|

گفتگوی گسترش نیوز با طراح پلتفرم دامپزشکی کشور؛

تنها سامانه دامپزشکی ایران رونمایی شد

"دامپزشک" سامانه مشاوره دامپزشکی آنلاینی است که به کاربران خود امکان تماس تلفنی و متنی را با دامپزشکان از هر کجا و هر زمان ارائه می دهد.

نمایشگاه تنها سامانه دامپزشکی ایران رونمایی شد

حوزه دامپزشکی کشور با مشکلات متعددی روبرو است و در این میان دامپزشکان نیز به دلایل متعدد توانایی پاسخگویی به همه نیازهای درمانی حیوانات خانگی و حوزه دام را ندارند. از همین رو جای خالی سامانه ای که بتواند خدمات مربوط به این حوزه را در بستر اینترنت فراهم کند به شدت احساس می شد.

"دامپزشک" سامانه مشاوره دامپزشکی آنلاینی است که به کاربران خود امکان تماس تلفنی و متنی را با دامپزشکان از هر کجا و هر زمان ارائه می دهد. برای دریافت جزییات بیشتر درباره عملکرد و قابلیت های این سامانه گفتگویی را با علیرضا گائینی طراح این سامانه ترتیب داده ایم که در ادامه مطالعه خواهید کرد.

گائینی در ابتدای این گفتگو اظهار داشت: کسانی که از مرکز ایران دور هستند به دامپزشک های متبحر دسترسی ندارند و برای دسترسی تلفنی نیز باید ده ها تماس تلفنی گرفته می شد تا موفق به برقراری ارتباط با دامپزشک ها شوند. این مشکلی است که سال ها در سیستم دامپزشکی کشور وجود دارد.

علیرضا-گایینی

وی افزود: از طرفی دامپزشکان بسیاری نیز به سبب روزمرگی هایی که دارند از پاسخ به این تماس ها اجتناب می کردند. در همین راستا ما برای اولین بار با استفاده از سیستم های پیشرفته اینترنتی این دو گروه را به یکدیگر متصل کردیم. به عبارتی از سراسر ایران با تعدادی از دامپزشکان قراردادهایی بسته شده و این دامپزشک ها به صورت شبانه روزی از طریق یک اپلیکیشن پاسخگوی نیاز درمانی متقاضیان خواهند بود.

ثبت سوابق دامپزشکی حیوانات

طراح سامانه دامپزشک در ادامه با بیان اینکه طی سال های گذشته کاستی هایی در مسیر این پروژه وجود داشت، گفت: تحقیقات میدانی  و پیاده سازی  این سیستم حدود ۱۰ ماه به طول انجامید. در این مدت ما متوجه شدیم که متاسفانه در کشور پرونده الکترونیک واحد در بخش های مختلف دامی مخصوصا حیوانات خانگی وجود ندارد. بنابراین ما برای اولین بار در کشور سیستم EHR  که در واقع ثبت سوابق دامپزشکی هر حیوان است را به صورت الکترونیک پایه گذاری کردیم. این سیستم به تمام دامپزشکان ما در سرتاسر دنیا اجازه خواهد داد که به سوابق درمانی حیوان یا دام بیمار دسترسی داشته باشند. این موضوع نیز برای اولین بار در کشور اجرا خواهد شد.

قابلیت نوبت دهی آنلاین کلینیک های دامپزشکی

گائینی در بخش دیگری از صحبت های خود به تشریح یکی دیگر از قابلیت های مهم سامانه دامپزشک پرداخت و گفت: نوبت دهی آنلاین یکی از مهمترین مباحث دنیای پزشکی این روزها به شمار می رود. متاسفانه در کلینیک های دامپزشکی ما هنوز هم سیستم سنتی نوبت دهی وجود دارد و نوبت دهی ها از طریق تلفن انجام می شود. ما در سامانه دامپزشک این فرایند را نیز الکترونیک کردیم. به این ترتیب احتیاجی نیست که برای نوبت دهی تماس تلفنی انجام شود و تمام فرآیندهای این کار در بستر اینترنت انجام خواهد شد. لازم به ذکر است که در این سامانه نوبت دهی و مشاوره آنلاین برای تمام متقاضیان از داخل و خارج کشور ممکن خواهد بود.

سامانه-دامپزشک-۱

خدمات سرپایی مرتبط با دامپزشکی در منزل

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن در بخش های مختلف کشور، خاطرنشان کرد: به سبب شیوع این ویروس صاحبان حیوانات گوناگون (مخصوصا حیوانات خانگی) امکان مراجعه به کلینیک ها را از دست دادند. از همین رو ما سیستمی را به صورت پایلوت در استان های قم و تهران تعریف کردیم تا تمام خدمات سرپایی مرتبط با دامپزشکی در منازل انجام شود. در همین راستا واکسیناسیون، انگل تراپی و مواردی از این قبیل برای حیوانات در منزل انجام خواهد شد.

طراح سامانه دامپزشک افزود: ما برای اینکه بتوانیم خدمات بهتری را به مخاطبان خود ارائه دهیم باشگاهی را به نام وت کلاب راه اندازی کرده ایم. این باشگاه برای اولین بار در کشور به صورت الکترونیک خدمات رفاهی به دامپزشکان و صاحبان پت و دام که از سامانه استفاده می کنند ارائه خواهد کرد.

گائینی با اشاره به اینکه خود ما در ابتدا سرمایه گذار این پروژه بودیم، افزود: بعد از گذشت یک سال با سرمایه گذاری ریسک پذیر که اصطلاحا سرمایه گذار طلایی نامیده می شود قرارداد همکاری امضا کردیم و این سرمایه گذار با سرمایه ای بالغ بر ۵ میلیارد تومان هزینه ها را تامین خواهد کرد. ما تلاش خواهیم کرد که تا پایان امسال ۵ درصد از بازار استان تهران و قم را از آن خود کنیم. طبق برنامه ریزی هایی که انجام داده ایم در سال دوم تا ۱۵ درصد و در سال سوم نیز به حدود ۴۰ درصد از سهم بازار خواهیم رسید.

تجاری سازی سامانه دامپزشک

طراح سامانه دامپزشک در ادامه با اشاره به اینکه سال های سال ایده ایجاد چنین سامانه ای در ذهن من بود، گفت: یکی از بزرگترین مشکلی که دامپزشک ها با آن روبرو هستند این است که در طی روز به صورت مکرر با تماس های متعدد صاحبان دام و پت روبرو می شوند. اولین ایده های ایجاد این سامانه جایی به ذهن ما رسید که بتوانیم آن را تجاری سازی کنیم. به عبارتی دامپزشک می تواند با دیدگاه تجاری به این سامانه نگاه کند. در کل دنیا سه سامانه وجود دارند که چنین فعالیتی انجام می دهند اما آنها نیز در این ابعاد نیستند و سامانه دامپزشک ایران بسیار فراتر از نمونه های خارجی خود عمل می کند.

گائینی افزود: ما در حاضر مشغول آماده سازی ۲ نسخه عربی و انگلیسی این سامانه هستیم و پیش بینی می کنیم تا پایان سال ۲۰۲۳ به بخش هایی از بازار های عربی و بازارهای جهانی دست پیدا کنیم. اگر چنین اتفاقی رخ دهد به طور قطع ارزآوری قابل توجهی برای کشور خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر قانون گذاری، یکی از بزرگترین مشکلات و چالش های پیش روی فعالیت ما به شمار می رود، اظهار داشت: متاسفانه در حوزه دامپزشکی کشور هنوز قوانین مدون وجود ندارد. ما برای پایه گذاری این سامانه ۱۰ماه زمان صرف کردیم و این در صورتی است که اگر مشکلاتی که بخش های قانون گذار برای ما ایجاد کردند وجود نداشت به طور قطع زمان کمتری برای ایجاد این سامانه صرف می شد.

طراح سامانه دامپزشک در پایان گفت: انتظار می رود قوانینی جامع و مدون با حضور فعالان این حوزه ایجاد شود. اگر این اتفاق رخ دهد فعالیت در این حوزه نیز چارچوب خاصی پیدا خواهد کرد و همین موضوع در دراز مدت اطمینان خاطری برای فعالان این حوزه ایجاد خواهد کرد.

به گزارش گسترش نیوز؛ در پایان این گفتگو سامانه دامپزشک با حضور حسین دماوندی نژاد سرپرست معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، علی صفر ماکنعلی رییس سازمان دامپزشکی و قاسم سالاررضایی مدیر برگزاری نمایشگاه دام و طیور رونمایی شد.

سامانه-دامپزشک-۲

کدخبر: 207696 میلاد محمدی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار