به بازار بورس، مشتریان بین‌المللی علاقه چندانی به خرید سهام آن نشان نداده بودند. چند موضوع از موانع پیشرفت آرامکو در بازار خرید و فروش اوراق مطرح می‌شد: تغییرات اقلیمی و همچنین تنش‌های حاکم بر منطقه خلیج‌فارس و کمبود شفافیت مالی در شرکت آرامکو.

غول نفتی آرامکو وارد بازار بورس می‌شود

به علت همین نارسایی‌ها بود که بانک‌های بین‌المللی در نیویورک و لندن از تبلیغ برای اوراق بهادار آرامکو کنار کشیدند. اکنون سرمایه‌گذارانی از عربستان و کشورهای همسایه خریداران اصلی اوراق آرامکو هستند.

آرامکو نخست قصد داشت بخش بزرگتری از سهام خود را وارد بورس کند. محمد بن سلمان، ولیعهد پرقدرت عربستان در آغاز قصد داشت پنج درصد از سهام آرامکو را وارد بورس کند تا بتواند به درآمدی معادل ۱۰۰ میلیارد دلار دست یابد. اما سرانجام تنها یک و نیم درصد از سهام آرامکو وارد بورس عربستان سعودی شد.

منبع: ایران جیب

کدخبر: 76010

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین